Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Γαβριήλ Αβραμίδης: "Ο εγκληματίας Σαμαράς ολοκληρώνει τη γενοκτονία που ξεκίνησε ο ίδιος"

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, των ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ¨, Γαβριήλ Αβραμίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας που... πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, των Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης, με αίτημα την κατάργηση των γενοκτονικών διατάξεων, σε βάρος των νεοπροσφύγων – ομογενών, που περιλαμβάνονται στο ¨Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής¨ (¨Μνημόνιο 3¨), έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που συμμετείχε, ως Υπουργός Εξωτερικών, στην Κυβέρνηση που προσκάλεσε -επίσημα και εγγράφως- τους Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., και να μετοικίσουν στην εθνική-ιστορική τους Πατρίδα, ), ολοκληρώνει το διαρκές έγκλημα, που αγγίζει τα όρια της Γενοκτονίας, σε βάρος των νεοπροσφύγων ομογενών, αυτή τη φορά δια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ν.4046/2012). Είναι ο ίδιος που παρέδωσε τους νεοπρόσφυγες, στους αλήστου μνήμης ¨αετονύχηδες¨ του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε). Είναι ο ίδιος, που τους υποσχέθηκε (δεσμεύτηκε εγγράφως), στεγαστική αποκατάσταση και εγκατάσταση στη Θράκη, και τους εγκατέλειψε στο έλεος του Θεού. Είναι ο ίδιος, που έθεσε τα θεμέλια για την υπερτριαντάχρονη ταλαιπωρία των νεοπροσφύγων, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα, με αυθαίρετη δόμηση, σε υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας. Είναι εκείνος, που άνοιξε το δρόμο για την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων και την αξίωση καταβολής ενσήμων, για τα σπίτια που έχτισαν οι ομογενείς, με ομαδική εργασία και αλληλοβοήθεια (με τον πανάρχαιο θεσμό της «αργατείας»). Είναι ο ίδιος, που τρία 24ωρα πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, υποσχόταν -στον Ασπρόπυργο Αττικής-, οριστική λύση στα προβλήματα των νεοπροσφύγων, και έξι μήνες μετά, με νόμο, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.


Με το ¨Μνημόνιο 3¨, από την 1/1/2013 ο κύριος Σαμαράς και η ΄Τρόικα Εσωτερικού¨, κόβουν τις πενιχρές συντάξεις του Ο.Γ.Α., από τους ηλικιωμένους νεοπρόσφυγες, καθώς επίσης και την ιατοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή τους. Τους οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, την πείνα και τον θάνατο! Τους καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρουν πίσω τα δολοφονικά μέτρα, που παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων με καταγωγή από τον Πόντο, έναντι των οποίων η Ελληνική Πολιτεία ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η ακριβής εκπλήρωση των οποίων περιγράφεται επακριβώς στο ισχύον Διεθνές Δίκαιο και στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ενενήντα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δε θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Γενοκτονία, σε βάρος των νεοπροσφύγων ομογενών! Στη Βουλή, με τη συμπαράσταση εκείνων των Βουλευτών που κατανοούν τις ευθύνες μας, έναντι μιας καταταλαιπωρημένης συνιστώσας του Ελληνισμού, και με τις κινητοποιήσεις που επιβάλλει το ακροτελεύτιο άρθρο (120) του Συντάγματος, θα ακυρώσουμε τις εθνοκτόνες διατάξεις, σε βάρος των νεοπροσφύγων – ομογενών».
taxalia

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP