Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Γύρω-γύρω άκρα και στη μέση ο Πάγκαλος!Μετά τις δηλώσεις Σαμαρά για την μεγάλη του αγάπη στην μαμά-πατρίδα, συνεπεία της οποίας δεν επιτρέπει τη βία των άκρων-να επισημάνω πως τα άκρα τα όρισε ο ίδιος -έρχεται ο πολύς Πάγκαλος να εμβαθύνει στη σκέψη του αντωνάκη και να τα ονοματίσει.

Μάλιστα και επειδή είναι πολύ μπροστά σκέφτηκε, κάποια χρόνια μετά να μας υποδείξει τους ενόχους, για τον θάνατο των ανθρώπων στην μαρφίν.
Δεν ξέρω για σας, αλλά πάνω που είχα αποφασίσει να μην ξανα-ασχοληθώ με κανένα πολιτικό όνειδος, εξοργίστηκα. Αι σιχτίρ Πάγκαλε!

Ε όχι δεν θα...

 αφήνουμε αναπάντητη κάθε μπουρδολογία του τυχαίου ανθρωπάκου, που αυγαταίνει τις καταθέσεις του εξυπηρετώντας σκοτεινούς και δόλιους σκοπούς.

Να υπενθυμίσω λοιπόν την χρονική στιγμή που επέλεξε το παρακράτος να "χτυπήσει".

Ήταν η μεγαλειώδης πορεία των Ελλήνων ενάντια στο μνημόνιο, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στις αντισυνταγματικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Αυτή η δολοφονία ανέκοψε την εξέγερση και δεν χρειάζεται πολύς νους για να σκεφτεί κανείς ποιος είναι από πίσω.

Η δολοφονία Φύσσα έρχεται τη στιγμή που ο κόσμος είναι ξανά στο δρόμο, μαζικά διαμαρτυρόμενος για την πολιτική εξόντωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Και αρχίζει η χρυσαυγειάδα και ανακαλύπτουν όλοι το αυγό του φιδιού!

Και έρχονται οι συλλήψεις, οι δηλώσεις επί δηλώσεων, οι αναλύσεις των ειδικών, οι ετεροχρονισμένες ειδήσεις και ανακαλύπτονται τα άκρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής!

Σιγά αδέλφια μην σκίσετε κανένα καλσόν!

Την ίδια στιγμή περνούν νομοσχέδια και σχέδια κυβερνητικά που οδηγούν στον αφανισμό μας.

Πανεπιστήμια και νοσοκομεία κλείνουν, μαθητές συλλαμβάνονται, οι Έλληνες στοχοποιούνται, η γιαγιά στις Σκουριές είναι η αρχηγός των τρομοκρατών κατοίκων που θέλουν να ζήσουν στην πατρίδα τους, οι άνεργοι και απελπισμένοι που κάνουν πορείες διαμαρτυρίας καταλύουν το Σύνταγμα άρα είναι επικίνδυνοι για την Πατρίδα!

Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε πορείες είμαστε άκρα, τρομοκράτες και επικίνδυνοι! Το νου σας λοιπόν γιατί είμαστε όλα όσα λέτε και είμαστε εδώ!


Τι να απαντήσεις σε έναν προδότη πολιτικό που ακόμα και στη δύση της πολιτικής του καριέρας ακολουθεί το δρόμο του σαλιγκαριού, γλείφοντας, σέρνοντας και κερατώνοντας προσπαθεί να φτάσει στην κορφή της ματαιόδοξης πορείας του;

Απαντώ με τα λόγια του Μπελογιάννη "Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας".
Εσύ μπορείς;

 Λόγια και Σκέψεις

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP