Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το «παράδοξο» της σημερινής Ελλάδας

Ενώ ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο και οδηγείτε μαζικά στην ανεργία, συνεχίζεται αμείωτη η εισροή λαθρομεταναστών

Την παγκόσμια πρωτοτυπία διεκδικεί η χώρα μας όσον αφορά το μεταναστευτικό. Σίγουρα, δεν υπάρχει άλλη χώρα που ενώ η οικονομία της καταρρέει και η ανεργία έχει γίνει εφιάλτης για κάθε οικογένεια, αντί το κράτος να παίρνει μέτρα εναντίον της λαθρομετανάστευσης, αντίθετα να ανοίγει διάπλατα τα σύνορα, για να δεχτεί...

 εντελώς αδιάκριτα οποιονδήποτε Ασιάτη ή Αφρικανό λαθρομετανάστη. Και επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μας πείσουν για τις ανθρωπιστικές προθέσεις τους, καιρός είναι να δώσουμε μια ταξική εξήγηση σε αυτό το «παράδοξο».

Εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων έχει ξεσπάσει ένας ανελέητος και λυσσασμένος πόλεμος. Η ελληνική αστική τάξη, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, με έπαρση ανακοίνωσαν πριν από χρόνια στην εφημερίδα-όργανό τους, το «Βήμα», ότι ως το 2015 οι μετανάστες στη χώρα μας θα έχουν φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια. Αυτοί λοιπόν είναι οι εμπνευστές του παρανοϊκού αυτού σχεδίου. Σε κάθε πόλεμο, όμως, δεν φτάνει μόνο το σχέδιο, χρειάζεται και ένας στρατός να το υλοποιήσει. Στην πρώτη γραμμή αυτού του στρατού, είναι όλοι οι πολιτικοί του συστήματος, εντελώς αναλώσιμοι, χωρίς καμία βούληση, καμία ηθική και πνευματική ικανότητα, αρμόδιοι μόνο για να ψηφίζουν νομοσχέδια κατ' εντολή των εργοδοτών τους. Ακολουθούν οι δημοσιογράφοι και διάφοροι τυχάρπαστοι διανοούμενοι, που η δουλειά τους είναι να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό, να σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Και τέλος έρχονται οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες, που ο ρόλος τους είναι να αφοπλίσουν τους Έλληνες εργαζόμενους, να σαμποτάρουν και να υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια μας να οργανωθούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Το βασικό στοιχείο που κρίνει την έκβαση κάθε πολέμου είναι ποια πλευρά διαθέτει εφεδρείες. Η ελληνική αστική τάξη έχει ήδη φέρει και εγκαταστήσει εδώ τον εφεδρικό στρατό της. Γι' αυτό αφήνει ανοιχτά τα σύνορα, γι' αυτό δεν παίρνει κανένα μέτρο ενάντια στη λαθρομετανάστευση, γι' αυτό ψηφίζει νόμους που ευνοούν το φαινόμενο παρά το ελέγχουν. Γιατί ακόμα και κοινωνική εξέγερση να γίνει, όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι μετανάστες θα είναι πρόθυμοι να δουλέψουν με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τους έχουν χρησιμοποιήσει ήδη σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ). Αφήνουν εντελώς ανεξέλεγκτο το παραεμπόριο, επιτρέποντας τζίρους δισ. ευρώ, ενώ από την άλλη τσακίζουν κάθε είδους μικροεπιχειρηματική δραστηριότητα. Ψηφίζουν «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που ποινικοποιεί ακόμα και τη φραστική επίθεση σε μετανάστες με χρηματικό πρόστιμο από 3.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης από 6 μήνες και πάνω. Και το τελευταίο τους κατόρθωμα: το ανεκδιήγητο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα, με τίτλο «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», που στο άρθρο 23 εισάγει σκανδαλωδώς ευνοϊκές διατάξεις για τους αλλοδαπούς, σε σημείο που μετατρέπονται σε πολίτες χωρίς υποχρεώσεις παρά μόνο με δικαιώματα. Μετατρέπει το δουλεμπόριο σε πλημμέλημα, μειώνοντας την ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια σε 2 και το χρηματικό πρόστιμο από 20.000 ευρώ σε 5.000. Ενώ κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαδικασία απέλασης λαθρομεταναστών εγκληματιών. Δεν πρέπει μόνο να έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη, αλλά για να απελαθούν από τη χώρα πρέπει να εξετάζονται οι συνθήκες τέλεσης της πράξης, η γενικότερη συμπεριφορά, ακόμα και ο επαγγελματικός προσανατολισμός!!!

Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση τους μόνους που ευνοεί είναι τους Έλληνες καπιταλιστές, καθώς και όλο αυτό το παράνομο κύκλωμα δουλεμπόρων και πάσης φύσεως εγκληματικών στοιχείων (λαθρέμπορων, σωματέμπορων κ.λπ.), που χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες για να θησαυρίζουν.
Άμεσο κλείσιμο των συνόρων! Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, εκτός των πολιτικά διωκόμενων! Τα αιτήματα αυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωση της ελληνικής εργατικής τάξης.

Μαρία Καράβολα
ellinismoskaiellines

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP