Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ESPRESSO ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΑΣ. ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ "ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ" ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ"
Δημοσιεύουμε το απειλητικό έμεσμα μόνον και μόνον για να ξεστραβωθούν οι αυλοκόλακες του Δένδια και των διαφόρων αστυνομικών διευθυντάδων της Αλεξάνδρας που κάθε φορά που το indymedia στοχοποιεί άνευ λόγου δημοσιογράφους των 900 ευρώ για να τους φιμώσει αυτοί τρίβουν...
τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Ντροπή σας. Και ντροπη και σε σας κύριε Δένδια που έχετε να ανοίξετε internet από τότε που γίνατε υπουργός.
Ακολουθεί ο εμετός. Άντε γιατί αρκετά σας ανεχθήκαμε. Μήπως θα πρέπει να σας συμβουλευόμαστε κάθε φορά που κάνουμε ρεπορταζ; Παλιολεμέδες...
"Έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι η θεαματική επιχείρηση ανόρθωσης της τρωθείσας εικόνας της τρικομματικής κυβέρνησης περνάει από την πολυδιαφημισμένη ρητορική της διάλυσης των «εστιών ανομίας» και της «κάθαρσης της διαφθοράς» (βλ. και εδώ). Οι «εστίες ανομίας», αν και πρώτα και πάντα βρίσκονται στις κομματικές οικίες και τις βίλες των αφεντικών, ορίζονται κατά το δοκούν από το κράτος και την πολιτική διαχείριση συκοφαντώντας τις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα ή τον χώρο του πανεπιστημίου και το άσυλο. Με έναν αυθαίρετο και χυδαίο τρόπο στοχοποιούνται αναρχικοί, αγωνιστές, κάτοικοι, φοιτητές, μετανάστες ως φορείς της ανομίας, αποκρύπτοντας παντελώς την πραγματική εικόνα. Την εικόνα που συνθέτουν ο λόγος και η δράση με επίκεντρο την αυτοοργάνωση και την πολιτική χειραφέτηση από το αστικό κομματικό σύστημα, με πυρήνα την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Έτσι, η Βίλα Αμαλίας εμφανίζεται ως άντρο παρανομίας, με την τυπογραφική της μηχανή να γίνεται παρασκευαστήριο μολότοφ, τα φοιτητικά στέκια και ο ραδιοφωνικός σταθμός του 98FM στην ΑΣΟΕΕ μετατρέπονται σε αποθήκη προϊόντων μαϊμού, και πάει λέγοντας.
Το κρατικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της διερρηγμένης κοινωνικής συναίνεσης δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την κομβική λειτουργία των ΜΜΕ. Η ευθυγράμμιση των μίντια με τον πολιτικό λόγο των Σαμαρά-Δένδια είναι τέτοια που φανερώνει χωρίς αμφιβολία τη στοχευμένη προσυνεννόηση με τους έκδοτες για την εξουσιαστική ρεβάνς σε θεαματικό-επικοινωνιακό επίπεδο, με φόντο την έκδηλη οργή και αγανάκτηση από τη συνεχιζόμενη εξόντωση της εργατικής τάξης και ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων. Στο παιχνίδι αυτό δεν είναι αμέτοχοι και «συνάδελφοί» μας που ελαφρά τη καρδία λασπολογούν σε βάρος πολιτικών εγχειρημάτων και ιδεών. Τελευταία περίπτωση, το δημοσίευμα της Espresso της 29ης Δεκεμβρίου για την κατάληψη της Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Θάνος Μακρογαμβράκης με φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο Βαγγέλη Μάσια.
Το δημοσίευμα, με τίτλο "Υπό κατάρρευση το σπίτι κόσμημα της Μαρίας Κάλλας", εμφανίζει την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου, που ρημάζει στη φθορά του χρόνου. Η μόνη στιγμή που ζωντανεύει, σύμφωνα με τον συντάκτη, είναι εκείνη που οι καταληψίες φωνασκούν και επιδίδονται σε ακρότητες. Άραγε, πώς έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ο «συνάδελφος»; Επισκέφθηκε τον εσωτερικό χώρο του κτηρίου και διαπίστωσε ότι θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο; Συμμετείχε σε κάποια συνέλευση ή δραστηριότητα της κατάληψης και έχει ιδία αντίληψη των ακροτήτων; Ζει στη γειτονιά και γνωρίζει αν στο κτήριο επικρατεί η «σιωπή»; Προφανώς, ο εν λόγω συντάκτης όχι μόνο δεν έχει εικόνα για τον λόγο και τη δράση της κατάληψης (με ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα της κατάληψης http://pat61.squat.gr/ μπορεί να αντιληφθεί κανείς τον πλούτο των εγχειρημάτων και δράσεων) αλλά εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη εξουσιαστική ρητορική που στοχοποιεί τις καταλήψεις, προλειαίνοντας το κοινωνικό έδαφος για ενδεχόμενες μελλοντικές εισβολές και εκκενώσεις.
Οι εντολοδόχοι «συνάδελφοί» μας θα πρέπει να γνωρίζουν πως τις κρίσιμες μέρες που ζούμε η συνειδητή επιλογή συκοφάντησης των εστιών αντίστασης θα έχει και το ανάλογο κόστος για τους ίδιους. Οι κολαούζοι «συνάδελφοί» μας που δικαιώνουν το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» θα πρέπει να γνωρίζουν πως η καριέρα που επιδιώκουν ως τσιράκια των αφεντικών δεν θα χτιστεί στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων στα ΜΜΕ που δουλεύουμε καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες, υπερασπιζόμενοι τη στοιχειώδη δεοντολογία και την αξιοπρέπειά μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Με κάθε κόστος.
http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2013/01/espresso-61.html
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες
ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1446076
Ο ίδιος σαλιάρης, αλήτης,
από μπάτσος, ρουφιάνος, δημοσιογράφος... 18:55, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013
...έγραψε παρέα με τον Θεοδόση Πάνου το τρισμέγιστο άρθρο "Από την εποχή των χαστουκιών στις βόμβες μολότοφ" πριν λίγες ημέρες, μετά την εισβολή των μαντρόσκυλων στη Villa Amalias.
Απ' ότι φαίνεται έχει αναλάβει εργολαβικές δουλειές στην espresso για την ελ.ας.
Ας τον έχουμε υπόψη μας λοιπόν...Θάνος Μακρογαμβράκης"
Αυτά τα ωραία από κάποιους που το παίζουν επαναστάτες. Τους παραδίδουμε στην κοινή γνώμη. Αντράκια που όταν θέλουν να κάνουν κακό μαζεύονται 30-30. Και όλοι τους ανώνυμοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP