Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

Στις 6 Μαΐου η λαϊκή ετυμηγορία ακύρωσε το μνημόνιο. Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε, τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας. Τα κόμματα της πρώην συγκυβερνητικής καταστροφής, του δοσιλογισμού και της υποταγής της χώρας στο Δ’ οικονομικό Ράιχ, κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα. Συνεχίζουν να αγνοούν την νέα λαϊκή εντολή και θέλουν να...
 οδηγήσουν τη χώρα σε νέα καλυμμένη πολιτική εκτροπή. Λένε ότι υπάρχει κρυμμένος«άσσος» στο μανίκι του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάνε για κακοποίηση της λαϊκής εντολής.

Με μοχλό πίεσης τα διαπλεκόμενα εργολαβικά κανάλια και τους μισθωμένους δημοσιογράφους προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα. Με έκτακτες και μη εκπομπές και
ανταποκρίσεις, εμφανίζουν καταστροφικά σενάρια ακυβερνησίας και τρομοκρατικά αδιέξοδα. Παρουσιάζοντας τις πιέσεις των εκπροσώπων των τοκογλύφων– τραπεζιτών, της Μέρκελ, του Μπαρόζο και άλλων εκφραστών τους, προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι ψήφισε λάθος. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο καταιγισμός των αντιλαϊκών μέτρων που είχε σχεδιάσει η Παπαδήμια κυβέρνηση για μετά τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ευρώπη που θέλουμε είναι αυτή των αγορών, του κεφαλαίου,των χρηματιστών, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, του Δ’ οικονομικού Ράιχ.

Τα αμέσως επόμενα24ωρα, μετά την άκαρπη προσπάθεια των διερευνητικών εντολών στα πρώτα τρία κόμματα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.Πληροφορίες λένε ο Κάρολος Παπούλιας θα προτείνει για λύση ανάγκης κυβέρνηση«εθνικής σωτηρίας», από προσωπικότητες αποδεκτές από τα κόμματα. Το Σύνταγμα δίνει αυτό το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω «εθνικής κρίσης». Η θητεία αυτής της κυβέρνησης θα είναι βραχύβια (ίσως μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη) για να χειριστεί τα ύψιστης σημασίας εθνικά θέματα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας. Αυτό μυρίζει νέα καλυμμένη πολιτική εκτροπή.

Τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (3.200.000) ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τα μνημονιακά κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης και ανέτρεψαν εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό. Αποδοκίμασαν με τα βδελυγμίας την ενδοτική μνημονιακή πολιτική και απαιτούν στροφή 180 μοιρών. Με τη ψήφο του ο λαός πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα μνημόνια που υπέγραφαν μόνοι τους, χωρίς τη λαϊκή εντολή και τη συναίνεση. Καμία κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», βραχύβια ή μη, δε μπορεί να συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική, να ψηφίσει και να επιβάλει τα αντιλαϊκά μέτρα και χαράτσια που με θρασύτητα σχεδίαζαν μέχρι και την παραμονή των εκλογών.

Η κακοποίηση της λαϊκής εντολής στη δημοκρατία τιμωρείται αυστηρά.

Πανπαν - olympia

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP