Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ!

TROIKA1

Αφού ρήμαξαν τους Έλληνες με ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, και αυξήσεις φόρων, τώρα λένε: δεν μπορείτε να πληρώσετε; Δώστε μας τις καταθέσεις και τα σπίτια σας! ΑΡΧΙΔΩΣΙΛΟΓΕ ΣΑΜΑΡΑ ΔΩΣΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!
Στη μέγγενη της Τρόικα φαίνεται πως μπαίνουν οι πάσης φύσεως...
ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μέσω της απαίτησης για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ειδοποίησης και είσπραξης το οποίο φέρεται να προωθείται μετά τη συμφωνία των δανειστών και του Χόρστ Ράιχενμπαχ της Task Force.
To «κρυφό μνημόνιο», που συζήτησαν δανειστές και Task Force σε μυστική σύσκεψη, προβλέπει σαρωτικές ανατροπές και προκαλεί νέο πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και πολίτες, κυρίως σε εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Με βάση το νέο σενάριο, η Τρόικα, που επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου, απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει ρύθμιση που θα προβλέπει αυτόματη ανάληψη μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τους δανειστές το μέτρο αυτό πρέπει να ξεκινήσει από εκείνους που χρωστούν πάνω από πεντακόσια ευρώ στο Δημόσιο, βάζοντας στο κάδρο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Μπορεί ο «κρυφός πόθος» να είναι η άσκηση πίεσης προς τους ιδιώτες που οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και η άμεση εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία μέσω της αυτόματης ανάληψης, ωστόσο, η επέκτασή του αναμένεται να «πιάσει» και εκείνους που έχουν μικρότερα χρέη και θα μπορούσαν να προκύψουν από τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας ή από το χαράτσι στα ακίνητα.
Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να επικρατεί ανησυχία μήπως η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου προκαλέσει νέα φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
Η απαιτήσεις των δανειστών για άμεσες λύσεις σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή κρατικό μηχανισμό δημιουργούν προβληματισμό για το κατά πόσο θα μπορούσε μια τέτοια ρύθμιση να βοηθήσει πραγματικά ή απλώς θα δημιουργούσε περαιτέρω «τρύπες» σε ένα, μάλλον διάτρητο, εισπρακτικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι στις απαιτήσεις της Τρόικα συγκαταλέγονται οι μεταρρυθμίσεις για υποχρεωτική χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές για μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο των συναλλαγών και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η περαιτέρω εκπαίδευση των στελεχών του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας και η ίδρυση και λειτουργία φορολογικών δικαστηρίων για την ταχύτερη επίλυση τέτοιων υποθέσεων.
Ολα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για μια έντονη εβδομάδα και ακόμη μια μετωπική σύγκρουση ενόψει της ψήφισης του νέου σκληρού φορολογικού νομοσχεδίου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP