Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αποφάσισαν χωρίς τον ξενοδόχο!

Πέρασαν χθες στην Βουλή τα ανθρωποκτόνα μέτρα, με την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών και αυτή πλαστή αφού οι 50 της ΝΔ είναι δοτοί και όχι εκλεγμένοι. Στην πραγματικότητα τα μέτρα πέρασαν με 103 ψήφους των κομμάτων της τριμερούς κυβέρνησης τα οποία κόμματα τελούν υπό κατεδάφιση. Και αυτά τα μέτρα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα γιατί κάθε άλλο παρά...
 
 εξασφαλίζουν την εκταμίευση της δόσης των 31 δισεκατομμυρίων διότι υπάρχει αγεφύρωτη διαφωνία μεταξύ ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι βαρέλι δίχως πάτο και ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς γενναίο κούρεμα των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη-μέλη. Το αν θα δοθεί ή όχι η δόση των 31δισ. ή αν θα επικρατήσει η θέση του ΔΝΤ είναι ένα ζήτημα που, στην καλλίτερη περίπτωση, δεν θα διευκρινιστεί νωρίτερα από το τέλος του έτους.

Παρακάτω δύο δημοσιεύματα της Καθημερινής σχετικά με το ζήτημα:

3-11-2012
Ε.Ε.-ΔΝΤ διαφωνούν για τη βιωσιμότητα και την επιπλέον χρηματοδότηση


Αν και απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες έως το κρίσιμο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτεί η επιμήκυνση. Μπορεί στο προσκήνιο να κυριαρχούν οι εκκρεμότητες για την τελική συμφωνία της Αθήνας με την τρόικα και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, αλλά στο παρασκήνιο το θέμα που προβληματίζει περισσότερο είναι η αδυναμία να συμφωνήσουν το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη στο πώς θα καταστεί το χρέος βιώσιμο. Το πρώτο έχει προτείνει κούρεμα των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη-μέλη. Οι κυβερνήσεις όμως απορρίπτουν κάτι τέτοιο και αναζητείται ένας συμβιβασμός με ηπιότερες λύσεις, όπως η επαναγορά ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων κ.ά., των οποίων η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται.

3-11-2012
Τρόικα: Ασυμφωνίας συνέχεια για το ελληνικό χρέος

Το ΔΝΤ εχει προτείνει κούρεμα και των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη - μέλη
Κι ενόσω στην Ελλάδα η διελκυστίνδα με τις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων για τα εργασιακά καλά κρατεί, σοβαρές διαφωνίες συνεχίζουν να υφίστανται και μεταξύ της τριμερούς για την απομείωση του ελληνικού χρέους...

Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν έως το κρίσιμο Eurogroup της 12ης Νοέμβριου στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτεί η επιμήκυνση.

Όπως εκτιμά το ΔΝΤ, πρέπει να βρεθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας λόγω της καθυστέρησης επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το Ταμείο εχει προτείνει κούρεμα και των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη - μέλη. Οι κυβερνήσεις όμως απορρίπτουν τέτοιο ενδεχόμενο, και αναζητείται ένας συμβιβασμός με ηπιότερες λύσεις, όπως η επαναφορά ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων κ.α των οποίων όμως η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP