Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Διαλύεται η κατοχική κυβέρνηση

Σοβαρό ρήγμα στην Κυβέρνηση – Πέρασε με μεγάλες απώλειες το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις – Δεν πέρασε η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ

- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισαν άρθρα και την τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ
- Η τροπολογία ΔΕΝ πέρασε με 143 ΟΧΙ και 136 ΝΑΙ
- Μήνυμα για... την ψηφοφορία των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα
- Δεν ψήφισαν Βενιζέλος, Κουβέλης! (..."Πρόβα τζενεράλλε;")
- Οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την αποχή Βενιζέλου από την ψηφοφορία!
- Τα σενάρια για τις ψήφους που χρειάζονται και τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
- Απίστευτο παρασκήνιο για την απόσυρση της τροπολογίας

Η κυβέρνηση έχει μπει σε δίνη. Και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στην Βουλή για ένα από τα πιο κρίσιμα νομοσχέδια των τελευταίων μηνών. Για τις αποκρατικοποιήσεις.

Τα όσα έγιναν μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, είναι κακά μαντάτα για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βλέπει την συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης να πηγαίνει περίπατο...

Η ψηφοφορία ήταν θυελλώδης. Το γυαλί ράγισε και η κυβερνητική συνοχή διερράγη ίσως και ανεπανόρθωτα.

Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5.

Ενδεικτικό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι στην αρχή της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει “παρόν” στο άρθρο 4 που αφορά στα Πανεπιστήμια και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Οι Βουλευτές ωστόσο δεν ακολούθησαν τη γραμμή καταψηφίζοντας και άλλα άρθρα, ενώ κάποιοι είπαν “ναι” στην τροπολογία.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος ενώ βρισκόταν στη Βουλή δεν βρέθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας για να ψηφίσει. Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των βουλευτών του κόμματος. Πολλοί από αυτούς λένε, πως είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα να μην ψηφίζει ο αρχηγός του κόμματος! (διαβάστε την είδηση)
Δεν ψήφισε και ο Φώτης Κουβέλης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Ψηφισαν 293 βουλευτές

Υπερψηφίστηκαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Αναλυτικά:

Άρθρο 1: 173 ναι, 120 όχι Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 3: 156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 4: 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία (Στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε γίνει...ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ! Οι 146 δεν ήταν το 50% +1 των 293 παρόντων. Κατά συνέπεια το άρθρο 4 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.)
Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε

Τροπολογία ΕΟΠΥΥ:

Ναι: 136 Όχι: 143

Τα μέτρα θα περάσουν;

Ουσιαστικά μετά τη σημερινή ψηφοφορία τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η ψήφιση των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.
Εάν η ΔΗΜΑΡ επιμείνει στο “όχι” στα εργασιακά και καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο τότε επί της ουσίας για να περάσουν τα μέτρα απομένουν μόνο οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή είναι 160.
Ωστόσο ήδη 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα ενώ άλλοι δύο αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα το κάνουν.
Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία για τα μέτρα.
Εάν παραμείνει στην αίθουσα και οι βουλευτές δηλώσουν “παρών” για να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα μέτρα θα χρειάζονται 151 ψήφοι.
Εάν επιλέξει να αποχωρήσει, τότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται στις 142.

Ουσιαστικά μετά και τη σημερινή ψηφοφορία μιλάμε για ένα θρίλερ διαρκείας, καθώς οι αντιδράσεις μπορεί να διευρυνθούν και στην κυβέρνηση μετά και τα σημερινά φαινόμενα κανείς δεν αποκλείσει και ... ένα ατύχημα...

Ενδεικτικό του τι μπορεί να συμβεί είναι αυτό που ζήσαμε στη σημερινή ψηφοφορία με το ΠΑΣΟΚ να ζητά επίμονα την απόσυρση της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ και να δηλώνει πως σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφίσει και τον υπουργό μια και μισή μετά τα μεσάνυχτα σύμφωνα με πληροφορίες να απαντά πως “όσο θα είμαι εγώ υπουργός δεν θα ανεχθώ πατρίκιους και πληβείους,όλοι σε ένα Ταμείο”.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

´Αρθρο 1ο: Αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί για το διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Άρθρο 2ο: Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Άρθρο 3ο: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Άρθρο 4ο: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Άρθρο 5ο: Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.

Άρθρο 6ο: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του π.δ. 191/2008. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική εντός 14ημέρου η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εμπόρους όλων των συναλλαγών του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL).

Άρθρο 7ο: Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η τροπολογία αφορά διευκολύνσεις σε Δήμους και νομικά πρόσωπα τους για την αποπληρωμή των δανείων τους, την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου στο Ελληνικό, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων.

Πηγή: ListNews

Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις!

Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Με 146 «ναι» το άρθρο τελικά δεν ψηφίστηκε αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν «γραμμή» να καταψηφιστεί. Αφορά τη συντεχνία των μηχανικών.

Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών και κατά συνέπεια δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών. Η καταήφιση του άρθρου 4 ήταν η κομματική «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Το άρθρο 4 αναφέρει : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψαν στο twitter ότι το άρθρο 4 δεν πέρασε, με τον κ. Καμμένο μάλιστα να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Πηγή: iefimerida

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP