Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μεγάλος χαμός και εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΚΚΕ

Αναμενόμενο την ώρα που ο Λαός συσσωρεύει οργή και οι κομματοπατέρες του Περισσού είναι συγχρονισμένοι με τους καθεστωτικούς

Απαγορεύουν στα μέλη τους το facebook!!!
 
Δράση πρακτόρων (!) στο εσωτερικό του κόμματος «βλέπει» ο Περισσός, όπως προκύπτει από εσωκομματικά «σημειώματα» που στέλνει στις οργανώσεις του, ενώ παράλληλα εξαπολύει πόλεμο κατά του «ηλεκτρονικού φραξιονισμού», όπως χαρακτηρίζεται, απαγορεύοντας στα μέλη του ακόμη και τη χρήση του Facebook. Την ίδια ώρα η μπλογκόσφαιρα έχει μετατραπεί σε... 
 πεδίο εσωκομματικών αντιδράσεων σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την «επαγρύπνηση» των μελών έναντι όσων εμφανίζονται επιρρεπείς στην υιοθέτηση «μικροαστικών αντιλήψεων» που στρέφονται κατά των «συμφερόντων του κόμματος».

Πάντως, βάσει των όσων βλέπουν το φως της (διαδικτυακής) δημοσιότητας, διάχυτος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην κομματική βάση, ενώ οριακή εκδήλωση των αντιφάσεων που ταλανίζουν το κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς ήταν η πρόσφατη καταγγελία του «κινήματος της πατάτας» από την ηγεσία του ΚΚΕ και η άμεση αναδίπλωση στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω των αντιδράσεων που πυροδοτήθηκαν.

Μετά τον κ. Αλ. Χαλβατζή, στέλεχος της νεότερης γενιάς που αποχώρησε από το ΚΚΕ δημοσιοποιώντας μέσω του προσωπικού ιστολογίου του το κείμενο που είχε απευθύνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καταγγέλλοντας «εκτροπή του ΚΚΕ» από τις αρχές του και «αλλοίωση των χαρακτηριστικών» του, βάλλοντας ευθέως κατά εκείνων «που ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά ήταν (ή εξελίχθηκαν σε) λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ (και), έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους», έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλο blog (goodmorninglenin.wordpress.com) νέες ανώνυμες αναφορές στην εσωκομματική κατάσταση που επικρατεί, αλλά και καταγγελίες με αφορμή πρόσφατο άρθρο-«γραμμή» στον κομματικό Τύπο του κορυφαίου στελέχους κ. Δ. Γόντικα, ότι η ηγετική ομάδα «θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου» στο ΚΚΕ.

Αυτό ωστόσο που κυρίως προβληματίζει τον Περισσό είναι οι διαρροές που γίνονται πλέον μέσω του Διαδικτύου διαφόρων κομματικών «μυστικών», όπως οι αναφορές στα εμπιστευτικά εσωκομματικά σημειώματα που κατευθύνει η ηγεσία τους τελευταίους μήνες στις κομματικές οργανώσεις προς γνώση και… συμμόρφωση.

«Επαγρύπνηση» και αλληλοκαρφώματα
Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές αυτές, η ηγεσία έχει «κατεβάσει» στις οργανώσεις «σημειώματα», η ύπαρξη των οποίων επιβεβαιώνεται από τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα εντός των κομματικών τειχών, τα οποία εμφανίζονται να «καλούν σε «επαγρύπνηση»» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το εν λόγω blog, να έχει δημιουργηθεί «ένα φοβικό κλίμα αλληλοκαρφώματος, όπου οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφράσει διαφορετική γνώμη χαρακτηρίζεται μικροαστός, οπορτουνιστής, φραξιονιστής, αντικομματικός και στις χειρότερες περιπτώσεις πράκτορας».

Facebook και… λαϊκή πολιτοφυλακή
Μεταξύ των «σημειωμάτων» αυτών, υπάρχει κείμενο «Για τον ηλεκτρονικό φραξιονισμό» που απαγορεύει στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να κάνουν χρήση του Facebook, όπως στο κείμενο «Για την επαγρύπνηση» που μιλάει για στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία υιοθετώντας μικροαστικές αντιλήψεις αντιπολιτεύονται την ηγεσία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο εν λόγω κείμενο περί επαγρύπνησης επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να «βγει» στην παρανομία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «ιμπεριαλιστικού πολέμου» με γειτονική χώρα και θύτη ή θύμα την Ελλάδα, με την επισήμανση μάλιστα ότι το κόμμα δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν, αλλά θα οργανώσει το «λαϊκό μέτωπο» και θα συγκροτήσει «λαϊκή πολιτοφυλακή»!

Τυποεκδοτική και κριτική στην Κούβα
Ενα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τις οργανώσεις του ΚΚΕ είναι και εκείνο της Τυποεκδοτικής, της εκδοτικής επιχείρησης του κόμματος η οποία έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Σε σχετικό σημείωμα ενημερώνονται τα μέλη για 200 απολύσεις εργαζομένων καθώς και για τους ομίλους με τους οποίους συνεργαζόταν η εταιρεία, ενώ με άλλο ειδικό εσωοργανωτικό σημείωμα πληροφορήθηκαν οι οργανώσεις ότι η έκδοση του βιβλίου του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου για την οικονομική κρίση (με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», εκδόσεις Λιβάνη) εκδόθηκε παρά τη θέληση της ηγεσίας και ασκείται η δέουσα κριτική.

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα εσωκομματικά «σημειώματα» είναι εκείνο στο οποίο ασκείται κριτική στο «αδελφό» ΚΚ Κούβας και την ηγεσία του ότι μέσω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί οδηγεί τη χώρα στον καπιταλισμό.

«Προειδοποιήσεις» Γόντικα
«Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν άντεξαν, υποχώρησαν και αρκετοί πέρασαν απέναντι και πολέμησαν το Κόμμα ή το πολεμούν από αντίπαλες θέσεις ή από εχθρικές προς το κόμμα ιδέες και αρχές και ιδιαίτερα όσοι διώχθηκαν από αυτό ύστερα από συστηματική και σκόπιμη παραβίαση του καταστατικού, των κανόνων και αρχών λειτουργίας» είναι ο αντίλογος του Περισσού διά στόματος του κ. Γόντικα στις φωνές που διαφοροποιούνται. Οπως έγραφε στο επίμαχο άρθρο-«προειδοποίηση», «η εναντίωση στις συλλογικές (κομματικές) αποφάσεις, η αμφισβήτησή τους, δεν είναι δείγμα ούτε υγείας ούτε ευθύνης, αλλά εγωισμός στο τετράγωνο».

Πάντως οι «αντιρρησίες» χαρακτηρίζουν τις απόψεις του κ. Γόντικα «ένα ακόμη επεισόδιο στον κατήφορο που έχει πάρει η ηγεσία του ΚΚΕ, έντρομη από τη συνεχώς εντεινόμενη αμφισβήτησή της από μεγάλο τμήμα της οργανωμένης βάσης και των ψηφοφόρων του που καλούν εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του Συνεδρίου για το Μέτωπο και να μπει τέλος στον σεχταρισμό, στην άρρωστη διαπάλη για το ποιος από τα κόμματα της Αριστεράς θα κυριαρχήσει στο πτώμα του λαού και στα ερείπια που αφήνει πίσω του το μνημόνιο».
 
Από το καθεστωτικό ''Βήμα''

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP