Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο κόσμος όλος αλλάζει κι εμείς κοιμόμαστε

Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος

Μέσα στο καμίνι της κρίσης, όλος ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Κι εμείς στην πατρίδα μας ασχολούμαστε με φαιδρότητες. Για άλλη μια φορά, βλέπουμε μόνον το δένδρο κι όχι...

το δάσος.

Οι μεγάλες δυνάμεις που κυριαρχούσαν μέχρι χθες (ΗΠΑ, ΕΕ), προσπαθούν με κόπο να σταθούν στα πόδια τους, ενώ οι ανερχόμενες οικονομίες του άξονα BRIC βγαίνουν κερδισμένες.

Η Ευρώπη έχει πάρει έναν πολύ στραβό δρόμο. Τον δρόμο του απολυταρχισμού και του εξευτελισμού της δημοκρατίας. Και οι δήμιοι της, την παραδίδουν δεμένη χειροπόδαρα στις τράπεζες και στους τοκογλύφους.

Η εθνική κυριαρχία, τα συντάγματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται παντού στο όνομα της αντιμετώπισης μιας δημοσιονομικής κρίσης για την οποία κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως και γιατί ξεκίνησε και που τελικά θα καταλήξει.

Κεκτημένα αιώνων ολόκληρων κατεδαφίζονται μέσα σε μια νύχτα. Η κληρονομία του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, τα κεκτημένα των αστικών επαναστάσεων, τα πολιτικά δικαιώματα, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Οι αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης για αξιοπρέπεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ασφάλιση και σύνταξη, μένουν αδικαίωτα.

Μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, το σχέδιο τους ήταν σαφές. Πρέπει όλοι να παραχωρήσουμε τμήμα των δικαιωμάτων μας (και μάλιστα οικειοθελώς!) ώστε να εξασφαλίσουμε δημόσια τάξη και ασφάλεια. Αυτό σήμαινε πόλεμοι, παρακολουθήσεις, φακελώματα, υπέρ-κοριοί, τρομονόμοι, δορυφόροι. Να ξέρουν ακόμα και που θα πας για την ανάγκη σου αν χρειαστεί. Να σε εξουδετερώσουν άμεσα, αν αποδειχθείς ‘‘επικίνδυνος’’ για το σύστημα. Κι όλα αυτά για έναν αόρατο τρόμο που κατασκευάστηκε από τις κυβερνήσεις και πολλαπλασιάστηκε από τα ΜΜΕ.

Μέσα στην οικονομική κρίση που ζούμε, το σχέδιο τους είναι εξίσου σαφές. Να μην μείνει ίχνος οικονομικής και εργασιακής αξιοπρέπειας, αυτάρκειας και αυτονομίας. Όλοι πρέπει να δουλεύουμε ως δούλοι στις πολυεθνικές τους, ως εξαρτήματα της μηχανής τους, χωρίς να μιλάμε και χωρίς να ζητάμε. Υπεράνω όλων το κέρδος αυτών που ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο.

Κι άλλο κέρδος, περισσότερο κέρδος. Όποιος μπορούσε μέχρι χθες να σηκώνει κεφάλι, και να μιλαει με την ελευθερία που του δίνει η αυτάρκεια του, πρέπει να ισοπεδωθεί. Ελεύθεροι επαγγελματίες, συντεχνίες, συνδικάτα, οργανώσεις.

Την στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, νέα δεσμά χαλκεύονται για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ο στόχος τους είναι μια γραφειοκρατική δικτατορία των Βρυξελλών υπό γερμανικό έλεγχο, φυσικά. Σε κάθε ευρωπαϊκό έθνος επικεφαλής θα τεθούν ένα ντόπιο ανδρείκελο κι ένας Γερμανός γκαουλαιτερ. Κουμάντο θα κάνουν υπάλληλοι-γραφειοκράτες (κάτι σαν την τρόικα…) που κανείς δεν έχει εκλέξει και κανείς δεν ελέγχει.

Τα ανδρείκελα έχουν ήδη εγκατασταθεί σε αρκετές χώρες. Ακόμα και με εκλογές πολλές φορές. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για κάτι τέτοιο.

Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης σαρώνονται τα δικαιώματα των λαών και τρίζουν τα κόκαλα αυτών που οραματίστηκαν την Ευρωπαϊκή Ένωση των Ελεύθερων Εθνών.

Φυσικά, δεν μιλαει κανείς. Άπασες οι ηγεσίες βαδίζουν στην πεπατημένη. Και όλα αυτά, για τον αόρατο τρόμο της καταστροφής του ευρώ και της χρεοκοπίας.

Λες και η εξαθλίωση που φέρνουν με τα μέτρα τους είναι καλύτερη από την χρεοκοπία. Αλλά στην χρεοκοπία χάνουν όλοι, ακόμη και οι κεφαλαιοκράτες ή οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, ενώ στην άγρια πολιτική λιτότητας χάνει μόνο ο λαός.

Όποιος ηγέτης τολμούσε να αρθρώσει λίγο ή πολύ διαφορετικό λόγο, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο της ιστορίας. Σκεφθείτε απλά πόσο έντεχνα επιβλήθηκε η λεγόμενη ‘‘Αραβική Άνοιξη’’ ούτως ώστε να εκμηδενιστούν οι δικτάτορες της Μέσης Ανατολής που τολμούσαν καλώς ή κακώς να σηκώσουν κεφάλι στην Νέα Τάξη.

Καντάφι, Ασαντ, Μουμπάρακ, Τυνησία, Υεμένη και όποιος άλλος ακολουθήσει. Η επόμενη μέρα θα είναι ένα απερίγραπτο σκηνικό σύγχυσης και το μόνο κερδισμένο θα είναι το διεθνές κεφάλαιο που δεν γνωρίζει πατρίδα.

Οι Σέρβοι νόμισαν ότι με την καθαίρεση και την παράδοση στην Νέα Τάξη των Μιλόσεβιτς, Κάραζιτς και Μλαντιτς και με λίγο γλείψιμο, ότι θα γίνουν μέλη στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια (αηδία…). Αλλά δεν είναι έτσι. Το ένα σκύψιμο φέρνει το άλλο και τώρα εκβιάζονται με την αναγνώριση του Κοσσόβου ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο δρόμος της ενδοτικότητας δεν έχει γυρισμό, και η σειρά μας έρχεται.

Φυσικά, δεν μπορώ να ξεχάσω ή να παραβλέψω το πολιτικό τέλος του Καραμανλή, και το φυσικό (;) τέλος του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Δεν μπορώ να παραβλέψω την αρρώστια του Τσάβες και τον πόλεμο στον Πούτιν. Και μπορώ να προβλέψω άνετα το τέλος του Ερντογάν.

Ποιος ακριβώς είναι ο τελικός στόχος της Νέας Τάξης, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Το μόνο που μπορούμε να εικάσουμε προς το παρόν από τις ενδείξεις είναι ότι οδηγούμαστε καταρχάς σε μια πανευρωπαϊκή δικτατορία η οποία εν συνεχεία θα μεταβληθεί σε παγκόσμια. Το ιδεολογικό της υπόβαθρο θα είναι αυτό που γνωρίζουμε από τις αρχές του 2000 ως ‘‘παγκοσμιοποίηση’’. Δηλαδή, ισοπέδωση κάθε τι διαφορετικού εθνικού, θρησκευτικού ή πολιτικού. Ισοπέδωση κάθε οικονομικής αυτοδυναμίας. Ισοπέδωση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. Κι όλοι, ένα παγκόσμιο χωριό.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο καταλαβαίνετε πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με τους Έλληνες πολιτικούς-ανδρείκελα που μας έχουνε φλομώσει στις μπαρούφες του τύπου ‘‘πράσινη ανάπτυξη’’ ή ‘‘επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου’’.

Πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με τις κωλοτούμπες του Σαμαρά που προσπαθεί απεγνωσμένα να διασώσει την εγχώρια διαπλοκή από την κατάρρευση. Μια κατάρρευση που παραλίγο να φέρει κατά λάθος ο ψυχωτικός ΓΑΠ με τις εμμονές του.

Πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με την διάδοχη του Παπανδρέου από παρηκμασμένους δελφίνους.

Πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με τις αρλούμπες που αραδιάζει ένας τύπος ονόματι Βενιζέλος που τον έβαλαν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κι όταν μιλάει, αναγγέλλει με φασιστικό στόμφο κάποια ακατανόητα πράγματα περί PSI ή περί ποσών δις ευρώ θα εξοικονομήσουμε με το κούρεμα.

Πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με τους γραφικούς προβοκάτορες της Νέας Τάξης Πάγκαλο και Καρατζαφέρη.

Πόσο αστείο είναι να ασχολούμαστε με όλη την διεφθαρμένη κλίκα των Ελλήνων πολιτικών, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασώσουν τα κεκτημένα τα δικά τους και των ποικίλων εντολοδόχων τους.

Προέχει να τους σαρώσουμε μια και καλή, για ένα καλύτερο μέλλον.

Προέχει η εθνική επανάσταση, ηθική, πνευματική και πολιτική.

Ειδάλλως, το μέλλον μας προδικάζεται σκοτεινό, όπως και όλων των λαών της Ευρώπης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP