Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Το υπ. Εργασίας ανταμείβει τους κακοπληρωτές...


Το υπουργείο Εργασίας αναδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους πελάτες με μηνιαίες αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, της μιας εταιρείας φύλαξης, η οποία με επιχειρησιακή σύμβαση αμείβει τους εργαζομένους μία φορά κάθε τρίμηνο, ανατρέποντας...
έτσι νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως είναι η μηνιαία καταβολή μισθών.
Η ανάθεση στις 5.11.2013 του υπ. Εργασίας στην εταιρεία φύλαξης Mega Sprind Guard, ύψους 22.434 ευρώ, για φύλαξη δύο μηνών
Η ανάθεση στις 5.11.2013 του υπ. Εργασίας στην εταιρεία φύλαξης Mega Sprind Guard, ύψους 22.434 ευρώ, για φύλαξη δύο μηνών Η χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» ότι δύο εταιρείες security προχώρησαν σε συμβάσεις -η μία τραβήχτηκε πίσω μετά τις αντιδράσεις- με τις οποίες ανοίγουν το δρόμο και προφανώς τις ορέξεις των εργοδοτών να πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, τους εργαζομένους όποτε θέλουν, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος, που καλύπτει τους εργαζομένους στις εταιρείες security, παραδέχεται ότι στον κλάδο δύο εταιρείες προσπάθησαν να επιβάλουν την καταβολή μισθού μέσα σε 90 ημέρες και έπειτα από παρέμβαση της Ομοσπονδίας η μία εξ αυτών ανακάλεσε άμεσα, ενώ η δεύτερη ισχυρίζεται ότι είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Πρόκειται για την εταιρεία Mega Sprind Guard, η οποία σε διετή επιχειρησιακή σύμβαση με το Σωματείο Εργαζομένων συμφώνησε σε 11 άρθρα που δημιουργούν σειρά εργασιακών ανατροπών, αν και ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα. Με βάση τη σύμβαση όλοι οι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εντός 90 ημερών. Στους πολύτεκνους καταβάλλεται επίδομα 200 ευρώ, ενώ διευθετείται ο χρόνος εργασίας «ελαστικά» με 10ωρη απασχόληση από 1/7 έως 31/12. Επίσης με τη σύμβαση συμψηφίζει τις όποιες πρόσθετες παροχές με τα επιδόματα, με τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα κ.ά.

Οπως παρουσιάζει σήμερα η «Ε» ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της συγκεκριμένης εταιρείας είναι το υπουργείο Εργασίας, το οποίο και επικύρωσε τη νομιμότητα της συγκεκριμένης σύμβασης, επαναφέροντας σαφώς το πολιτικό ερώτημα «κατά πόσο το νόμιμο είναι και ηθικό».
Η τελευταία ανάθεση εμφανίζεται στις 5 Νοεμβρίου και αφορά στην έγκριση δαπάνης για τη φύλαξη του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ύψους 22.434,04 ευρώ.
Αλλη ανάθεση, η οποία μάλιστα φέρει και την υπογραφή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έγινε στις 10-11-2012 για τη φύλαξη του υπουργείου στην οδό Σταδίου για τον Δεκέμβριο του 2012 με το ποσό των 14.760 ευρώ. Στο πελατολόγιο επίσης καταγράφονται και πολλά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία επίσης του υπουργείου Εργασίας.

Αντιδράσεις
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψει τέτοιου είδους ενέργειες που έχουν ξεκινήσει με την είσοδο του μνημονίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι η «σύναψη συμβάσεων που προβλέπουν το δικαίωμα του εργοδότη να καθυστερεί την καταβολή μισθών έως και 90 ημέρες συνιστά ανεπανόρθωτο πλήγμα στο δικαίωμα των εργαζομένων» και καλεί το υπουργείο Εργασίας να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον υπουργό να ακυρώσει τη σχετική απόφαση.
Το περιστατικό καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) που μιλά για «τερατογενέσεις στις μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις».
Επισημαίνει ότι παρά τον προδήλως παράνομο χαρακτήρα της ΣΣΕ, αυτή έγινε αποδεκτή, πρωτοκολλήθηκε και αναρτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείται ο πλέον μνημονιακός και εργοδοτικός υπουργός που ανέδειξε η χώρα.

enet.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP