Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η Ziraat Bank ενδιαφέρεται να αγοράσει την Αγροτική!!!

  • Κίνηση εντυπωσιασμού, απλό οικονομικό ενδιαφέρον ή κάτι άλλο;
  • Η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα τώρα και σε όλη την Ελλάδα!!!

Ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η φημερίδα της Κωνσταντινούπολης Σαμπάχ.
Η Ziraat Bank είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα και δεν είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο.

Και μέσα από αυτή τη μικρή είδηση, ξεπηδάει μεγάλος προβληματισμός για το μέγεθος της παρεμβατικότητας στην οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στο εσωτερικό της Ελλάδας. Γνωστή βέβαια είναι η μέχρι στιγμής εξάπλωση της τουρκικής τράπεζας στην Θράκη, αν και σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν το ενδιαφέρον του τουρκικού τραπεζικού ομίλου να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη με νέο υποκατάστημα...! Γνωστός είναι και ο ρόλος που επιθυμεί να παίξει ο "ανεξάρτητος" τουρκικός οικονομικός κολοσσός που βασίζεται σε ίδια κεφάλαια (αν και δεν μπορεί να διευκρινιστεί επαρκώς ποιοί υπάρχουν πίσω από την συγκεκριμένη τράπεζα) στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης. Πρόσφατα, η τουρκόφωνη εφημερίδα "Μπιρλίκ" είχε αναφερθεί στην πιθανότητα δανεισμού της ΣΕΚΑΠ (γνωστή Ελληνική καπνοβιομηχανία που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα και που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική "εξάρτηση" των ορεσίβιων μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια καπνού)...


Το ζητούμενο, μέσα από το δημοσίευμα της Σαμπάχ, είναι πως πρέπει να διευκρινιστεί ο κίνδυνος που βρίσκεται σε πιθανή εξαγορά από την Ziraat Bank της Αγροτική Τράπεζας της Ελλάδας (θυμίζουμε πως η Αγροτική Τράπεζα έχει τεράστια ακίνητη περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και ένα πολύ μεγάλο "πακέτο" συναλλαγών με τους αγρότες της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την ΑΤΕ). Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την θέση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αφού το δημοσίευμα θεωρείται απλή αναφορά, αν και η Άγκυρα δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει απλές αναφορές, ακόμη και μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Πέρα από τον κίνδυνο μετραφοράς εθνικής γης σε τουρκικά χέρια και συμφέροντα (με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα), η ανακοίνωση ενδιαφέροντος εξαγοράς της ΑΤΕ από την Ziraat Bank, δημιουργεί και μία σειρά εντυπώσεων δυναμικής τουρκικής παρουσίας στην οικονομία της Ελλάδας (αλλά και στην υπόλοιπη Βαλκανική), αναδιατάσσοντας την (ήδη) ισχυρή θέση της Τουρκίας και δημιουργώντας (έστω και εικονικά) μία πανίσχυρη τουρκική οικονομία που μπορεί να εξαγοράζει εθνικά ευαίσθητους τραπεζικούς οργανισμούς σε ξένες χώρες. Η δημιουργία εντυπώσεων (θαυμασμού και ισχύος) που εντυπώνονται στους μουσουλμάνους της Θράκης, καταφέρνει το χειρότερο από όλα: Να συγκεντρώσει πέρα από τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των ελλήνων μουσουλμάνων σε οικονομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταθέσεων (και άλλων τραπεζικών πράξεων) στην Ziraat Bank. Με απλά λόγια, η Άγκυρα κερδίζει ένα κομμάτι πληθυσμού της Θράκης, χρησιμοποιώντας μόνο μερικές λέξεις σε ένα δημοσίευμα ενός τούρκου δημοσιογράφου. Με ελάχιστο κόπο, δηλαδή, ενισχύεται η τουρκική παρουσία και δυναμική μέσα στην Ελληνική Θράκη.

Το γεγονός πως η Ziraat Bank δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, αποδεικνύει και το μέγεθος του κινδύνου που κρύβεται πίσω από τις "αγαθές" οικονομικές τις προθέσεις και την εν γένει παρουσία της στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Με "μαύρο χρήμα" και με άγνωστους ιδιοκτήτες (αν και έχει ήδη αποδειχθεί η πολύ στενή σχέση της με την ΜΙΤ, το "βαθύ κράτος", η "Εργκενεκόν", καθώς και σχεδόν όλοι οι ισχυροί διαπλεκόμενοι τούρκοι επιχειρηματίες των τουρκικών ΜΜΕ).
Η Ziraat Bank επιθυμεί διακαώς να μπει στην Ελληνική Οικονομία. Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο (για λόγους που δεν είναι μόνο εθνικοί). Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ίσως θα πρέπει, επιτέλους, να σκεφτεί πολύ σοβαρά για το τι διακυβεύεται μέσα από τέτοιες οικονομικές προτάσεις και τραπεζικές κινήσεις. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί ο καθ' ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος της χώρας πρωθυπουργός, πως δεν μπορούν να μεταφράζονται όλα σε χρήμα, ούτε είναι δυνατόν να συνεχίσει να κρατάει κλειστά τα μάτια του και τα αφτιά του στις έντονες "δραστηριότητες" που αναπτύσσει ο "φίλος" Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και εις βάρος (πάντα) των ελληνικών συμφερόντων, οικονομικών και εθνικών...
Το δημοσίευμα της "Σαμπάχ" ουσιαστικά αποτελεί μία δια της πλαγίας οδού πρόταση, προς την Ελληνική πλευρά, που σαν σκοπό έχει να καταμετρήσει τις αντιδράσεις, αλλά και (πιθανότατα) για να προετοιμάσει για προσυμφωνημένες εξελίξεις... Σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους, να κινηθεί Ελληνικά και όχι νεο-πατριωτικά...
Κωνσταντίνος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP