Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ξέσπασμα βίας κατά των λαθρομεταναστών στη Μόσχα -μεγάλες συγκρούσεις

Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες, επέδραμαν σε καταστήματα και άλλα κτήρια που απασχολούσαν ξένους λαθρομετανάστες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία την Κυριακή σε μια εργατική περιοχή της Μόσχας, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα βίας κατά των μεταναστών στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και τρία χρόνια. Οι ταραχές έγιναν...
στη περιοχή της εργατόπολης Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, έπειτα από τη δολοφονία ενός Ρώσου, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε σε έναν άνδρα λαθρομετανάστη από τον Καύκασο.

Εκατοντάδες κάτοικοι είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, απαιτώντας δικαιοσύνη για το φονικό μέχρι που μια ομάδα νεαρών άρχισε να σπάει βιτρίνες σε ένα εμπορικό κέντρο που δέσποζε από ξένους επιχειρηματίες που απασχολούσαν αποκλειστικά ξένους εργάτες και έβαλε φωτιά για αυτό τον λόγο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας η οποία απάντησε με χρήση γκλομπ και ρίψη χημικών. Πλάνα βίντεο από τη σκηνή έδειξαν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένους πάγκους φρούτων. Ορισμένοι από το πλήθος, που έφθασε τις μερικές χιλιάδες ανθρώπους, ξεκίνησαν από το εμπορικό κέντρο και επέδραμαν σε μια αποθήκη λαχανικών που απασχολεί μετανάστες από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε πως πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές, περίπου 380 άνθρωποι συνελήφθησαν και ξεκίνησε ποινική διαδικασία. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.

Πολλοί Μοσχοβίτες δυσανασχετούν με τη μαζική άφιξη μεταναστών εργατών στην πρωτεύουσα την τελευταία δεκαετία, που έχουν αλώσει τον ντόπιο πληθυσμό και οι ξένοι φτηνοί εργάτες από τα πρώην σοβιετικά κράτη του Νοτίου Καυκάσου και κυρίως από την Κεντρική Ασία,
έχουν πάρει της δουλειές των ντόπιων εργατών οι οποίοι μένουν άνεργοι.

Η ολιγαρχία της ρώσικης μαφίας με επικεφαλής το Πούτιν, αντιγράφει το επιτυχημένο μοντέλο της λαθρομετανάστευσης του δυτικού καπιταλισμού για να πάρει πίσω και τις τελευταίες κατακτήσεις της ρώσικης εργατικής τάξης που έχουν απομείνει από την μεγάλη εργατική Οκτωβριανή επανάσταση, δια μέσω των ξένων εργατών, αντικαθιστώντας τους ντόπιους εργάτες επιδιώκουν να ρίξουν τα μεροκάματα και να ιδιωτικοποιήσουν χωρίς αντιδράσεις τα εργοστάσια, που ακόμα παραμένουν κρατικά, ξεπουλώντας τα στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στους ντόπιους ολιγάρχες πρώην γραφειοκράτες, που το γύρισαν στον καπιταλισμό για να νομιμοποιήσουν τα κλοπιμαία τους από την κρατική περιουσία.

Το Κρεμλίνο ανήσυχο από τα συχνά ξεσπάσματα βίας στις ρωσικές πόλεις ανάμεσα σε μέλη της ρώσικης σλαβικής πλειοψηφίας και ανθρώπους που κατάγονται κυρίως απο τον μουσουλμανικό Βόρειο Καύκασο, τα πρώην σοβιετικά κράτη του Νοτίου Καυκάσου και την Κεντρική Ασία, φοβάται την γενίκευση των αντιδράσεων από ρώσους εργάτες και τους ντόπιους μην ξεσηκωθούν και επαναστατήσουν ενάντια στην ολιγαρχική κυβέρνηση Πούτιν-Μεντρέγιεφ και έχουν την τύχη του Καντάφι, όπου και εκεί ο κύριος λόγος που επαναστάτησε ο λαός της Λιβύης, ήταν διότι 3,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε σύνολο των 6,5 έκατ. ντόπιου πληθυσμού είχαν εισβάλει στην Λιβύη και είχαν θέσει στο περιθώριο τους ντόπιους εργάτες.

Mε την ανατροπή του Καντάφι οι επαναστάτες έδωσαν Τελεσίγραφο, στους ξένους εργάτες να εγκαταλείψουν την χώρα τους εντός 20 ημερών αλλιώς θα εκτελούνταν επί τόπου αν δεν υπάκουαν και δεν ήθελαν να φύγουν ειρηνικά.

Όπερ και εγένετο. Με τεράστια καραβάνια χιλιομέτρων αποχώρησαν για τις πατρίδες τους, εκτός ολίγων ανεγκέφαλων, που θέλησαν να αντισταθούν και εκτελέστηκαν. Και έτσι για την Λιβύη λύθηκε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ετσι απλά και ωραία.

Άντε και στα δικά μας.


Κώστας οικοδόμος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP