Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σχολείο λαθρομεταναστών στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Με κάτι τέτοιες ενέργειες τσαντίζουν τους Έλληνες οι προδότες του τόπου.
Ας μην απωρούν λοιπόν που η Χρυσή Αυγή παίρνει μεγάλα ποσοστά .


Με αυξημένη τη συμμετοχή των μεταναστών στο Σχολείο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος μαθημάτων, στοιχείο που καταγράφει τη σταδιακή καταξίωση του θεσμού στις συνειδήσεις των μεταναστών που κατοικούν στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Φέτος στο σχολείο...
συμμετείχαν 79 μετανάστες (έναντι 62 την περσινή περίοδο), προερχόμενοι από 19 διαφορετικές χώρες και ηλικίας 20 έως 50 ετών.

Συγκεκριμένα, οι μετανάστες αυτοί προέρχονται 25 από την Αλβανία, οκτώ από τη Ρωσία, έξι από την Ουκρανία, εννέα από τη Γεωργία, εννέα από την Αρμενία, δύο από τη Βουλγαρία, τέσσερις από τη Σερβία, δύο από την Τουρκία, ένας από τις Φιλιππίνες, ένας από την Κίνα, δύο από τη Λευκορωσία, ένας από Εσθονία, ένας από το Αζερμπαϊτζάν, ένας από τη Βοσνία, δύο από τη Ρουμανία, ένας από την Ισπανία, ένας από την Αλγερία και ένας από την Ταϊβάν. Από το σύνολο των μαθητών, τα 2/3 διαθέτουν πτυχίο ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης και μόνο το 1/3 βασικής, με τους περισσότερους να διαμένουν και να εργάζονται μόνιμα στη χώρα μας.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκαν σε 120 ώρες υπό την ευθύνη της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ, ενώ τμήματα λειτούργησαν φέτος, εκτός από τη Δ.Ε. Συκεών, και στη Δ.Ε. Νεάπολης. Σύμφωνα με τη φιλόλογο Μάρθα Γαλατοπούλου, που διδάσκει την ελληνική ως ξένη γλώσσα, οι μετανάστες μαθητές αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μάθουν τη γλώσσα μας, καθώς επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα επικοινωνίας με τους συνδημότες τους, αλλά να ενισχύσουν και την αυτόνομη συναλλαγή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Ανοιχτός δήμος…»

«Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ένας ανοικτός δήμος που αγκαλιάζει τους μετανάστες. Θέλουμε όλοι όσοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας να αισθάνονται τον δήμο ως δεύτερο σπίτι τους. Και την αίσθηση αυτή προσπαθούμε να την ενισχύουμε με κάθε τρόπο, ώστε κανένας να μη νιώθει ξένος και μόνος σ’ αυτόν τον τόπο» τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, Δημήτρης Απατσίδης, κατά την τελετή αποφοίτησης, μεταφέροντας μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δημοτικές δομές που βρίσκονται στην υπηρεσία των μεταναστών και απηύθυνε πρόσκληση, ώστε όλο και περισσότεροι να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που αναπτύσσει ο δήμος.

«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αρχίζει κι ούτε τελειώνει στην κατασκευή έργων και υποδομών, αναγκαίων ούτως ή άλλως. Είναι κάτι περισσότερο που αγγίζει επίσης στην ουσία της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μια τέτοια αποστολή είναι να δημιουργεί συνθήκες και προϋποθέσεις που θα στηρίζουν διαχρονικά τη συνοχή των κοινωνικών ομάδων, την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δημοτών διαφορετικών εθνικών προελεύσεων. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας και την ισότιμη λειτουργία τους. Σ’ αυτό συμβάλλει αποφασιστικά η λειτουργία του Σχολείου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που λειτουργεί για τους μετανάστες ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών εδώ και χρόνια με συνέπεια» ανέφερε η κυρία Γαλατοπούλου.

«Είναι μια πρωτοβουλία της οποία τα αποτελέσματα είναι ορατά στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και κάθε χρόνο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι μετανάστες» συμπλήρωσε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP