Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Έκθεση για την κατάσταση στην Ευρώπη.

Propaganda και ξερό ψωμί..κάποια στοιχεία ισχύουν αλλά μην τρελαθούμε και τελείως !
Η είσοδος λαθρομεταναστών δεν μειωνεται στην Ελλάδα όπως δεν φευγουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες για το εξωτερικό.
Μην λένε λοιπόν οτι θέλουν γιατί θα εκτεθούν όπως την άλλη φορά που τους διέψευσε η πρεσβεία της Αυστραλίας...

Σοκάρουν τα στοιχεία της νέας έκθεσης της...
Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2012, που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η Επιτροπή περιγράφει με μελανά χρώματα τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η απασχόληση στην Ελλάδα εμφανίζει σαφή μείωση, σε ποσοστό της τάξης του 8,7% που αντιστοιχεί σε 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Το μέλλον περιγράφεται ζοφερό, καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στην ομάδα εκείνων που αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Σχετική έκθεση σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων και των Ισπανών, ιδιαίτερα προς την μεγαλύτερη οικονομίας της Ε.Ε., δηλ. τη Γερμανία, συνέταξε ο ΟΟΣΑ.
Όσον αφορά το ζήτηματης έλλειψης στέγης, η Επιτροπή επισημαίνει το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000 συνολικά. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.


Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.

Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, όπως αναφέρει μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Ο ευαίσθητος χαρακτήρας που έχουν τα ζητήματα της μετανάστευσης για την κοινή γνώμη, την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά, ώθησαν πολλές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πιο περιοριστικές μεταναστευτικές πολιτικές», επισημαίνει ο ΟΟΣΑ.
Ο οργανισμός βασίζει την έκθεσή του στα στοιχεία του 2010, στα οποία σημειώνεται μείωση 2,5% στο ποσοστό μόνιμης μετανάστευσης προς χώρες του οργανισμού. Την ίδια χρονιά η μετανάστευση προς τις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 3% και κατά 8% προς τις ΗΠΑ.

«Όμως τα εθνικά στοιχεία για το 2011 δείχνουν ότι η ροή των μεταναστών προς την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία σημειώνει εκ νέου αύξηση, όπως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία», επισημαίνεται στην έκθεση.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, κυρίως από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Στην Ισπανία το 2011 καταγράφηκαν περισσότερες αναχωρήσεις απ’ ότι αφίξεις, τόσο Ισπανών όσο και αλλοδαπών που είχαν μεταναστεύσει στη χώρα. Πάντως η πλειονότητα των αναχωρήσεων αφορούσε αλλοδαπούς που επέστρεφαν στη χώρα τους.

Η Ιρλανδία έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται σταδιακά από το 2009 με περισσότερους από 40.000 Ιρλανδούς να φεύγουν από τη χώρα τους στο διάστημα μεταξύ του Απριλίου του 2010 και του Απριλίου του 2011.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ καταγράφηκε «μικρή αύξηση στις αναχωρήσεις από την Ιταλία και την Ελλάδα», με εξαίρεση αυτές προς τη Γερμανία, στην οποία το 2011 παρατηρήθηκε αύξηση 80% στους μετανάστες από την Ελλάδα.



ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP