Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σκέψεις για την συγκέντρωση και πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια

Πραγματοποιήθηκε χτες η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία της Χρυσής Αυγής για τη προδοσία των Ιμίων και τη μνήμη των 3 Αξιωματικών των υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του...
αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η Χ.Α αναφέρει 50.000 κόσμου ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 10.000. Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει.

Η απάντηση στο ερώτημα: Γιατί η Χ.Α μπόρεσε και συγκέντρωσε τόσο πολύ κόσμο, το πιθανότερο είναι ότι θα απαντηθεί εντελώς επιφανειακά από τους ''αντιφασίστες και  αντιρατσιστές'' ποικίλων αποχρώσεων που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα που προκαλεί η λαθρομεταναστευτική εισβολή. Η θέση της Χ.Α σε αυτό το καίριο ζήτημα σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες είναι ο κύριος παράγοντας της ανόδου της. Ένας δεύτερος λόγος της μεγάλης συγκέντρωσης ήταν η αφορμή της συγκέντρωσης. Η προδοσία των Ιμίων αλλά και ζητήματα εθνικής φύσεως  όπως το Μακεδονικό ή τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών έχουν πάψει προ πολλού να βρίσκονται στην ατζέντα άλλων κομματικών σχηματισμών και ιδίως της ''αριστεράς'' οι αντεθνικές θέσεις της οποίας σε αυτά τα ζητήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα δίνοντας έτσι τη πάσα σε ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες να εμφανίζονται ως μοναδικοί εκφραστές των δικαίων και ως μοναδικούς τιμητές της ιστορικής μνήμης. Έτσι πολύς κόσμος εκμεταλεύτηκε αυτό το κάλεσμα για να εκφράσει την αντίθεση του στη σημερινή ζοφερή κατάσταση χωρίς απαραίτητα να ασπάζεται πολλές από τις θέσεις της Χ.Α

Όπως κάθε χρόνο στη συγκέντρωση κυριάρχησαν αστεία ''μυρωδάτα'' συνθήματα ακροδεξιάς κοπής αλλά και κάποια σωστά ανάμεσά τους όπως το ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χ.Α στη Μεσογείων και συνδυάστηκε έτσι το συμβολικό πέρασμα από την Αμερικανική πρεσβεία. Άξιο αναφοράς είναι ότι ένα από τα πανό τους (δεν γνωρίζουμε αν ήταν το κεντρικό) έγραφε '' Κάτω η Χούντα του Μνημονίου'' που βεβαίως είναι απόλυτα σωστό μόνο που προκαλεί το γέλωτα όταν οι χρυσαυγίτες δε χάνουν ευκαιρία να εγκωμιάσουν τη Χούντα του 67 που σαφέστατα μπροστά στη σημερινή φαντάζει ονειρεμένη περίοδος!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως και αν η Χ.Α θα εκμεταλλευτεί αυτή τη μαζική παρουσία του κόσμου ή θα συνεχίσει να δίνει διαπιστευτήρια ''καλού και φρόνιμου παιδιού'' στο κατοχικό καθεστώς. Το πιθανότερο είναι ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση θα περιμένουν το 2014 για να αδράξουν την ευκαιρία να ξανασυμμετάσχουν σε μαζική ανοιχτή συγκέντρωση που θα καλεί η Χρυσή Αυγή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP