Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Θερμαινόμενοι xώροι για την προστασία των αστέγων στη δυτική Αττική

Με έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας), η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ζήτησε από τους Δήμους της περιοχής να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν άστεγα άτομα και οικογένειες για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η σφοδρή κακοκαιρία και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και παράλληλα να ενημερώσουν σχετικά τους πολίτες.

Οι θερμαινόμενοι...
χώροι ανά Δήμο Δυτικής Αττικής είναι οι κάτωθι:

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Α.- Το Γ΄ ΚΑΠΗ, που βρίσκεται στην οδό Γενοκτονίας στον οικισμό Γκορυτσάς του Δήμου Ασπροπύργου (Υπεύθυνος κ. Τσολερίδης Κωνσταντίνος με τηλέφωνα επικοινωνίας 2105598125,6977408983).
Β. - Το Β΄ΚΑΠΗ , που βρίσκεται στον οικισμό Παραλίας, (Υπεύθυνος κ. Ηλίας Λεωνίδας με τηλέφωνο επικοινωνίας 2105573549 και κ. Τσολερίδης Κωνσταντίνος με τηλέφωνο επικοινωνίας 6977408983).
Γ. - Το Πολιτιστικό Κέντρο στην περιοχή Γερμανικά, (Υπεύθυνος κ. Ευθυμίου Νικόλαος & Καμενίδης Ελευθέριος, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2105575596, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος με τηλέφωνο επικοινωνίας 6986129491)

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Το κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης»με παροχή τηλεφωνικής επικοινωνίας από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στα τηλέφωνα 2105542096,2105560612,2131601402,2131601410.
Επίσης ο Δήμος Ελευσίνας με την υπ΄αριθμ. 2942/04/12/2012 επιστολή του μας ενημερώνει ότι έχουν καταγραφεί οι άστεγοι κάτοικοι του Δήμου στους οποίους θα υπάρξει ειδική ενημέρωση μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Α.- Αίθουσα Μ. Μερκούρη του Δημαρχείου (ώρες λειτουργίας όλο το εικοσιτετράωρο ) .
Β.- ΚΑΠΗ δημοτικής κοινότητας Ζεφυρίου οδός Αγ. Φανουρίου & Σολωμού (Υπεύθυνος κ. Γεώργιος Παντελεάκης).
Γ.- 1ο ΚΑΠΗ , οδός Λ. Φυλής 165 με ώρες λειτουργίας 07.30-13.30 &13.30-19.30 &
Δ.- 2ο ΚΑΠΗ , οδός Δελφών 24 με ώρες λειτουργίας 07.00-13.00 &15.00-19.00
Το προσωπικό επιφυλακής που ορίζεται είναι οι εργαζόμενοι του Εθνικού προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» (υπεύθυνη κα Μπίρμπα Μ. με τηλέφωνο επικοινωνίας 6972249983), και του προγράμματος της ΕΣΠΑ «Βοήθεια στο σπίτι» (υπεύθυνος κ. Ρόδης Ιωάννης με τηλέφωνο επικοινωνίας 6977732507).

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

1. Δημοτικό Μέγαρο Δ.Κ. Μάνδρας
2. Δημοτικό Μέγαρο Δ.Κ. Βιλλίων
3. Δημοτικό Μέγαρο Δ.Κ. Ερυθρών
4. Δημοτικό Μέγαρο Δ.Κ. Οινόης
5. Κτήριο Δημοτικής Επιχείρησης - ΚΑΠΗ οδού Θεμιστοκλέους Μάνδρας
6. Κτήριο ΚΑΠΗ Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας
7. Κτήριο ΚΑΠΗ Συνοικίας Παπακώστα Μάνδρας
8. Κτήριο ΚΑΠΗ Δ.Κ. Βιλλίων
9. Κτήριο ΚΑΠΗ Τ.Κ. Οινόης
10.Κτήριο ΚΑΠΗ Δ.Κ.Ερυθρών
Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Κολοβέτζος Παναγιώτης Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας με τηλέφωνο επικοινωνίας 6932397670.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Α.-ΚΑΠΗ ΜΕΓΑΡΩΝ, οδός Κοραή 16 τηλ. 2296080650
Β.- ΚΑΠΗ ΚΙΝΕΤΑΣ , οδός Π.Ε.Ο.Α.Κ. στο 57 χιλ. τηλ. 2296065700
Γ.- ΚΑΠΗ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ, οδός Εθνικής Αντιστάσεως, τηλ. 2296034876
Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Σακελλαρίου Γεώργιος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας με τηλέφωνο επικοινωνίας 6947706580.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP