Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τι προβλέπει εν συντομία το νέο ανθρωποκτόνο πολυνομοσχέδιο

*Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οριστικά και αμετάκλητα στους οικονομικούς δολοφόνους της τραπεζιτικής ελίτ των ΔΝΤ- ΕΚΤ, με το να υπάγεται η κρατική περιουσία στο Αγγλικό «δίκιο».

*Τέρμα στα δώρα, άδειες, επιδόματα εορτών, αδειών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και...
οιανδήποτε άλλων επιδομάτων, πχ. όπως των χειμερινών, που έπαιρναν οι οικοδόμοι, λόγο κρύου και χιονιά, η των ξενοδοχουπαλλήλων που δουλεύουν την τουριστική περίοδο, και τον υπόλοιπο καιρό αναγκαστικά δεν έχουν δουλειά.

*Συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, και του κοινωνικού κράτος, με περιορισμό θέσεων, μετατάξεις, μεταφορά προσωπικού, διαθεσιμότητα, (στην ουσία απολύσεις), κατάργηση κλάδων, συγχωνεύσεων εφοριών, τοπικών ΙΚΑ, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, σχολείων, ΤΕΙ, κλπ, και τέλος το οριστικό ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων αντί πινακίου φακής, σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες θα απολύσουν τους έλληνες και θα προσλάβουν τους φτηνούς λαθρομετανάστες, αυξάνοντας στο έπακρο την ανεργία και την εξαθλίωση για τους Έλληνες εργαζόμενους.

*Αποτελειώνει ο νόμος με νέες περικοπές, μισθωτούς, συνταξιούχους, πολύτεκνους, άνεργους, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, αγρότες και ελευθέρους μικροεπαγγελματίες. Πχ. άνεργοι, χωρίς να παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, και χωρίς κανένα εισόδημα, φορολογούνται με 20% των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης, που υπολογίζεται σε 8.500 ευρώ ετησίως, αν έχει ένα σπίτι 54 τμ, και ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών και άς είναι 25ετίας. Τουτέστιν, αφού σου αφαιρέσουν το αφορολόγητο όριο των 5000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο κοντά στο 400 ευρώ. Αν δεν έχεις κανένα περιουσιακό στοιχείο, και σε ταΐζουν οι γονείς σου πληρώνεις κοντά 180 ευρώ.

*Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας σου αυξάνουν τον φόρο επιτηδεύματος από 500 ευρώ ετησίως σε 1.000 και άς μην έβγαλες τα έξοδά σου ή ακόμα και αν μπήκες μέσα.

*Είσαι πολύτεκνος άνεργος, σου βάζουν για κάθε παιδί κριτήριο διαβίωσης και πληρώνεις τον ανάλογο φόρο.

*Έχεις ένα σπιτάκι, κατά όνομα είναι δικό σου, το κράτος στο αφαιμάζει με το χαράτσι και με το νέο φορολογικό θα τους πληρώσεις περισσότερο.

*Έχεις κληρονομήσει κάποιο οικοπεδάκι η αγροτεμάχιο άγονο και εκτός σχεδίου ε, και για αυτό θα πληρώσεις φόρο. Όπως και αν κληρονομήσεις κανένα ακίνητο από τους γονείς σου τότε την έβαψες. Ο φόρος που θα κλειθείς να πληρώσεις θα είναι της τάξεως του 25% και επί τις αντικειμενικής αξίας και όχι το πόσο πουλιέται στην αγορά, πράγμα που σημαίνει πως αν αποδεχθείς την κληρονομιά, μπορεί και να πληρώσεις φόρο πολύ μεγαλύτερο από το να αγόραζες στην πιάτσα.

*Νέο φόρο στα καύσιμα, βενζίνη (ο φόρος είναι 1,20 ευρώ το λίτρο), πετρέλαιο (διπλασιάστηκε φέτος), υγραέριο (το ίδιο) και φόρο 40% στα καυσόξυλα (λόγω αιθαλομίχλης που τάχα είναι υγειονομική βόμβα), ως συνέπεια της προσπάθειας των ξεπαγιασμένων να ζεσταθούν!

*Αυξήσεις στην ΔΕΗ που φτάνουν μέχρι και 25%. Είναι η τρίτη αύξηση από το πρώτο μνημόνιο και αναμένονται άλλες δύο εντός του έτους!

*Όλλα αυτά με επίσημη ανεργία 1.345.715 ανθρώπους, ποσοστό 26,8% από 19,7% τον αντίστοιχο του 2011, με το ποσοστό στους νέους να φτάνει στο 57%!

*Και όλλα αυτά, με επίσημη καταγεγραμμένη φτώχεια, που αγκαλιάζει 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω 6.000 ευρώ, και χωρίς να υπολογίζουν τους άστεγους και εξαθλιωμένους, που ζούν με συσσίτια, από τους κάδους σκουπιδιών, και των χιλιάδων αυτοκτονιών που χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι. Με το ΑΕΠ να έχει μειωθεί κατά 25% τα δύο τελευταία χρόνια, και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους.

*Αυτά τα μέτρα οδηγούν σε περαιτέρω δραματική ύφεση της οικονομίας , και στο αφανισμό του ελληνικού λαού, χειρότερης και από αυτήν της χιτλερικής κατοχής και της πείνας του '41, όπου ο λαός πέθαινε στους δρόμους τουμπανισμένος και τους μάζευαν τα τότε κάρρα του δήμου.

Αυτή η τύχη μας περιμένει, αν δεν ανατραπούν από την πάλη του λαού, τα μέτρα, μαζί με την κατοχική κυβέρνηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP