Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ ΜΕ 200(!) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΓΡΑΦΕΙΑ!

dendias-astynomiaMIA ΓΡΟΘΙΑ ΔΕΝΔΙΑΣ-ΜΠΑΤΣΟΙ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

Δεν βάζει μυαλό ο Δένδιας, ο οποίος φαίνεται πως δεν πήρε το μάθημά του από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 και συνεχίζει τον τραγέλαφο με πρόσχημα τον αντιρατσισμό. Την ώρα που οι πολίτες γίνονται καθημερινά έρμαια αδίστακτων δολοφόνων και κακοποιών, με μια αστυνομία ανίκανη να τους προστατέψει, ο υπουργός Προστασίας του...
Λαθρομετανάστη, διαθέτει, όχι 10, ούτε 20, αλλά 200 αστυνομικούς για τη στελέχωση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε η εκπαίδευση των (200) αστυνομικών που στελεχώνουν τις νέες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε πέντε εκπαιδευτικές σειρές, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας
Ξεκίνησε σήμερα (23-01-2013) η εκπαίδευση των (200) αστυνομικών, που στελεχώνουν τα Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, σε όλη την επικράτεια. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πέντε εκπαιδευτικές σειρές, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και ολοκληρώνεται αρχές Φεβρουαρίου.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, κυρίως, την εξής θεματολογία :
Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και αντιμετώπισης ρατσισμού
Ανάλυση θεμάτων Δημόσιας Ασφάλειας
Αντιμετώπιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Νομικές διατάξεις που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και το ρατσισμό
Αναγνώριση κινήτρων ρατσιστικής βίας
Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και εμπειρία του δικτύου καταγραφής περιπτώσεων ρατσιστικής βίας
Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Σύγχρονοι προβληματισμοί.
Με την παρακολούθηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών, που εκδηλώνονται με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο.
Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστάθηκαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ειδικότερα, ιδρύθηκαν δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα.
Τα δύο (2) Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύονται στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ τα εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λειτουργούν ως εξής :
πέντε (5) στην Αττική, στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και
εξήντα τρία (63) στην Περιφέρεια, στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφάλειας που λειτουργούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών.
Σημειώνεται ότι για την διερεύνηση σχετικών καταγγελιών λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή 11414. Διασφαλίζεται το ανώνυμο και το απόρρητο της επικοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, υπάρχουν σε ειδικό «banner» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP