Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσικό Ινστιτούτο: "Ωρολογιακή βόμβα οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη"

Τα Χριστούγεννα επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ολοκλήρωσης των μεταναστών στην Ευρώπη. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ξέσπασε σκάνδαλο στην Δανία: οι μουσουλμάνοι μιας από τις πόλεις της εναντιώθηκαν στην τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι Δανοί...
δυσαρεστήθηκαν και τοποθέτησαν το δέντρο. Ωστόσο, οι Αρχές των Βρυξελλών έχουν απορρίψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο για... «να μην προσβάλλουν τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων». Οι ειδικοί συγκλίνουν στη γνώμη ότι η πολιτική της πολυπολιτισμικότητας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.


Στο έδαφος της Ευρώπης ζουν σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Δηλαδή ο κάθε ενδέκατος κάτοικος της Γαλλίας, ο κάθε εικοστός κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας. Οι ειδικοί λένε ότι η συνύπαρξη των «οικοδεσποτών» και των «ξένων» έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα. Η αιτία συνίσταται στη διαφορά των πολιτισμών, θεωρεί ο Ιγκόρ Μπελομπορόντοφ, διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών:

«Η μετανάστευση μπορεί να είναι ελεγχόμενη και με θετικό πρόσημο, μόνο τότε όταν το υποδεχόμενο έθνος και η χώρα-δότρια είναι προσφιλείς ως προς την νοοτροπία τους - τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη νόηση. Εννοείται ότι οι Αυστραλοί που έρχονται στις ΗΠΑ ενσωματώνονται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες από την Ελβετία στη Γερμανία.»
«Αλλά οι περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη είναι από τη Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Εκτός απ’ αυτό, όπως βεβαιώνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες δεν θέλουν, επιδεικτικά να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Για παράδειγμα, το 10-15% των μεταναστών, που ήρθαν στη Γερμανία, δεν παρακολουθούν τα γλωσσικά μαθήματα και δεν αναγνωρίζουν το κράτος στο οποίο ζουν. Αφομοιώνονται κατά τόσο, όσο τους χρειάζεται για να εγκατασταθούν εκεί, να βρουν δουλειά και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Γίνεται λόγος για πολύ σοβαρή διαπολιτισμική σύγκρουση,- προειδοποιεί ο Γιούρι Κρουπνόφ, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Μετανάστευσης της Ρωσίας.

«Συντελείται μια τεράστια επέκταση, και το γεγονός αυτό δεν συζητείται πια. Τώρα χρειάζεται να εξακολουθούμε να την συνεχίσουμε ή όχι. Σήμερα στην Ευρώπη, και όχι μόνο εκεί, διεξάγεται στην πραγματικότητα ένας αόρατος, αλλά άκαμπτος κοινωνικός και πολιτιστικός πόλεμος, όταν ορισμένοι εθνικοί εγωισμοί συγκρούονται με άλλους».

«Εξάλλου, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, για τις διαμορφωμένες συνθήκες ευθύνονται εν μέρει οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Οι μουσουλμάνοι είναι ισχυροί με την παραδοσιακή τους ηθική κουλτούρα και οι Ευρωπαίοι, δυστυχώς, μένουν σήμερα πίσω απ’αυτούς,» παρατήρησε συνοπτικά ο Ιγκόρ Μπελογκορόντοφ.

Ο ευρωπαϊκός κόσμος είναι υπερβολικά εξευτελισμένος και απ’ αυτή την άποψη οποιοσδήποτε μετανάστης που έρχεται από τη χώρα, όπου είναι ισχυρές οι οικογενειακές παραδόσεις, όπου υπάρχει σεβασμός προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπου ο άνδρας είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για την οικογένειά του και η γυναίκα να είναι υπεύθυνη για το σπίτι της είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πλευρά που τον δέχεται.

Το κύριο ερώτημα σήμερα είναι το εξής: θα προσαρμόζονται άραγε οι μετανάστες στους Ευρωπαίους είτε το αντίστροφο. Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου έχουν βαρεθεί πολύ. Για παράδειγμα, το 40% των Ιταλών ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες υποστηρίζουν την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης. Μα θα συντελέσουν άραγε οι απαγορεύσεις στη βελτίωση της κατάστασης; Προς το παρόν κανένας δεν τολμά να δώσει απάντηση σ΄αυτή την ερώτηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP