Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπερψήφισαν τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

Καταψήφισαν ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή
Με ευρύτατη πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Το «ναι» στην ΠΝΠ για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην εταιρεία, είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας...
παράλληλα τροπολογία για να μην κλείσουν οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συμφώνησαν επίσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της ΕΑΣ.

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί.

Στην ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε μήνυμα ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένα ζήτημα που ενώνει και δεν διχάζει».
Ειδικά για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,είπε ότι στόχος είναι να στηριχθεί η εταιρεία στο μεταβατικό στάδιο, για να συνεχίσουν οι γραμμές παραγωγής, για να πάρουν κάποια από τα χρήματα οι εργαζόμενοι και για να καλυφθούν ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε πάντως να επικρίνει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τα ΕΑΣ, λέγοντας:  «Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιλέγεται ένας ευαίσθητος τομέας για μικροκομματική εκμετάλλευση και δημιουργία εντυπώσεων. Ποιοι θα κερδίσουν αν μείνει η εταιρεία ένα χρόνο σε ακινησία;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «τροπολογία γραμμένη στο πόδι» την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση  προσπαθεί να εμφανίσει ως σωτηρία των ΕΑΣ.

«Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται απέναντι από τη διαδικασία του ελέγχου από τη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί αθέμιτη κρατική ενίσχυση» εξήγησε η κ. Γεννηματά τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα, επικίνδυνη.

«Ήταν ολοφάνερο ότι σας ενόχλησε γιατί το νόημα και το μήνυμα της τροπολογίας είναι ότι όταν μια κυβέρνηση δεν εκτελεί εντολές της τρόικας και του μνημονίου μπορεί να σχεδιάσει διαφορετικά. Το μήνυμα της τροπολογίας είναι αντιμνημονιακό», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας που υπογράμμισε  ότι στόχος της τροπολογίας είναι να μην κλείσουν με «ξαφνικό θάνατο» τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, όπως έκλεισε η ΕΡΤ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, σε μία κίνηση ευθύνης η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει την ΠΝΠ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει, επίσης, οι αμυντικές βιομηχανίες να μην υποχρεούνται σε προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας έως το τέλος του 2014. Για το ίδιο χρονικό διάστημα να γίνει αναστολή είσπραξης ποινικών ρητρών. Να θεσπιστεί το ακατάσχετο των πληρωμών που αναλογούν σε οφειλόμενους μισθούς και να διασφαλιστεί ο δημόσιος έλεγχος του συνόλου της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.

Στα κόμματα που διαφώνησαν με την ΠΝΠ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γαβριήλ Αβραμίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το πολίτευμα, από Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε βασίλειο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο ίδιο κλίμα με τον αρχηγό του κόμματός του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς είπε ότι υπάρχουν ευθύνες για όσους είχαν την ευθύνη της Διοίκησης αλλά και την πολιτική ευθύνη για τα ελλείμματα της αμυντικής βιομηχανίας. Χαρακτήρισε, επίσης, έγκλημα που έχει ενταχθεί στον κατάλογο των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, η ακίνητη περιουσία των ΕΑΣ.

Από τη Χρυσή Αυγή, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος κατηγγειλε ότι σκοπίμως δεν υλοποιούνται επενδυτικά προγράμματα ύψους 33 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προχωρούσαν, θα μετέτρεπαν σε βιώσιμη την αμυντική βιομηχανία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης πρότεινε, για την εξυγίανση των ΕΑΣ να αξιοποιηθούν επ΄ωφελεία τα οικόπεδα που δεν έχουν σχέση με τις παραγωγικές διαδικασίες, να προχωρήσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες που έχουν μπλοκάρει, να ρευστοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις από Ιράκ και να προχωρήσει άμεσα η πώληση των αποθεμάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP