Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Λιλλήκας:Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, δημοψήφισμα ή εκλογές και διαδηλώσεις παντού

Την ώρα που στην Ελλάδα ο Τσιπράκος με τους υπόλοιπους της ''αντιπολίτευσης'' έχουν πέσει σε βαθύ ύπνο και ασχολούνται με τις χαιρετούρες του Κατίδη...

Σε εθνική καταστροφή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα για κούρεμα των καταθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θεωρεί πως μόνο ο λαός μπορεί να εγκρίνει μια τέτοια συμφωνία, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε με τη διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών εκλογών.

Μιλώντας στη Λεμεσό...
σε συγκέντρωση πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Eurogroup ως Βατερλό και πρόσθετε ότι «η πολυδιαφημιζόμενη σκληρή διαπραγμάτευση αποδείχθηκε τελικά παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις της Τρόικας και κάποιων βορείων λεγόμενων εταίρων μας».

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για το βαθμό των εθνικών τους αντιστάσεων», ανέφερε και είπε πως, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για να βελτιώσει τους όρους του μνημονίου, «πρόδωσε μέσα σε 15 μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες».

Οι ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του είναι τεράστιες, είπε ο κ. Λιλλήκας «γιατί ενώ είχαν στη διάθεση τους εναλλακτικές επιλογές, αρνήθηκαν ακόμη και να τις διερευνήσουν».

«Με τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη και της Τρόικας, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τις τραπεζικές ατασθαλίες και τις εγκληματικές παραλήψεις, για να εξυπηρετηθεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου που αλληλοστηρίζεται», συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη Βουλή και πως οι βουλευτές δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από το λαό για να αποφασίσουν για μια συμφωνία, η οποία υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου.

«Μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο λαός. Η Δημοκρατία αλλά και το εθνικό συμφέρον απαιτούν να προσφύγουμε στον κυρίαρχο λαό κι αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, είτε με δημοψήφισμα επί της συμφωνίας, είτε με πρόωρες προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, από τους πολίτες θα πρέπει να κριθεί αν θα περάσει ή όχι αυτή η «εθνικά καταστροφική συμφωνία», προσθέτοντας ότι ο ίδιος μελετά με επιτελείο οικονομολόγων το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυπριακή λίρα και πως προτίθεται να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί το ενδεχόμενο στήριξης από άλλες φίλες χώρες, «έτσι ώστε να μην χρειαζόμαστε την Τρόικα».

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες σε εγρήγορση αλλά και σε μαζικές κινητοποιήσεις και ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη μαζική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του, η οποία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP