Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Η κατάθεση του κτήνους της Ξάνθης

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΩΡΑ ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ.
«Ήμουν πιωμένος. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, την είδα μπροστά μου. Την είχα ξαναδεί. Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Τις ακολούθησα μέχρι τη διασταύρωση της 40 Εκκλησιών με την οδό Σαρανταπόρου. Όταν έμεινε μόνη της, την οδήγησα στον ακάλυπτο...
χώρο. Αντιστάθηκε χωρίς….
επιτυχία. Εκεί έγινε ό,τι έγινε». Κυνικός και ψύχραιμος, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ομολογεί στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε την 34χρονη Ζωή, κάτω από το πατρικό της σπίτι, στην Ξάνθη. Στο μεγάλο «γιατί» για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ο δράστης έχει ψυχρή απάντηση: «Μου άρεσε από παλιά».
Ο Χρήστος Παπάζογλου, στην πρώτη του κατάθεση περιέγραψε τις πράξεις του, όμως δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα, ποιο ήταν το αντικείμενο με το οποίο της έκανε τομή στα γεννητικά όργανα και πώς κατάφερε να μην ακουστούν οι κραυγές της άτυχης κοπέλας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η 34χρονη ήταν λιπόθυμη από το σοκ και τα χτυπήματα και πως –αν ληφθεί υπόψη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι η Ζωή ήταν ζωντανή και ούρλιαζε όταν καιγόταν- ανέκτησε τις αισθήσεις της, αφού ο δράστης της έβαλε φωτιά.
«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή». Οι αρχές κάνουν λόγο για άγριο βιασμό που προκάλεσε στην κοπέλα ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο 27χρονος, ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. «Στη συνέχεια, την χτύπησα με τα χέρια μου στο κεφάλι της και την περιέλουσα με βενζίνη που πήρα από παρακείμενη μοτοσικλέτα. Παράλληλα προκάλεσα φωτιά και αφού αφαίρεσα την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκα σε φυγή».
Ο σεκιουριτάς και η κάμερα
Πέρα από τα δακτυλικά αποτυπώματα πάντως, στο σπίτι του δράστη οδήγησε και οπτικό υλικό, καθώς και ένας μάρτυρας. Πρόκειται για έναν σεκιουριτά, ο οποίος κατέθεσε ότι το βράδυ εκείνο, είδε τις δύο κοπέλες που επέστρεφαν από διασκέδαση (από το κλαμπ «Νόστος» της πόλης) και σε μικρή απόσταση πίσω τους, τον Παπάζογλου να τις ακολουθεί μεθυσμένος.
Οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν, όταν στο υλικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από κατάστημα της περιοχής, είδαν τις δύο κοπέλες να περνούν και, λίγη ώρα μετά τον Παπάζογλου. Ο ίδιος ομολόγησε όταν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, εξεταζόμενος. Λίγο αργότερα, τα ανακάλεσε, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως τον πίεσαν οι αστυνομικοί να ομολογήσει. Όταν βρέθηκε το κινητό της άτυχης Ζωής στο σπίτι του όμως, δεν χρειαζόταν να περιμένουν οι αστυνομικοί για το DNA…

1 σχόλια:

Αριστείδης 28 Δεκεμβρίου 2012 - 10:52 μ.μ.  

Α μπα! Σε καμιά εικοσαριά χρόνια (τόσο το "κόβω") θα επικαλεστεί την καλή διαγωγή στη φυλακή, ειλικρινή μεταμέλεια, θα πει ότι τον έβαλε ο διάβολος (σ' αυτό θα βοηθήσει κανένας παπάς) και θα απελευθερωθεί καθ'όσον "εξετέλεσε το χρέος του προς τη δικαιοσύνη", "είναι επανεντάξιμος", "πρέπει να αποσυμφορηθούν οι φυλακές" κτλ κτλ
Αν αμφιβάλετε, ρωτήστε τον Παπαχρόνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP