Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Εκστρατεία του Χόλιγουντ για τον αφοπλισμό του Αμερικανικού Λαού

Επιβεβαιωνόμαστε λοιπόν όταν υποστηρίζουμε ότι το περιστατικό του Κονέκτικατ ή ήταν στημένο από τη CIA ή απλά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να χρησιμοποιηθεί  για την αλλαγή του νόμου περί οπλοκατοχής. Οι νεοταξίτες θέλουν τον αφοπλισμό του Αμερικανικού Λαού (και κάθε λαού βεβαίως) για να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος στα σχέδια τους. Το ότι τα περιστατικά βίας σε σχολεία είναι είναι κοινωνικό αποτέλεσμα της όλο και πιο θηριώδους βαρβαροποίησης του καπιταλισμού είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά η απάντηση των λαών δεν μπορεί να είναι ο αφοπλισμός και η καταστολή. Αυτό είναι το όνειρο των νεοταξιτών που τώρα το προωθούν, όπως κάνουν πάντα, και μέσω της εκστρατείας ''αστέρων'' του Χόλιγουντ.

Tη φωνή τους απέναντι στη ανεξέλεγκτη χρήση όπλων ύψωσαν οι αστέρες του Χόλυγουντ, συμμετέχοντας σε μια νέα εκστρατεία για την αλλαγή του νόμου περί όπλων, μετά και το τελευταίο μακελειό του Νιούταουν.
Η Jessica Alba η Jennifer Aniston, η Gwyneth Paltrow και η Beyoncé Knowles είναι μερικοί από...
τους αστέρες που συμμετέχουν στο βίντεο για να ανοίξει η συζήτηση για την οπλοκατοχή. «Πόσα ακόμα σχολεία, πόσα ακόμα κολέγια, πόσα ακόμα εμπορικά κέντρα, πόσες ακόμα αίθουσες κινηματογράφων πριν κάνουμε κάτι;», είναι οι ερωτήσεις που θέτουν οι αστέρες στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αλλά και σε ολόκληρη την αμερικανική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, στο βίντεο κατά της εκτεταμένης οπλοκατοχής συμμετέχουν οι Paul Rudd, Julianne Moore, Jamie Foxx, Jessica Alba, Reese Witherspoon, Michelle Williams, John Legend, Will Ferrell, Jason Bateman, Olivia Munn, Sarah Silverman, Ellen DeGeneres, Chris Rock, John Hamm, Cameron Diaz, Kate Hudson και Conan O'Brien.

17 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:51 μ.μ.  

Όταν οι διεθνείς νόμοι δικαιολογούν τις δολοφονίες αμάχων (παράπλευρες απώλειες) εκτός συνόρων, προς εμπέδωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, οι ίδιοι αυτοί νόμοι πληρώνονται εντός με τις ανάλογες παράπλευρες απώλειες αμάχων από παρανοϊκούς μικρούς και μεγάλους. Ποιο το συμπέρασμα; Ότι αυτή η δημοκρατία τους και αυτή η ελευθερία τους, είναι εγκληματική. Διαμορφώνει χαρακτήρες δολοφόνων.

Αν θέλουν οι αστέρες του Χόλιγουντ να προσφέρουν κάτι, θα ήταν καλύτερο να συστήσουν στους δημιουργούς ταινιών να σταματήσουν τις παραγωγές, όπου κυριαρχεί το αίμα, οι σφαγές, οι "κλοτσοπατινάδα" και πολλά άλλα προσοδοφόρα είδη του θεάματος, κατ΄ εξοχήν, της βίας.

Όσο για τη συνομωσιολογία : "το περιστατικό του Κονέκτικατ ήταν στημένο από τη CIA", ή το άλλο : "οι νεοταξίτες θέλουν τον αφοπλισμό του αμερικανικού λαού (και κάθε λαού βεβαίως) για να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος στα σχέδια τους", εντάσσεται στη σφαίρα της γνωστής μας αντικαπιταλιστικής φαντασίας και υστερίας, ώστε από την ιδιωτεία του καπιταλισμού να πέσουμε στην ιδιωτεία του μαρξισμού. Αλλά τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, αμφότερα είναι οι όψεις ενός νομίσματος, του νομίσματος του σιωνισμού.

Unknown 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:03 μ.μ.  

Όλοι οι νεοταξίτες βάζουν τη ταμπέλα ''συνομωσιολογία'' όταν αποκαλύπτεται κάτι που δεν τους βολεύει. Σ αυτό βέβαια συμβάλουν διάφοροι γραφικοί τύπου Λιακόπουλου που τερατολογούν ασύστολα. Η επιδίωξη των νεοταξιτών είναι ο αφοπλισμός του Αμερικάνικου Λαού. Αυτή τη πραγματικότητα εσύ την αποκαλείς φαντασία. Τα γεγονότα σε διαψεύδουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:07 π.μ.  

Εσείς, κύριε Παπάζογλου, δεν βάζετε τώρα την ταμπέλα του νεοταξίτη σε μένα; Αφού δεν σας αρέσουν οι ... αφισοκολλήσεις (ταμπέλες) γιατί τις κάνετε;

Λοιπόν,μπορεί να είναι και όπως τα λέτε, πάντως, η γνώμη μου είναι ότι ο κυρίαρχος επί των ημερών Δυτικός (δηλαδή σιωνιστικός) πολιτισμός, καλλιεργεί και διαμορφώνει εγκληματικές προσωπικότητες, ανεξάρτητα αν αυτές "φύονται" επί καπιταλιστικού ή μαρξιστικού εδάφους.

Έλληνας εργάτης 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:58 μ.μ.  

η ταμπέλα του λιακόπουλου σου πάει καλύτερα Κυπριανέ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:06 μ.μ.  

η ταμπέλα του λιακόπουλου σου πάει καλύτερα Κυπριανέ..

ΚΧ
Σας ευχαριστώ, θα το λάβω υπόψη. Πάντως τηλε-βιβλιοπώλης δεν πρόκειται να γίνω. Μου αρκεί ο τίτλος του inter-σχολιαστή. Internet το inter, για να εξηγούμαστε, μη τυχόν κατηγορηθώ για αθέμιτο ανταγωνισμό από τον κ. Λιακόπουλο.

Έλληνας εργάτης 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:38 μ.μ.  

μια ζωή σε αυτον τον ρόλο θα είστε απο οτι φαίνεται κύριε μου. Μια ζωή σχολιαστής του ιντερνετ, δεν έχουμε δει όμως ποτέ να ασχολείστε με τα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα , για σωματεία ούτε λόγος . Αντιθέτως προσεγγίζετε τα θέματα απο μια μυστικιστική πλευρά που γραφικοποιούν τα θέματα μιλώντας για στοές...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:48 μ.μ.  

Αγαπητέ "Έλληνα Εργάτη",

Μια ζωή, 37 συναπτά έτη, εργάτης υπήρξα κι εγώ. Δεν έχει καμιά σημασία αν διέθετα πτυχίο. Όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις, τις στοές τις έφτιαξαν οι τέκτονες, δηλαδή κάποιοι εργάτες μιας άλλης εποχής, οι οποίοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν, για να κοροϊδεύουν κάποιους άλλους εργάτες. Αυτοί όμως, οι οργανωμένοι πλέον τέκτονες, δηλαδή πρώην εργάτες, ξέρουν τι ζητάνε οι σημερινοί, εκτός στοών, εργάτες. Και τους δουλεύουν "ψιλό γαζί", όπως λέμε.

Τα σχόλιά μου, που σου φαίνονται μυστικιστικά, αυτούς αφορούν και ο ρόλος μου είναι απλά σχολιαστικός, όχι διαπιστωτικός, και τίποτα άλλο. Είναι άλλωστε το μόνο που επιθυμώ, θέλω, και μπορώ να κάνω.

Έλληνας εργάτης 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:07 μ.μ.  

για αυτό λοιπόν δεν θα σε ακολουθήσουν ΠΟΤΕ οι εργάτες. Γιατί αντί να δείχνεις τον εχθρό που νωρίζουν (αφεντικά, καπιταλισμός) εσύ μιλάς για στοές...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:27 μ.μ.  

για αυτό λοιπόν δεν θα σε ακολουθήσουν ΠΟΤΕ οι εργάτες. Γιατί αντί να δείχνεις τον εχθρό που γνωρίζουν (αφεντικά, καπιταλισμός) εσύ μιλάς για στοές...

ΚΧ
Ώστε, λοιπόν, οι στοές και οι εντός αυτών περιεχόμενοι, ευρισκόμενοι, διαγκωνιζόμενοι κλπ., δεν είναι ο εχθρός! Δεν είναι αυτά τα αφεντικά!

Πολύ ωραία, "κράτει ο έχεις, ίνα μηδείς λάβει τον στέφανόν σου", τον σιωνιστικό και καπιτάλ-μαρξιστικό.

Δεν πάω γηρεύοντας ανθρώπους (εργάτες) να με ακολουθούν. Είπαμε, σχολιαστής είμαι και τίποτα άλλο.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:10 μ.μ.  

επειδή εκφράζεις την κλασσική ασθένεια του λεγόμενου πατριωτικού χώρου των ακροδεξιών, της χούντας, των χριστιαναράδων , των μπουραντάδων , τον μασονώπληκτων διώχνεις κόσμο απο το να ενταχθεί στον πατριωτισμό . Όταν ο κόσμος υποφέρει βλέπει μόνο όσο μπορεί να δει , δηλ ως εχθρούς τα αφεντικά , τον καπιταλισμό, τους πλούσιους κλπ δεν γνωρίζει και δεν τον ενδιαφέρει να γνωρίζει για μασώνους , σιωνιστές κλπ . Λέγοντας τέτοια το μόνο που κατα΄φερνεις είναι να τους στέλνεις στο συριζα και όπου αλλού που τους λένε πιο απλά πράγματα .

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:13 μ.μ.  

Αν, αγαπητέ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ, επιθυμείς σοβαρή συζήτηση, είμαι πρόθυμος να την κάνω. Την αποκλείεις όμως εκ προοιμίου με τους χαρακτηρισμούς που μου δίνεις (: εκφράζεις την κλασική ασθένεια του πατριωτικού χώρου των αροδεξιών, της χούντας, των χριστιαναράδων, των μπουραντάδων, των μασονώπληκτων). Οπότε τι σοβαρή συζήτηση μπορεί να γίνει, όταν είμαι φορτωμένος με όλα αυτά; Άσε την προκατάληψη και μετά τα λέμε.

Θα πρόσεξες, νομίζω, ότι σε όλα όσα έγραψα απέφυγα να δώσω έστω και έναν χαρακτηρισμό σε συνομιλητή. Τέλος πάντων, καθένας κουβαλά και το δικό του παρελθόν, τα δικά του απωθημένα, δεν μας βοηθά όμως σε τίποτα να ξεθυμαίνουμε, φορτώνοντάς τα αδιακρίτως σε άλλους με διαφορετική άποψη..

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:54 μ.μ.  

σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει απο την στιγμή που εμπλέκονται στοές και μασώνοι . Ή θα ξεκολλήσετε και θα βρείτε τον εχθρό ή εκεί μια ζωή να τα λέμε μεταξύ μας και να απορούμε για το τι φταίει.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:24 μ.μ.  

σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει απο την στιγμή που εμπλέκονται στοές και μασώνοι

ΚΧ

Και η Νέα Τάξη; Η νέα τάξη, την οποία υποθέτω πολεμάς, τίνος είναι; Εξ ουρανών κατελθούσα είναι; Η μήπως το κεφάλαιο την έφτιαξε; Εντάξει, σύμφωνοι, την έφτιαξε το κεφάλαιο. Πες μας λοιπόν ποιος φτιάχνει το κεφάλαιο; Κι αυτό πέφτει από τον ουρανό; Λάθος είναι ότι το φτιάχνουν οι στοές και οι μυστικές λέσχες; Τις λέσχες και τις στοές άνθρωποι τις φτιάχνουν. Ή μήπως όχι;

Και οι μεν καπιταλιστικές ταΐζουν με την κατανάλωση (shopping therapy το λένε) τις μάζες, οι δε μαρξιστικές με συνθήματα για "συμβόλαια με το λαό" (κοινωνιστικά ή σοσιαλιστικά) και το λαϊκό κεφάλαιο. Που το έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες του politburo, να ζουν καλά αυτοί και σε δυαράκια οι τετραμελείς οικογένειες, όπως σε λίγο θα μας το κάνουν οι Γερμανοί. Όπου νάναι θα πουλάμε τα σπίτια και τα χωράφια μας για να πληρώνουμε τους φόρους, η ιδιοκτησία θα γίνει καπιταλ-μαρξιστική (παγκοσμιοποιητική) χωρίς να ανοίξει μύτη, και τα αριστερά κόμματα πάσης αποχρώσεως και παραλλαγής, επιτέλους, θα ησυχάσουν. Τι το καλύτερο από έναν μαρξισμό με καπιταλιστικές - και ελεύθερες δημοκρατικές - προδιαγραφές;

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:22 μ.μ.  

Η Νεα τάξη είναι ο αχλίνωτος καπιταλισμός, το κυνήγι του 500% κέρδος.
Ποιές στοές ; Μια χούφτα τραπεζίτες, μεγαλοκατασκευαστές, εταιρίες όπλων , πετρελαίου κλπ είναι . Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου οδηγεί στα τραστ και τα καρτελ και την αποδώμηση των Εθνών ωστε οι λαοί να μην μπορούν να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, λέγοντας για στοές δείχνεις σαν υστερικός που ψάχνει σατανάδες.

και την άλλη φορά πήγες να μας την πέσεις και να μας συνδέσεις με τους εμπρησμούς και τους μπαχαλάκηδες αλλά δεν τα κατάφερες.

Τι το καλύτερο από έναν μαρξισμό με καπιταλιστικές - και ελεύθερες δημοκρατικές - προδιαγραφές;

καλά κρασιά , δεν γίνεσαι κατανοητός, ανακατεύεις μασωνίες, σιωνισμούς , λίγο μαρξισμό , λίγο απο όλα δηλαδή. Προφανώς επειδή το άρθρο ήταν για την οπλοκατοχή είσαι υπερ του αφοπλισμού των λαών ώστε οι δυνάστες να μας σφάζουν όπως γουστάρουν όπως κάνουν ηδη οι λαθρομετανάστες, εκπροσωπείς το δόγμα του "σφάξε με αγά μου να αγιάσω" . Χάνω τον καιρό μου. Δεν ελπίζουμε τίποτα απο τους δεξιούς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:26 π.μ.  

Δεν ελπίζεις τίποτα, επειδή δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ελπίδα. Όσο για τα κρασιά τα δικά μου, όλα είναι θέμα γευσιγνωσίας και, γιατί όχι, γούστου.

Κατά τα άλλα, γράφεις για μια χούφτα τραπεζίτες, μεγαλοκατασκευαστές, εταιρείες όπλων και πετρελαίου, αλλά τι καπνό φουμάρουν όλοι αυτοί καθόλου δεν σε ενδιαφέρει. Και σαν να μην έφθανε αυτό, μας λες ότι "η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου οδηγεί στα τραστ και τα καρτελ". Για πες μας λοιπόν, η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου οδηγεί στα τράστ και στα καρτέλ ή τα τραστ και τα καρτέλ οδηγούν την υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου για την πάρτι τους; Τα τραστ και τα καρτέλ, για σένα, είναι άσχετα με λέσχες και στοές.

Μείνε με αυτά που έχεις και μην ελπίζεις τίποτα εκτός από το "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή". Δούλευε λοιπόν και σώπα, μη χάσεις τη δουλειά σου, μέρες που είναι.

Unknown 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:00 μ.μ.  

Λυπάμαι όλη η κουβέντα καταντάει γραφική. Εμείς αναφέρουμε γεγονότα (την επιδίωξη για τον αφοπλισμό του αμερικάνικου λαού) κι εσύ κ.Κ.Χ μας μιλάς για μασωνικές στοές,για τέκτονες και για εβραίους. Δικαίωμα σου αλλά δεν μας πείθεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:25 μ.μ.  

Δικαίωμα σου αλλά δεν μας πείθεις.

κχ
Βρε ανθρωπέ μου συζήτηση κάνουμε, γνώμες και απόψεις ανταλάσσουμε, που είδες ότι "θέλω να σε πείσω, να μας πείσεις"; Αν εγώ συμφωνώ μαζί σου, ή με άλλον, σημαίνει ότι ο άλλος με έπεισε; Όχι βέβαια.

Αν διαφωνώ, σημαίνει ότι τα επιχειρήματά μου αντέχουν στα δικά σου. Αν δεν αντέχουν και επιμένω, ή είμαι αλλαζόνας ή περιορισμένης οξυδέρκειας. Τέσπα, που λένε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP