Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα στο Λουτράκι Αριδαίας και συγκεκριμένα μετά από υποδείξεις με τρόπο απότομο και αγενή, ιδιοκτήτη ταβέρνας, προς επισκέπτρια της περιοχής από την Κέρκυρα, να μην σιτίζει αδέσποτο, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι η σίτιση των αδέσποτων ζώων ΔΕΝ απαγορεύεται. 


Αντίθετα είναι... υποχρέωση μας να φροντίζουμε αυτά τα ζώα. 
 
 
Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει, ότι το τάϊσμα και το πότισμα των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνεται από τους δήμους και φιλοζωικά σωματεία, συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στην παράγραφο 10 τονίζεται πως: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι ∆ήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις». 
 
 
 
Συγκεκριμένα, η κοπέλα η οποία ήταν αθλήτρια άρσης βαρών και βρέθηκε στην περιοχή μας για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διοργάνωσε ο δήμος Αλμωπίας στην πόλη της Αριδαίας και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι, δέχτηκε τις απότομες και αγενείς παρατηρήσεις ιδιοκτήτη ταβέρνας που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, απαιτώντας να "μην το ξανακάνει".

Την καταγγελία έκανε η αθλήτρια στην ομάδα του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας στο facebook, η οποία έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την διοργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά όχι με τις καλύτερες όσον αφορά στην συμπεριφορά μερικών επιχειρηματιών ως προς τα αδέσποτα.
 
 
Το σκυλί αυτό που η κοπέλλα σίτιζε όσες μέρες ήταν στην περιοχή, είναι κυνηγόσκυλο, βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ασιτία και έχει πληγές στο κεφάλι και στα αυτιά του. 
 
 
 
Λυπούμαστε πολύ που ενώ η διοργάνωση του πρωταθλήματος ήταν επιτυχής, η οργάνωση και μέριμνα του δήμου Αλμωπίας γι αυτά τα δύστυχα πλάσματα είναι ανύπαρκτη και αφήνει στους επισκέπτες μας αρνητικές εντυπώσεις. Θλιβόμαστε πραγματικά για τα πάρα πολλά κυνηγόσκυλα που κυκλοφορούν άρρωστα και σε κατάσταση λοιμοκτονίας και κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και ακόμη περισσότερο λυπούμαστε για κάποιους επιχειρηματίες της περιοχής που νομίζουν ότι αυτό που...χαλάει την εικόνα ενός τόπου ή δυσφημίζει την επιχείρησή τους, είναι το να κυκλοφορούν δύστυχα αδέσποτα, προϊόντα της ανθρώπινης ανευθυνότητας και όχι η κακή, φτωχή,  ακαλλιέργητη και απολίτιστη νοοτροπία τους!
 
 
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα"

το είδαμε εδώ