Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Νέα, υπό δημοσίευση δημοσκόπηση, δείχνει ότι πλειοψηφία της κοινής γνώμης υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή!


Γράφει ο Γιάννης Ιωάννου:
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μια νέα έγκυρη δημοσκόπιση που τρέχει αυτήν την ώρα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη χώρα μας υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που έχει πανικοβάλλει το κατεστημένο, το οποίο...
προσπαθεί να βρει τρόπους για να τις αποκρύψει ή να την απαξιώσει.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και θα πέσει ως βόμβα στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, ανατρέποντας τα ισχύοντα δεδομένα, με προοπτική τη μεγάλη συρίκνωση μέχρι και εξαφάνιση των Μνημονιακών κομμάτων. Αλλά και τον περιορισμό της απήχησης ακόμα και των κομμάτων εκείνων, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αντιτίθεται δήθεν στο Μνημόνιο αλλά αποδέχονται το ευρώ, γεγονός που αποτελεί μια κορυφαία αντίφαση.

Υπενθυμίζεται ότι, η τελευταία δημοσκόπιση που είχε δει το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα "Το Βήμα", έγινε στα τέλη του περασμένου Μαίου και έδινε πάνω από 38 % των απαντήσεων υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Από τότε, περιέργως, καμιά παρόμοια δημοσκόπιση δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αν και είναι γνωστό ότι διενεργούνται παρόμοιου τύπου μυστικές έρευνες.
Η Δημοκρατική Κίνηση Δραχμή 5 *, δημιουργήθηκε την Πρωτομαγια του 2013 και από τότε, αλλά και από πιο πριν, οι παρεμβάσεις των στελεχών της, όπως και άλλων κινήσεων με την ίδια πολιτική πρόταση, φαίνεται ότι έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη μεταστροφή της κοινής γνώμης στο όλο θέμα. Μόλις πριν απο ένα χρόνο, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών υποστήριζε την παραμονή στο ευρώ σε επίπεδα της τάξης του 80%.

Ο κατήφορος της Μνημονιακής καταιγίδας, τα νέα ολοένα βαρύτατα μέτρα που επιβάλλονται, η οικτρή διάψευση της εικονικής αισιοδοξίας που καλλιεργεί η Μνημονιακή κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την έγκριτη επιχειρηματολογία των στελεχών μας, τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις, τις μελέτες, τα βιβλία, τις όποιες λίγες έστω τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σοβαρές εμφανίσεις τους, εξηγούν αυτήν τη θεαματική μεταστροφή της κοινής γνώμης. Η οποία έχει παύσει πλέον να φοβάται τον "Μπαμπούλα" της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αφού αντιλαμβάνεται ότι μέσα στην ευρωζώνη δεν υπάρχει καμιά απολύτως ελπίδα για να ανατείλουν καλύτερες μέρες.

Η άποψη ότι το ευρώ καταστρέφει τη Ελλάδα , όπως και όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, επιβεβαιώνεται από τα στυγνά οικονομικά δεδομένα, καθώς και από όλους σχεδόν τους σοβαρούς διεθνείς οικονομολόγους και αναλυτές, αλλά και υψηλά ιστάμενους εκπρόσωπους του διεθνούς κατεστημένου, όπως ο τέως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίσπαν. Ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη δε θα βελτιωθεί επειδή η κουλτούρα χωρών όπως η Γερμανία και η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Και ότι, το ευρώ θα μπορούσε να διασωθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική ένωση όπως αυτή της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, γιατί συνεπάγεται τεράστια μεταφορά πόρων από τον ισχυρό βορρά στον αδύνατο νότο και αυτό δε βρίσκεται φυσικά μέσα στην ατζέντα της κας Μέρκελ.

Η μαζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στην ανάγκη επιστροφής στη δραχμή, αποτελεί γεγονός, παρ' όλο την ανελέητη προπαγάνδα των καταχρεωμένων συστημικών ΜΜΕ, που αποκλείουν, ή περιστέλλουν την παρουσία της άποψης αυτής στα κεντρικά ενημερωτικά και σχολιογραφικά τους προγράμματα, αποδεικνύοντας έτσι πόσο σέβονται το δημοκρατικό διάλογο. Γι' αυτό και συνεχώς χάνουν σε ακροαματικότητα και αναγνωσησιμότητα προς όφελος των μικρών, των περιφεριακών και των νέων ΜΜΕ που προσφέρουν εναλλακτική και ευρύτερη πληροφόρηση.
Η δημοσιοποίηση της νέας δημοσκόπισης θα σημάνει την απαρχή της ανατροπής του διαπλεκόμενου, εξαρτώμενου, καταχρεωμένου κατεστημένου που έχει επικαθήσει πάνω στη χώρα μας και την οδηγεί στον Καιάδα.

drachmi5.gr
το είδαμε στο χωνί

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP