Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές και ποιοι μένουν εκτός

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν πρωτοκλασάτα ονόματα από τα δύο "μεγάλα" κόμματα, με το εκλογικό αποτέλεσμα να δείχνει πλήρη ανατροπή των συσχετισμών.
  • Από τη... 
  •  ΝΔ στη Β' Αθηνών εκλέγονται οι: Μητσοτάκης Κυριάκος, Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής), Βούλτεψη Σοφία,Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Γεωργιάδης Σπυρίδων - Αδωνις, Ντινόπουλος Αργύρης,Μεϊμαράκης Ευάγγελος, Σπηλιωτόπουλος αριστόβουλος (Αρης), Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος), Γιακουμάτος Γεράσιμος, Καραμανλή Αννα, Πολύδωρας Βύρων, Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αικατερίνη, Παπαθανασίου Γιάννης.
Στην Α' Αθηνών εκλέγονται οι: Κεφαλογιάννη Όλγα, Αβραμόπουλος Δημήτρης, Κακλαμάνης Νικήτας, Πιπιλή Φωτεινή, Κικίλιας Βασίλειος, Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης), Παυλόπουλος Προκόπιος, Ψυχάρης Ανδρέας.
Στην Α' Πειραιώς ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη Β' Πειραιώς ο Ιωάννης Τραγάκης και στην Α' Θεσσαλονίκης οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός. Στη Β' Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο Σάββας Αναστασιάδης.
  • Από το ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών όπως όλα δείχνουν, εκλέγονται εννέα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Σακοράφα Σοφια, Κουρουμπλής Παναγιωτης, Παπαδημούλης Δημητριος, Δραγασάκης Ιωαννης, Δούρου Ειρηνη (Ρενα), Στρατούλης Δημήτριος, Βαλαβάνη Ολγα-Νάντια, Τατσόπουλος Πέτρος-Γεώργιος, Τσακαλώτος Ευκλείδης.
Στην Α' Αθηνών εκλέγονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Ν. Βούτσης.
Στην Α' Πειραιώς ο Θεόδωρος Δρίτσας, στη Β' Πειραιώς οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευαγγελία Καράκωστα και στην Α' Θεσσαλονίκης οι: Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Αμανατίδης. ΣΤη Β' Θεσσαλονίκης η Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου
  • Το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών παίρνει μόλις μία έδρα, την οποία μέχρι στιγμής εξασφαλίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου να ακολουθεί δεύτερη.
Στη Β' Αθηνών το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις τέσσερις έδρες.
Στις τέσσερις πρώτες θέσεις προβάλλουν οι κ.κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ανδρουλάκης και Απ. Κακλαμάνης, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά ακολουθούσαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Πέτρος Ευθυμίου.
Την ίδια ώρα, μόνον ένας βουλευτής, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκλέγεται και στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αχαΐα εκλέγεται μόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Στην Α' Πειραιώς δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ ενώ στη Β' Πειραιώς εκλέγεται ο Δημήτρης Λιντζέρης και στη Β' Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Ακαλίδης.
Σημειώνεται πάντως, πως στην Α' Θεσσαλονίκης, πρώτη σε σταυρούς "τερμάτισε" η Εύα Καϊλή.
Εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
  • Πέντε βουλευτές εκλέγουν στη Β' Αθηνών οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Πάνο Καμμενο, τον επικεφαλής του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά, τον Βασίλη Καπερνάρο, το Γιάννη Μανώλη και τον ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη.
Στην Α' Αθηνών εκλέγεται η κ. Κουντουρά.
Στην Αττική εκλέγονται δύο βουλευτές. Είναι οι Παύλος Χαϊκάλης και Ευγενία Πρεβεζάνου-Αρβανίτη. Στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς, στη Β' Πειραιώς εκλέγεται ο Γιάννης Κουράκος και στην Α' Θεσσαλονίκης οι Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Στη Β' Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Γκεκόπουλος.
  • Από την πλευρά του ΚΚΕ στη Β' Αθηνών εκλέγονται η γ.γ. της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η Λίνα Κροκίδη, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Σπύρος Χαλβατζής και στην Α' Αθηνών η Λιάνα Κανέλλη.
Στην Α' Πειραιώς η Ελπίδα Παντελάκη, στη Β' Πειραιώς η Διαμάντω Μανωλάκου και στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι: Γιάννης Ζιώγας, Θοδόσης Κωνσταντινίδης και στη Β' Θεσσαλονίκης η Ελένη Γερασιμίδου.
  • Τρεις βουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή, τον πρόεδρο Νικόλαο Μιχαλολιάκο με πάνω από 67.000 ψήφους, το Γεώργιο Γερμένη και την κυρία Ελένη Ζαρούλια.
Στην Α' Αθηνών πρώτος είναι και πάλι ο κ. Μιχαλολιάκος και τη δεύτερη έδρα παίρνει ο Ιωάννης Βουλδής. Στην Α' Πειραιώς ο Κουζήλος Νικόλαος και στην Β' Πειραιώς ο Ιωάννης Λαγός.
  • Τέλος απο τη Δημοκρατική Αριστερά για τη Β' Αθηνών στις τρεις πρώτες θέσεις είναι ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Οδυσσέας Βουδούρης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Α' Αθηνών εκλέγεται ο κ. Γιάννης Πανούσης, στην Α' Πειραιώς η Μαρία Ρεπούση, στην Β' Πειραιώς η Μαρία Γιαννακάκη και στην Α' Θεσσαλονίκης η Ασημίνα Ξηροτύρη.
Η ΝΔ κέρδισε τη μάχη των μονοεδρικών
Πέντε από τις επτά μονοεδρικές της χώρας κερδίζει η ΝΔ, ενώ από μία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Το ΠΑΣΟΚ μένει χωρίς εκπροσώπηση στις μονοεδρικές με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Σάμου, όπου επί πολλά χρόνια εκλεγόταν ο Πυθαγόρας Βαρδίκος.
Αναλυτικά, η ΝΔ κερδίζει τις μονοεδρικές:
  • Γρεβενά με 26%
  • Ευρυτανία με 20.9%
  • Ζάκυνθος με 23%
  • Θεσπρωτία με 24%
  • Λευκάδα με 25%
Στον ΣΥΡΙΖΑ η μονοεδρική της Κεφαλλονίας με 18,8%.
Στο ΚΚΕ η μονοεδρική της Σάμου με 25%.
Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και συνολικά σε 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας αναδείχθηκε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009.
Με καταμετρημένο το 99,7% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, έλαβε πανελλαδικά το 16,77%  και θα έχει στη νέα Βουλή 52 έδρες, ενώ το 2009 είχε ποσοστό 4,60%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα σε Α΄και Β΄Αθηνών, Α΄και Β΄Πειραιώς, Περιφέρεια Αττικής, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Α΄Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ξάνθη και Χανιά, με τα υψηλότερα ποσοστά να επιτυγχάνονται σε Β΄Πειραιώς, Ξάνθη, Β΄Αθηνών, Αχαΐα και Άρτα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP