Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΜΜΕ, κανάλια, blog παπαγαλάκια λένε συντονισμένα: κυβέρνηση τώρα ... ή δεν έχει μισθούς και συντάξεις!


Από το πρωί σε όλα τα κανάλια και τα blogs που είναι παπαγαλάκια μνημονιακών πολιτικών και τραπεζών, βγάζουν συντονισμένα κουβέντες και άρθρα, ότι εάν δεν γίνει κυβέρνηση με την τελευταία παρέμβαση Παπούλια, τέλος Μαίου δεν υπαρχουν λεφτά για συντάξεις και μισθούς του δημοσίου, ενώ μάλιστα πιο ξεδιάντροπα προτρέπουν...
τον κόσμο να πάρει τα λεφτά του άρον - άρον!

Διαβάστε ένα τέτοιο δημοσίευμα και μην πέφτετε στη λούμπα...
Αντιμέτωπη με την τελευταία της ευκαιρία για την κατοχύρωση της θέσης της στην Ευρώπη βρίσκεται η χώρα. Είτε αναζητηθεί η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είτε στόχος είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να κερδίσει χρόνο εν όψει γενικότερων αναδιατάξεων στην Ευρώπη, οι πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα ενταθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ακόμη κι αν εν τέλει κάτι τέτοιο αποφασιστεί πως θα γίνει έπειτα από μία νέα προσφυγή στις κάλπες.

Νεφελώδες τοπίο στο εσωτερικό...

Επειτα από την καταγραφή του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής και καθώς το μήνυμα των πολιτών ήταν από μία πλευρά σαφές και από την άλλη ανέδειξε πολλαπλές δυσκολίες σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης, οι ώρες και ημέρες που ακολουθούν είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Εν αναμονή της τελευταίας προσπάθειας που θα καταβληθεί για γεφύρωση των χασμάτων που προέκυψαν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των συσχετισμών που καταγράφηκαν στις κάλπες της 6ης Μαΐου, τα διλήμματα της προηγούμενης περιόδου αναδιατυπώνονται με δραματικό τρόπο και θέτουν τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις της ενώπιον των ευθυνών τους.

...σαφές μήνυμα από τη Ευρώπη

Η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχουν διαμηνύσει με πολλούς τρόπους και δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, ότι δεν συζητούν ανατροπές στο διαμορφωμένο πρόγραμμα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ήδη καταδείξει τις διαθέσεις τους, αποδεσμεύοντας με το σταγονόμετρο τις δόσεις της νέας οικονομικής βοήθειας, καθώς από τα 5,2 δισ. της χρηματοδότησης αποφασίστηκε να χορηγηθούν 4,2 δισ. τις προηγούμενες ημέρες.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να έχουν έναν τελευταίο κύκλο επαφών και συναντήσεων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.

Καθώς τα πάντα είναι γνωστά σε όλους, στη συνάντηση αυτή εκφράζονται (λιγοστές) ελπίδες από στελέχη τουλάχιστον της ΝΔ, του ΠαΣοΚ, της ΔΗΜΑΡ και σε μικρότερο βαθμό του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα μπορούσε να βρεθεί μία φόρμουλα, η οποία θα δώσει μία προσωρινή έστω διέξοδο, προκειμένου να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα προσπαθήσει κατ' αρχάς να κερδίσει χρόνο.

Από τη στιγμή που οι τρεις πολιτικές δυνάμεις επιμένουν στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αμετακίνητος από τη θέση του για άμεση αναθεώρηση τουλάχιστον κάποιων διατάξεων του δεύτερου μνημονίου, όλες οι πολιτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για αναδιπλώσεις ή για την νέα προσφυγή στις κάλπες, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα ή στα τέλη Ιουνίου.

Η απολύτως τελευταία ευκαιρία

Σε μία τέτοια περίπτωση, όλοι θα γνωρίζουν ότι οι νέες εκλογές θα είναι σε απόλυτο βαθμό η τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Η διενέργεια αυτών των εκλογών θα είναι πιθανώς η τελευταία με τα σημερινά δεδομένα (οι διεργασίες είναι ήδη έντονες σε όλο το πολιτικό φάσμα) και όπως σημειώνουν στελέχη όλων των δυνάμεων, αν και πάλι δεν προκύψει αυτοδυναμία, η συνεργασία κάποιων κομμάτων θα είναι μονόδρομος χωρίς εναλλακτικές δυνατότητες. Το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση θα είναι τι συσχστισμός θα προκύψει από τις κάλπες. Με δεδομένη την αποσύνθεση του ΠαΣοΚ, θα υπάρξουν συσπειρώσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς ή θα ενταθεί το ρεύμα προς την Αριστερά;

Εν όψει αυτών των εξελίξεων και απαντήσεων, τα κομματικά επιτελεία επιχειρούν εκ των ενόντων να καταστρώσουν στρατηγικές την ύστατη ώρα και η κινητικότητα είναι αυξημένη.
Στην μεν ΝΔ καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία εντύπωση ανασύνταξης και επιδιώκεται επαναπροσέγγιση τόσο με την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη, όσο και με κάποιους από τους αποσκιρτήσαντες προς τον κ. Καμμένο, ενώ στο ΠαΣοΚ ήδη δρομολογείται μία σπασμωδική επιχείρηση «αναγέννησης», η οποία πάντως αιφνιδίασε σχεδόν τους πάντες.
Την ίδια στιγμή, στους κόλπους της Αριστεράς αναζητείται στρατηγική για την επόμενη ημέρα, είτε για την αιτιολόγηση αποφάσεων στην μηδαμινή περίπτωση τελικών συμβιβασμών στις συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρίως όμως για την περίπτωση μίας επανάληψης των ίδιων ή αντίστοιχων αποτελεσμάτων μίας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Και μετά τις νέες εκλογές, τι;

Αυτό που γνωρίζουν και παραδέχονται όλοι, είναι πως έπειτα και από τις πιθανολογούμενες δεύτερες εκλογές, και καθώς όλα έχουν ειπωθεί κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών της προηγούμενης εβδομάδας, κανείς δεν θα έχει τον ίδιο χρόνο.
Θα πρέπει, λένε, να υπάρξουν ταχείες διαδικασίες και αποφάσεις, οι οποίες θα βασιστούν σε μία αιτιολογημένη ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, αλλιώς η χώρα θα οδεύσει προς το «ατύχημα», για το οποίο δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν άλλον πέραν του εαυτού της.

greekmoney.gr - eleftheriskepsii

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP