Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Ζητούν από τον Σαμαρά να βρεθεί λύση στο ζήτημα των ναυπηγείων

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μάλιστα αυτοί που ανήκουν στη παράταξη της ΔΑΚΕ απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του ζητούν να βρεθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα των ναυπηγείων.

Τον κατηγορούν επί της ουσίας καλύπτει τα όσα στραβά κι ανάποδα έγιναν στον Σκαραμαγκά... από τον “συγκυβερνώντα” Ε.Βενιζέλο.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων:

Συνάδελφοι, οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν χωρίς την παραμικρή πρόοδο. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί, κ.κ Παναγιωτόπουλος και Χατζηδάκης, εξετάζουν το θέμα αποσπασματικά και απ΄ ότι φαίνεται αγνοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οικογένειες. Οι όποιες κυβερνητικές συσκέψεις έχουν γίνει για το μέλλον του Ναυπηγείου, είναι βιαστικές και πρόχειρες.

Δεν έχουν καταλάβει ποιό είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουν τι θέλουν από το Ναυπηγείο, ποια προγράμματα πρέπει να προχωρήσουν και ποια όχι. Τι ακριβώς έχουν εισηγηθεί αυτοί και οι σύμβουλοι τους εδώ και 8 μήνες στον Πρωθυπουργό; Ποιους εξυπηρετούν οι διαρροές στα ΜΜΕ; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η καθυστέρηση και το κουκούλωμα;

Κε. Πρωθυπουργέ, εάν περιμένετε τις λύσεις από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, είναι μάταιο, γιατί αυτοί κινούνται μεταξύ άγνοιας και ευθυνοφοβίας. Εσείς είστε ο πλέον αρμόδιος να πάρετε την πολιτική απόφαση για το μέλλον του Ναυπηγείου. Ρωτήστε τον κ. Βενιζέλο, γιατί έφτιαξε έτσι τη σύμβαση και ποιος ήταν ο σκοπός του (σίγουρα θα την έχει πάρει σπίτι του να την μελετήσει καλά). Ρωτήστε αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και πάρτε αποφάσεις.

Κε. Πρωθυπουργέ, μέχρι πότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τις αμαρτίες που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος με τη συμβασή του; Μέχρι πότε θα διαρκέσει η οικονομική μας εξαθλίωση; Πόσο ακόμα θα συρικνωθεί το Ναυπηγείο λόγω των παράνομων επιδοτήσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Σημίτη και η τότε διοίκηση του Ναυπηγείου (το διάστημα 1996-2002);

Μέχρι πότε θα ανέχεται η Κυβέρνηση τον Λιβανέζο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων-εκλεκτό της οικογένειας Παπανδρέου, ο οποίος τα αγόρασε με 1 ευρώ, δεν έχει κάνει καμία επένδυση, δεν έχει μεταφέρει την παραμικρή τεχνογνωσία στα ΕΝΑΕ, εκβιάζει το κράτος αφήνoντας μας απλήρωτους, αγνοεί τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων και παραμένει άφαντος.

Κε. Πρωθυπουργέ, οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται μόνο εις βάρος απλήρωτων εργαζόμενων; Η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή των νόμων δεν ισχύουν στην περίπτωση του κ. Σάφα;

Συνάδελφοι, πρέπει να κινηθούμε άμεσα προτού βρεθούν πάλι κάποιοι που στο όνομα της εξυγίανσης και της μείωσης του κόστους λειτουργίας, θα μας χαρακτηρίσουν παράπλευρες απώλειες. Προτού ζήσουμε ξανά τις τραγικές στιγμές που βίωνουν μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι του Τ.Υ, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από την εταιρία και από την τότε ηγεσία του Σωματείου (ποιος μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του Μαρκάτου ότι θα λυθεί το θέμα), με μοναδικό στόχο να κυλήσει ο χρόνος και να χαθεί το παιχνίδι για τους συναδέλφους.

Ο δημόσιος έλεγχος των ΕΝΑΕ είναι επιτακτική ανάγκη, είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας για το Ναυπηγείο και τους εργαζόμενους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθεί η αξιοπρέπεια του Ελληνικού Δημοσίου και το αξιόμαχο του ΠΝ.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP