Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Λίγες ώρες μετά τη μεταμεσονύκτια επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό, η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και οι περισσότεροι απεργοί βρίσκονται στο «αρχηγείο» τους, την ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα.
Σε ό,τι αφορά στα φύλλα της επίταξης, η επίδοση ξεκίνησε από τις 04.00 τα ξημερώματα, ωστόσο....

δεν έχει δοθεί ικανοποιητικός αριθμός, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς.

Αντιδράσεις για την επέμβαση
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. «Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης, καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο.

«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν, πάντως, πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στις 13.00 στα Σεπόλια, ενώ στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα (16.00).
Καρέ-καρέ η έφοδος της αστυνομίας
Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στο πλαίσιο απόφασης για επίταξη του μέσου, προκειμένου να λυθεί η απεργία των εργαζομένων.

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων χωρίς όμως να προκληθεί κάποια ένταση, καθώς τόσοι οι απεργοί όσο και απλοί πολίτες, που είχαν παραμείνει στη διάρκεια της νύχτας στο πλευρό τους για να τους συμπαρασταθούν, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εκ των οποίων η μια αφορούσε σε μέλος του προσωπικού Ασφαλείας. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, και οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όπως έγινε γνωστό μια γυναίκα τραυματίστηκε στην είσοδο του αμαξοστασίου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή η είσοδος του αμαξοστασίου παραμένει ανοιχτή, ωστόσο η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι», καθώς οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τους εργαζομένους που στελεχώνουν το προσωπικό Ασφαλείας της πρωινής βάρδιας να εισέλθουν μέσα στον χώρο του αμαξοστασίου και να πιάσουν δουλειά, την ίδια στιγμή που ολοένα πληθαίνει ο κόσμος, ο οποίος συγκεντρώνεται στους γύρω δρόμους προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους απεργούς.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι εξονυχιστικοί, με αρκετούς υπαλλήλους του Μετρό να καταγγέλλουν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο αμαξοστάσιο, παρά μόνο αν επιδείξουν ταυτότητες και το απαραίτητο φύλλο πορείας, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να τους έχει επιδοθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας επίταξης του μέσου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, λόγω του αλαλούμ που έχει επικρατήσει μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων.
Έγινε της... επίταξης
Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι, η προχειρότητα που δείχνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποτυπώνεται και στον τρόπο που αποφάσισε να προχωρήσει στην επίταξη του μέσου και στη μετέπειτα αστυνομική επέμβαση.

Ειδικότερα, εξηγούν πως δεν φρόντισε κανείς να δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του προσωπικού Ασφαλείας της πρωινής βάρδιας να λάβουν στα χέρια τους τα φύλλα πορείας, για να έχουν στη συνέχεια ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και να υπάρχει τόσο φύλαξη των συρμών όσο η απαραίτητη συντήρηση. Αυτό συνέβη καθώς η πλειοψηφία των απεργών βρίσκονταν συνεχώς στους χώρους του αμαξοστασίου, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί επιμελητές να θυροκολλούν τα φύλλα πορείας στις κατοικίες τους, καθώς δεν τους έβρισκαν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο υποστηρίζει πως το 90% των φύλλων πορείας έχει αποσταλεί, διαμηνύοντας παράλληλα πως η θυροκόλληση του νομικού εγγράφου στην πόρτα, ερμηνεύεται ως απόδοση του στον παραλήπτη. Επιπλέον, καλεί όσους εργαζομένους δεν έχουν λάβει το σχετικό έγγραφο να επισκεφτούν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους προκειμένου να το παραλάβουν.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων του Μετρό, όλη αυτή η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το επιβατικό κοινό, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθούν σε λειτουργία οι συρμοί, χωρίς να έχουν διενεργηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα λειτουργικά συστήματα και στις γραμμές. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ταλαιπωρία των πολιτών θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, καθώς το Μετρό δεν θα είναι διαθέσιμο προς χρήση.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, με απεργούς και απλούς πολίτες να μην μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα τον χώρο του αμαξοστασίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χρειάστηκαν να αφήσουν το όχημά τους εκατοντάδες μέτρα μακριά και να περπατήσουν για αρκετή ώρα, έχοντας περάσει από σειρά ελέγχων μέχρι να φθάσουν στην είσοδο.

Παρόλο που η επέμβαση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μέσα σε ήρεμο, σχετικά, κλίμα, με άνδρες της ΕΚΑΜ να σπάνε με πολιορκητικό κριό ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης, λίγα λεπτά πριν τις 06.30 το πρωί η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα, όταν και ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας από περίπου 250 ανθρώπους, που θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην απεργία των εργαζομένων του Μετρό.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με μια κλούβα να τοποθετείται κάθετα στον παράδρομο της Εθνικής οδού, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον χώρο των εγκαταστάσεων.

Νωρίτερα, στις 06.00 το πρωί επικράτησε ένταση μπροστά στην είσοδο, καθώς οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω μέλη του προσωπικού Ασφαλείας που βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας παράλληλα την πρωινή βάρδια να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Μαζική κινητοποίηση αστυνομικών - Τρεις προσαγωγές

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τριών ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο ήταν απλοί πολίτες, που βρίσκονταν εντός των εγκαταστάσεων, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς. Μαζί με τον τρίτο προσαχθέντα (μέλος του προσωπικού Ασφαλείας) και αφού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λίγα λεπτά μετά την επέμβαση της Αστυνομίας τα ξημερώματα, ακολούθησαν για αρκετή ώρα διαβουλεύσεις προκειμένου να πεισθούν όσοι δεν εργάζονται στην επιχείρηση, να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις και να μείνουν μέσα σε αυτές μόνο οι απεργοί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση, η οποία έχει κριθεί παράνομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον χώρο του αμαξοστασίου βρίσκονταν περίπου 65 εργαζόμενοι, μέλη του προσωπικού Ασφαλείας, ενώ ορισμένοι από τους πολίτες ζήτησαν τη συνδρομή δικηγόρου, προκειμένου να λάβουν διαβεβαιώσεις για το ποια θα ήταν η καταλληλότερη στάση τους έτσι ώστε να μη συλληφθούν.

Τελικά, με εντολή εισαγγελέα και αφού τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχουν κάποια ποινική δίωξη, αποχώρησαν, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μια γυναίκα αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη που συνελήφθη. Παράλληλα, οι αστυνομικοί απομάκρυναν και όσους απεργούς δεν φορούσαν τις χαρακτηριστικές ιριδίζουσες στολές του Μετρό, παρά το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών υποστήριζαν ότι είναι υπάλληλοι της επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα η οποία βρισκόταν στα κάγκελα της εισόδου τραυματίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για αδιαθεσία.

Το όχημα έσπευσε στο σημείο και αφού παρέλαβε την τραυματία, απομακρύνθηκε, υπό το βλέμμα αστυνομικών και ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο παρέμεναν αποκλεισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Αστακός» η περιοχή

Τα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά, με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να προχωρούν στον αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν προς το αμαξοστάσιο, πριν πραγματοποιήσουν την έφοδο.

Δεκάδες περιπολικά και κλούβες βρίσκονται σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, με τους αστυνομικούς να μην επιτρέπουν για αρκετή ώρα σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Η κόντρα ανάμεσα στους συνδικαλιστές και την κυβέρνηση συνασπισμού είχε φθάσει στα άκρα, με καμία από τις δύο πλευρές να μη δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό είχαν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους την περασμένη Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο, καταργώντας ουσιαστικά τις διατάξεις της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έληγε τον Απρίλιο και με τη μετενέργεια θα έφθανε μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Χατζηδάκης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ξεκαθάρισαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό, καλώντας τους εργαζόμενους να επιστρέψουν πίσω στον χώρο εργασίας τους.

Όταν η απεργία μπήκε στην 8η ημέρα και αφού υπήρχε έντονη φημολογία για ενδεχόμενη επέμβαση της Αστυνομίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ύστερα από πέντε ώρες και αφού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίταξη των απεργών τόσο στο Μετρό όσο και στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Προχωρούμε στο μέτρο της επίταξης. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο», πρόσθεσε, υπερασπιζόμενος την απόφαση για την επίταξη του χώρου. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ πως αποφάσισαν «να ακολουθήσουν τον δρόμο της τυφλής σύγκρουσης και ακόμη περισσότερο να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης».

... κυνήγι με τα φύλλα πορείας

Συνολικά έχουν εκδοθεί περίπου 2.500 φύλλα πορείας, τα οποία πρέπει να επιδοθούν στους απεργούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Τραμ, την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά τη σύλληψη των απεργών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο, καθώς οι απεργοί παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, οι δικαστικοί επιμελητές ήταν αναγκασμένοι να θυροκολλούν τα φύλλα πορείας στις οικίες τους, αφού δεν τους έβρισκαν.

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διαβίβασε στην κρατική ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό είχαν κριθεί παράνομες και παράλληλα απαγορεύτηκε και η συνέχιση τους. Βάση των αποφάσεων αυτών, οι αστυνομικές Αρχές έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στο αυτόφωρο εργαζομένους του Μετρό που απεργούν και κατά συνέπεια παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.
.i-diadromi.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP