Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ελλάδα- Κύπρος: Η παράσταση της Νέας Τάξης επαναλαμβάνεται

Τελικά όσο σωτήρια ήταν η απόφαση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου να πει όχι στο σχέδιο Ανάν τόσο καταστροφική ήταν η είσοδος στην Ε.Ε και στη συνέχεια στην Ευρωζώνη. Η πάλη για την έξοδο και τη διάλυση αυτών των τερατουργημάτων της Νέας Τάξης και εργαλεία για την επιβολή του παγκόσμιου Φασισμού είναι μονόδρομος για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η απόφαση του Eurogroup για τη Κύπρο...
ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια απόφαση για το χαράτσι επί των καταθέσεων δεν θα επιβληθεί με τον ίδιο αισχρό τρόπο και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα; Ουδείς...

Σοκ και δέος στην Κύπρο από την απόφαση του Eurogroup, απόφαση που δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι οι τίτλοι της ιστοσελίδας του «ο Φιλελεύθερος»
Μας έπιασαν στον ύπνο, η Λευκωσία δέχθηκε τους όρους υπό την απειλή κλεισίματος τραπεζών, αναφέρει η ιστοσελίδα του Sigma Live.
Κανένας λοιπόν δεν γνώριζε, δεν είχε ακούσει κάτι ..;
Μα οι ίδιοι αναμεταδίδουν στις 11/2/13, 5/3/13 δηλώσεις του προέδρου – και όχι μόνο – του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem σχετικά με τη διάσωση ((bail-in/out) της Κύπρου» Εδώ και εδώ 

«…Το Eurogroup συζητάει μια συμφωνία διάσωσης της Κύπρου, αλλά λείπουν οι λεπτομέρειές του τρόπου χρηματοδότησης. Η Κύπρος με την προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε μια συμφωνία διάσωσης. Χρειάζονται 17 δις ευρώ για τη σωτηρία της. Και με τη νέα κυβέρνηση από τις πρόσφατες εκλογές να έχει τον έλεγχο, είμαι ευτυχής για την πρόοδο που σημειώνεται για την δημιουργία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα λειτουργούν με διαφάνεια…».

Αναφερόμενος μάλιστα στις τράπεζες τόσο αυτός όσο και ο Ολι Ρεν, αιτιολογούν την καταναγκαστική εισφορά σ’ όλες τις τραπεζικές καταθέσεις, σαν αναγκαίο μέτρο, εξαιτίας των ειδικών χαρακτηριστικών του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, το οποίο έχει ένα μέγεθος μεγαλύτερο του 700% του ΑΕΠ της χώρας.

Συνεπώς λοιπόν, αυτή η απόφαση ούτε κεραυνός εν αιθρία είταν, ούτε την αγνοούσαν τα κυπριακά ΜΜΕ, αλλά και οι οσφυοκάμπτες πολιτικοί της κυπριακής, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

Τι λέει η απόφαση για τη σωτηρία της Κύπρου !! Οτι για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ανάμεσα στο 10 περίπου δις ευρώ που σκέφτονται… να δώσουν ΕΕ-ΔΝΤ μέχρι τα 17 δις που υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου, θα κουρευτούν οι καταθέσεις, ώστε να βρεθούν περίπου 5,8 δις ευρώ.

Ο υπ. Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, διευκρίνησε ότι οι καταθέτες θα πάρουν για τη χασούρα τραπεζικές μετοχές ίσης αξίας.

Και για να σιγουρέψουν ότι θα πάρουν τα δανεικά, συμφωνήθηκαν επίσης, σαρωτικές ιδιωτικοποίησεις, αύξηση φορολογίας κεφαλαίου και εισοδήματος, μείωση του τραπεζικού τομέα στο μέσο όρο της ΕΕ ως το 2018, εξαγορά των ελληνικών υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών (Λαϊκή-Marfin και Κύπρου) από ελληνική τράπεζα.

Αυτά και πολλά άλλα μέτρα περιέχει η ντροπιαστική συμφωνία Χριστόφια, Αναστασιάδη, ΕΕ – ΔΝΤ, εν γνώσει βέβαια και της ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό να φορτώσουν την χρεοκοπία του τραπεζικού συστήματος στις πλάτες του κυπριακού λαού.
Η σκυτάλη των πρωτοβουλιών και της δράσης θα περάσει στα χέρια του Κυπριακού λαού. Η ανεξάρτητη επαναστατική του δράση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει και πάλι συντρίμια τα όνειρα του διεθνούς φασισμού. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Το ζήτημα είναι οτι η Κύπρος είναι με την Ελλάδα συγκοινωνούντα δοχεία. Οι εξελίξεις απο άποψη επαναστατικού βρασμού στην Κύπρο θα επιρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τον Ελλαδικό χώρο, καθώς και το αντίστροφο.

Αυτά δεν είναι ζητήματα κάποιων επιλογών. Είναι ζητήματα ιστορικής αναγκαιότητας......


egersis με πληροφορίες από το patari.org

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP