Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Αχμέτ Μέτε: «150.000 Τούρκοι παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους»!


meteΤο νέο ανθελληνικό παραλήρημα του τουρκοπράκτορα ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε σε εκδήλωση για την καταστροφή που υπέστη η…
Μητέρα Πατρίδα του στους Βαλκανικούς Πολέμους!

«150.000 Τούρκοι παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους» (!!!) δήλωσε μεταξύ άλλων απίστευτων το διαβόητο αυτό φασιστοειδές που παριστάνει τον…«εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης» (σ.σ. αυτή είναι η ορολογία που θυμίζουμε ότι χρησιμοποιούν οι λακέδες του Προξενείου, όταν μιλούν για τους δύο ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής). Πού τα είπε αυτά; Μα στην εκδήλωση για την οποία σας κάναμε λόγο και πριν από λίγες μέρες στο «Προξενείο-Στοπ», μια εκδήλωση που οργάνωσαν στις 5 και 6 Ιανουαρίου στην Τουρκία οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων για τα…«100 χρόνια από την Βαλκανική Καταστροφή»!
Όπως μας ενημερώνει η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», στο εν λόγω συνέδριο «μετείχαν ο μουφτής Κωνσταντινούπολης Ραχμί Γιαράν, ο πρόεδρος των Τουρκικών Εστιών Κωνσταντινούπολης Τζεζμί Μπαϊράμ, και από τα Βαλκάνια μαζί με τον Μέτε, ο πρόεδρος του ¨Τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης Μακεδονίας¨ Ερντογάν Σαράτς, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης του ΚοσσόβουΜαχίρ Γιαγτζιλάρ και ο υπουργός Διασποράς Ιμπραήμ Μακολί.
Πολλοί επιστήμονες έκαναν εισηγήσεις στο επιτυχημένο συνέδριο, ενώ ο μουφτής Μέτε στην ομιλία του παρέθεσε τα υπάρχοντα θέματα της Δυτικής Θράκης. Ανέφερε συγκεκριμένα πως στη Δυτική Θράκη ζούνε 150 χιλιάδες Τούρκοι και εκφράζοντας τα βάσανα που τραβάνε είπε πως ¨150 χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι, παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους. Αν και υπάρχει η συνθήκη της Λοζάννης, είναι μια συνθήκη που δεν εφαρμόζεται από την Ελλάδα¨. Ο μουφτής Μέτε εστιάζοντας στις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας στη Δυτική Θράκη, τόνισε το θέμα των μουφτειών και των τζαμιών που δεν μπορούν να επισκευαστούν».
Την ίδια μέρα μάλιστα, ο Μέτε παραχώρησε συνέντευξη και στο ειδησεογραφικό κανάλιTRT Haber, όπου μίλησε πάλι για τη δύσκολη ζωή στην αντίπερα όχθη του Έβρου, τονίζοντας κυρίως ότι είναι ετοιμόρροπα τα περισσότερα από τα συνολικά 350 τζαμιά που υπάρχουν στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής τους.
Αυτά λοιπόν (και πάλι) για τον Αχμέτ Μέτε που δεν παραχαράσσει απλώς κάποια αριθμητικά ή εθνοτικά δεδομένα, κάνοντας λόγο για 150.000 Τούρκους (καθώς στην πραγματικότητα βεβαίως οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι πολύ λιγότεροι και φυσικά δεν είναι Τούρκοι), αλλά προβαίνει για μια ακόμη φορά σε κατασυκοφάντηση της χώρας μας με χυδαία ψέματα που του υποβάλλουν τα αφεντικά του από τη ΜΙΤ και το Προξενείο Κομοτηνής (τα ίδια ακριβώς δηλαδή αφεντικά που τόσο πλουσιοπάροχα τον πληρώνουν για τις πολυποίκιλες υπηρεσίες του)! Το ερώτημα φυσικά είναι και πάλι πολύ απλό: έως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται τις ολοένα και κλιμακούμενες (λόγω συστηματικής ατιμωρησίας και συνεπώς…συσσωρευμένης ασυδοσίας) προκλήσεις του εν λόγω αρχιχαφιέ;
proxeneio-stop

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP