Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αποσυντίθεται το ΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιποι παίρνουν σειρά!


Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον νέα μέτρα ο Ευ. Βενιζέλος, την ώρα που το κόμμα εισέρχεται σε φάση... επιβίωσης, καθώς μετά τις 6 διαγραφές της Τετάρτης ήρθε και η ανεξαρτητοποίηση Ανδρουλάκη να οδηγήσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στους 26 βουλευτές.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές εντός του Κινήματος, όπου όλοι τα έχουν με όλους...


Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος τους έθεσε εκτός Κ.Ο., είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι: Μ. Μπόλαρης, Α. Γκερέκου, Μ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστατίδης και Κ. Σκανδαλίδης.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Πυρά κατά του Κ. Σκανδαλίδη, μέσω Twitter, εξαπέλυσε και ο Θ. Πάγκαλος: "Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ' αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ αν βρεθείς", γράφει.
Θέμα Ανδρουλάκη

Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για την πειθάρχησή του στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος.
Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει έναν συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο. Με την επισήμανση, πάντως, ότι αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.


Θέμα Λοβέρδου

Ο Α. Λοβέρδος -με επιστολή του στον κ. Βενιζέλο- ζητά την άμεση σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την οποία θεωρεί "απολύτως απαραίτητη, με σκοπό την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα".

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και όχι ο Ευ. Βενιζέλος, απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο του Κινήματος ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Μανιάτης αφού καλωσορίζει την επάνοδο του βουλευτή Β' Αθήνας στις "συλλογικές διαδικασίες και δράσεις της ΚΟ", τον καλεί να θέσει τις προτάσεις του στην προσυνεδριακή και συνεδριακή διαδικασία, ενώ επισημαίνει την απουσία του κ. Λοβέρδου από σημαντικές διαδικασίες της ΚΟ και του υπενθυμίζει ότι σήμερα αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

"Αριστερή Πρωτοβουλία"

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κάνοντας λόγο για τέλος εποχής, υποστηρίζει ότι "η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας, η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές και η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών".

Περί ανασχηματισμού

Σχετικά εξάλλου με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σ΄ αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση (η οποία, προφανώς, δεν έχει τελειώσει).

Και προσθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP