Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ : "αυτοί που αντιστάθηκαν στο ΔΝΤ στην Αργεντινή δεν είναι απο τον χώρο μας , είναι Περονικοί" .

Βγήκε σήμερα ο Νίκος Παππάς σύμβουλος του Τσίπρα στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις δημοσκοπήσεις και τις πιθανές συνεργασίες τις οποίες ο Συριζαίος αντιμετώπισε διπλωματικά λέγοντας πως όλα είναι πιθανά ανάλογα με τις συνθήκες .
Αυτό φυσικά αφορούσε και τα γεγονότα στο κόμμα του Καμμένου.
όμως το καλύτερο...
έπεσε στο τέλος όταν είπε για να στηρίξει όλα τα προηγούμενα δηλ συνεργασίες με φορείς διαφορετικούς απο τον Σύριζα.
Τότε ο Παππάς είπε πως στην Αργεντινή αντιστάθηκαν στο ΔΝΤ , όχι άνθρωποι απο τον δικό τους χώρο (εννοεί τον αριστερό χώρο αν και μόνο αριστεροί δεν είναι οι συριζαίοι) αλλά ανέφερε το όνομα Κίρχνερ ως Περονικό .
Φυσικά εμείς στο έγερσις το φωνάζαμε καιρό τώρα με αφορμή άστοχα σχόλια και άρθρα που παρουσίαζαν την Κίρχνερ ως...Συριζα της Αργεντινής !
Άλλωστε αρκεί να ρίξετε μια ματιά εδώ και εδώ για να δείτε οτι είναι περονιστές και όχι ...συριζοβλάκες !
Αυτά για να τελειώνουμε.
Αν ήταν ποτέ δυνατόν να πάνε έστω και λίγο κόντρα στο ΔΝΤ ...νεοταξίτες .

7 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:34 μ.μ.  

Και ο Μένεμ περονιστής είναι. Ήμαρτον, επειδή επικαλούνται τον Περόν, δεν σημαίνει τίποτα. Από εκεί και ύστερα οι του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και δεν έχουν σχέση με τον Περόν, όπως και ο ίδιος ο Περόν δεν έχει με τους νεοπερονιστές (όπως είναι ο ακριβής προσδιορισμός). Και όταν αναφέρονται στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-νεοπερονιστών, δεν το κάνουν γιατί "ο Περόν ήταν Εθνικιστής", που ισχύει, αλλά εκείνοι τον παρουσιάζουν σαν δικό τους. Αλλά για να δείξουν ότι μόνο οι δικές τους τακτικές είναι εναντίον του ΔΝΤ με λύση σε βάθος χρόνου, εν αντιθέσει με των "άλλων" (δηλ των νεοπερονιστών). Διάβαζε το κείμενο, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ένα συμπέρασμα το οποίο σε βολεύει.

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:47 μ.μ.  

"Και ο Μένεμ περονιστής είναι. "Ήμαρτον, επειδή επικαλούνται τον Περόν, δεν σημαίνει τίποτα."

Περονιστής που ήταν με...λίφτινγκ και πέτσινα αρμάνια. Ουδεμία σχέση με κίρχνερ .

" Από εκεί και ύστερα οι του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και δεν έχουν σχέση με τον Περόν, όπως και ο ίδιος ο Περόν δεν έχει με τους νεοπερονιστές (όπως είναι ο ακριβής προσδιορισμός)."

οι εποχές έχουν αλλάξει, τι θέλεις δηλαδή να γίνει , να κατεβάσει τυς ντεσκαμισάντος η κίρχνερ για να γουστάρουν οι φετιχιστές Ελληνάρες ;

" Και όταν αναφέρονται στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-νεοπερονιστών, δεν το κάνουν γιατί "ο Περόν ήταν Εθνικιστής", που ισχύει, αλλά εκείνοι τον παρουσιάζουν σαν δικό τους."

πλήρης σύγχηση. Ο Παππάς του σύριζα φωνάζει πως δεν είναι δικός του !!! Να πει τι άλλο ; Eμεις στο συριζα είμαστε εναντιον της κίρχνερ ;

" Αλλά για να δείξουν ότι μόνο οι δικές τους τακτικές είναι εναντίον του ΔΝΤ με λύση σε βάθος χρόνου, εν αντιθέσει με των "άλλων" (δηλ των νεοπερονιστών). Διάβαζε το κείμενο, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ένα συμπέρασμα το οποίο σε βολεύει."

καλά κρασιά. Το κείμενο το οποίο "τσίμπησες" σαν το ποντίκι ήταν του καρεφυλλάκη . Τότε ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΡΧΝΕΡ. Ευτυχώς βγήκαν 2 άλλα άρθρα υπερ της κίρχνερ μετά του καρεφυλλάκη. Διάβαζε καλύτερα το πολιτικό όργανο του κόμματος που λες πως υποστηρίζεις και σταμάτησε να το εκθέτεις.

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:06 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:20 μ.μ.  

http://www.youtube.com/watch?v=snbvJqKNW14 και που σαι ανώνυμε ...τέτοιος είσαι . Μέχρι εκεί καλά είσαι , για παραπάνω όχι.

εδώ το αρθρο του καρεφυλλάκη http://www.xryshaygh.com/index.php/to-kontino-mellon-ths-ellados-sto-paron-ths-argentinhs

εδώ τα άρθρα διόρθωση τα οποία είναι σωστά http://www.xryshaygh.com/index.php/duo-korakia-malwnane-se-jeno-achurwna και http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mouseio-chreous-argentinhs.-edw-endiaferetai-kaneis#.UMjxj6yjc3w , αυτά γιατί εσύ δεν μπορείς να μας βγάλεις ούτε ψεύτες , ούτε εμπαθείς , μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον

ερυθρός 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:59 μ.μ.  

πάλι κομμουνιστή θα σε βγάλουν , τι κουράζεσαι ;

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:57 μ.μ.  

"Μακιαβέλι", οι απαντήσεις που δίνεις, δείχνουν ότι κακώς μπήκα στον κόπο να σχολιάσω. Δυστυχώς, μου δείχνεις πως είσαι εμπαθής κι ας λες το αντίθετο, αφού αρέσκεσαι να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα γράφοντας μου για τον Τουλάτο και προσπαθώντας να με κατηγοριοποιήσεις σαν "οπαδό" των ηλίθιοτήτων αυτών. Εντάξει, πιθανόν μέχρις εκείνου του σημείου να μπορείς να αντιληφθείς την άποψη κάποιου άλλου, εφόσον από... Τουλάτους ξεκίνησες την (πολιτική; ιδεολογική; και τατοιαύτα) συνειδητοποίησή σου.
Εν πάση περιπτώσει, ίσως να κάνω λάθος που επιμένω κι απαντώ, γιατί το πιθανότερο είναι να λάβω μια από τα ίδια και μάλιστα αυτή τη φορά από το ψυγείο. Δεν αναφέρομαι στο κείμενο του Καρεφυλλάκη, το οποίο και την προηγούμενη φορά που αναφέρθηκες, σου σχολίασα το γιατί, πως κλπ ο Καρεφυλλάκης έχει δίκιο σε όσα αφορούν την Κίχνερ. Σε παρέπεμψα και σε άρθρο της ΧΑ το οποίο αναφέρεται σε έκταση για το πρόβλημα της Αργεντινής. Βέβαια, και πάλι, όσα έγραψα ήταν δίχως παραλήπτη τον "συνομιλητή" μου αλλά δεν πειράζει, γιατί τα σχόλια στα μπλογκ μπορεί να τα διαβάζουν κι άλλοι, επομένως οι παραλήπτες να είναι πολλοί.
Εν προκειμένω, οι νεοπερονιστές, είναι οι πολιτικοί επίγονοι του Περόν, οι διάδοχοί του στον πολιτικό στίβο οι οποίοι έχουν πλέον εκτραπεί εξ' ολοκλήρου από τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του Περόν μετατρέποντας αυτό που ονομάζουμε (κακώς) περονισμό, σε σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα με πατριωτική ρητορεία. Η αριστερά δε, στην Ελλάδα, θεωρούσε ανέκαθεν τον Περόν σαν "δικό της", εξαιτίας της άγνοιας των Ελλήνων και της βλακείας των δεξιών και ακροδεξιών, που όπως πάντα παρουσιάζονται ως Εθνικιστές για να εμβαπτίζονται στο λαϊκό αίσθημα, οι οποίοι υποστήριζαν τους αμερικανόδουλους αντιπάλους του Περόν. Οι "περονιστές" από την άλλη, χρησιμοποιώντας την αίγλη του Περόν, έχουν τόσο χρησιμοποιήσει το όνομά του σαν προϊόν που πλέον, πολλές τάσεις στην πολιτική σκηνή της Αργεντινής ονομάζονται "περονικές". Ερχόμενος δε στα της Κίρχνερ, μάθε πως η γυναίκα αυτή ουσιαστικά κληρονόμησε από τον νεκρό της σύζυγο, την προεδρία του Partido Justicialista. Το 1999-2001, πρόεδρος του ίδιου κόμματος ήταν ο Κάρλος Μενέμ. Προσωπικά, αλλά και από ότι ξέρω και η ΧΑ, δεν κρατά απόλυτες θέσεις για κόμματα και κινήματα του εξωτερικού (πέραν ορισμένων που το έχει κάνει). Αντιθέτως θίγει κάθε τι με βάση τις απόψεις της για τα δρώμενα. Επί της Κίρχνερ λοιπόν, έχει ξεκάθαρη θέση, η οποία λέει πως είναι αμφιλεγόμενη πολιτικός καθώς συνδυάζει την αντίσταση στο ΔΝΤ (με εθνικοποιήσεις) με την σταδιακή αναγνώριση κι πρόθεση αποπληρωμής ενός παράνομου κι επαχθούς χρέους που κατέστρεψε τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ή αν θες ο εν λόγω εκπρόσωπός του, διαχωρίζει με αυτό τον τρόπο τη θέση του θέλωντας να παρουσιάσει πως έχει ΚΑΛΥΤΕΡΗ και πιο "αντιστασιακή" (αν αυτό είναι το μέτρο) θέση από την Κίρχνερ και τους νεοπερονιστές.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:11 μ.μ.  

"σεντόνια" άνευ λόγου. Πάλι καλά που παραδέχτηκες οτι η παρέμβασή σου αφορούσε συγκεκριμένο άρθρο . Εκεί στοχεύαμε και όταν γράψαμε το πρωτο άρθρο απάντηση στον Καρεφυλλάκη εκεί και τώρα . Αναγνωρίσαμε ως σωστά τα επόμενα 2 άρθρα τα οποία έβαλα συνεπώς δεν είμαστε εμπαθείς όπως λες.
Μια λοιπόν που διαχωρίζεις τον εθνικισμό απο όλα τα άλλα θα περιμένουμε απο εδώ και στο εξής να επιτίθεσαι με το ίδιο μένος στους χουντικούς ως ακροδεξιούς για να μην μου δίνεις το δικαίωμα να "πετάω την μπάλα στην εξέδρα" και να μην σε ανακατεύω με τουλάτους . Το όνομα Περόν δεν το εγκαταλείπω σε κανέναν συριζαίο και κανεναν ψευτοαριστερό ως γνήσιος αριστερός εθνικιστής .Να διαβάσεις αυτό που έγραψα, μετέφερα τα λόγια στελέχους του πολιτικού γραφείου του συριζα , δεν είναι δικά μου. Επίσης πολλές φορές είπαμε εδώ πως δεν τρελαθήκαμε να πιστευουμε πως η κιρχνερ τα έχει βάλει με όλους τους ιμπεριαλισμούς , απλά συγκρινόμενη με πολλούς μοιάζει κολοσσός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP