Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΕΦΑΓΕ" ΤΗ ΛΙΣΤΑ. ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ "ΦΩΝΗΕΝΤΑ" ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

papakonstantinou-eggrafo

Τα ονόματα των δυο εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους, περιλαμβάνονται στην πρωτότυπη λίστα Lagarde και στα τρία αρχεία τα οποία είχαν απαλειφθεί από αυτή που επί δύο χρόνια... γυρόφερνε στα συρτάρια των αρμοδίων.
Πρόκειται για τις δικηγόρους, κόρες του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος και παρέλαβε την πρώτη λίστα τον Δεκέμβρη του 2010.
«Ίσως δίδεται απάντηση και για την περιπλάνηση της λίστας επί τόσο καιρό», ανέφερε σκωπτικά...
εισαγγελική πηγή, εξηγώντας πώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση της λίστας , η οποία σύμφωνα και με τη διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου προς τη Βουλή, έγινε από ελληνικά χέρια: «ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών και κατά το παρελθόν».,
Τί περιείχαν τα αρχεία
Τα τρία αρχεία που απαλείφθηκαν από την πρώτη λίστα περιείχαν τρία ονόματα και δυο λογαριασμούς:
- Ενός πολιτικού μηχανικού και της συζύγου του Ελένης Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφης του πρώην υπουργού) που ήταν συνδικαιούχοι του ενός λογαριασμού και περιείχε 1.222.000 δολάρια.
- Ενός συμβούλου επιχειρήσεων από το φορολογικό προφίλ του οποίου που αναλύθηκε και διασταυρώθηκε μέσω ΤΑΧΙΣ, προέκυψε πώς είναι παντρεμένος με επίσης ξαδέλφη του πρώην υπουργού Μαρίνα Παπακωνσταντίνου - αδελφή της προηγούμενης συνδικαιούχου του πρώτου λογαριασμού. Ο δεύτερος λογαριασμός δεν κατέστη δυνατόν να ανοιχθεί καθώς ήταν «κλειστός».
Οι κόρες του αποθανόντος Μιχάλη Παπακωνσταντίνου είναι δικηγόροι και κάτοχοι υψηλής περιουσίας, ενώ φέρονται να δηλώνουν ετησίως υψηλά εισοδήματα. Τα χρήματα δε αυτά στην HSBC αφορούν περίοδο μέχρι το 2007, δηλαδή προ κρίσης, άρα πιθανότατα αυτά τα χρήματα να δικαιολογούνται. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί κάποιος αφαίρεσε τα αρχεία από την πρωτότυπη λίστα και ποιος είναι αυτός.
Παραγραφή για μια ημέρα;
Η Βουλή πάντως που θα κληθεί να διερευνήσει τυχόν αδικήματα όπως υπεξαγωγή εγγράφων, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αν και εφόσον βέβαια διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, θα κληθεί να απαντήσει και σε ένα κεφαλαιώδες ερώτημα: Είναι με βάση το νόμο παραγεγραμμένο ή όχι το αδίκημα;
Κι αυτό γιατί από την παραλαβή της λίστας μεσολάβησαν δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι (μέχρι τον Μάιο του 2012 η πρώτη και μέχρι τον Ιούνιο του 2012 άλλη) άρα το αδίκημα παραγράφεται. Η δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδος βέβαια διήρκεσε μόλις μια (!) ημέρα και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Θα επιτρέψει η Βουλή να παραγραφεί μια τέτοια υπόθεση για μια ημέρα;
Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του με τη λίστα Lagarde ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
"Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".
Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:
1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.
Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση".
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:
Σε συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνστάντινου, πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, που διατηρούσε σημαντικά ποσά στην τράπεζα HSBC και το οποίο είχε αποκρυφθεί από την πρώτη λίστα, παραπέμπει η πρωτότυπη λίστα Lagarde σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έρχονται στο φως.
Αυτό αποκαλύπτουν τα τρία αρχεία που είχαν απαλειφθεί από την πρώτη λίστα που είχε φτάσει πριν από δυο χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και τα οποία εντοπίστηκαν στην πρωτότυπη λίστα που έφτασε πριν μια εβδομάδα στη χώρα μας.
Σε αυτά τα τρία αρχεία περιέχονται τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα καθώς και ένα ακόμη το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι η όποια αλλοίωση έγινε εντός της ελληνικής επικράτειας –προφανώς από ελληνικά χέρια– αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τις γαλλικές αρχές ότι το δεύτερο αρχείο που εστάλη πρόσφατα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί πριν από δυο χρόνια. Μάλιστα κατά την παραλαβή της λίστας υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου οικονομικών τοποθέτησε το δίσκο σε laptop και έδειξε τα αρχεία στην ελληνική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί εκεί για να την παραλάβει. Εξάλλου, στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρεται επί λέξει «κατά τις διαβεβαιώσεις δε αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου οικονομικών ο εκ νέο παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών και κατά το παρελθόν».
Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αναφέρονται σε δυο λογαριασμούς ο πρώτος εκ των οποίων παρουσιάζει κατάθεση 1.022.000 δολαρίων. Ο δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορεί να εξακριβωθεί το ποσό που περιέχει.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τα αποτελέσματα της συσχέτισης που έγιναν για τη γνωστή «λίστα Λαγκάρντ».
Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης συνέκριναν την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και μεταγενέστερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με αυτήν που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη σειρά του θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP