Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

«Σε οριακό επίπεδο ο ΟΚΑΝΑ»

κράτος-πρεζέμπορας ! Δολοφονεί τους νέους αφήνωντας τους πρεζέμπορους να κάνουν οτι γουστάρουν , μεταφέρει τον ΟΚΑΝΑ δίπλα στο παζάρι ναρκωτικών , αρνείται την ένταξη όλων των τοξικομανών στο πρόγραμμα μεθαδόνης γιατί θέλει νεολαία μαστουρωμένη, θολωμένη, υποταγμένη . Ξέρει οτι μια υγιης , προβληματισμένη , οργισμένη νεολαία θα το τσακίσει , θα το σβήσει απο τον χάρτη !

«Πόσο κοστολογεί η κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ εργαζομένων...
ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) Γιάννης Κακλαμάνης, στη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου, με θέμα τις περικοπές χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και ανάπτυξη των μονάδων απεξάρτησης.

Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται 20 εκατομμύρια ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού και 21,5 εκατομμύρια για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ενώ για το 2013 ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε πως τα λειτουργικά έξοδα θα μειωθούν στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 32 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα, με 31 λιγότερες μονάδες εν ενεργεία, και το 2008, 50 εκατομμύρια για λειτουργικά και 26 εκατομμύρια για μισθολογικά έξοδα. «Για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο οργανισμός» είπε «χρειάζονται τουλάχιστον 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι, το αποτέλεσμα της μείωσης των κονδυλίων είναι τραγικό, μιας και τα προγράμματα του Οργανισμού λειτουργούν στα όριά τους. Η φύλαξη μειώθηκε από 8 σε 4 ώρες, το ίδιο και οι υπηρεσίες καθαριότητας, δεν υπάρχουν σύριγγες, φάρμακα, ουροληψίες δε γίνονται, γιατί δεν γίνονται αγορές του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ποσοστό των τοξικομανών με AIDS αυξήθηκε 1000%. Επίσης, 3.000 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα αναμονής για τα κέντρα της Αθήνας.

«Προωθείται η διάλυση των δημόσιων οργανισμών, προς όφελος της ιδιωτικοποίησης και της εξυπηρέτησης λίγων και εκλεκτών» υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης, αναφέροντας ως παράδειγμα τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος, όπως είπε, πληρώνει 500 ευρώ τον μήνα στον φύλακα και 1.700 στην εταιρεία, που έχει την εργολαβία. Αντιστοίχως ο Οργανισμός καταβάλλει 450 ευρώ στην καθαρίστρια και 1.800 τον μήνα στην αντίστοιχη εταιρεία.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «επιτίθεται κατά των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, με αιχμή την έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, εναντίον της οποίας θα κινηθεί ο σύλλογος νομικά και πολιτικά». Πρόσθεσε: «Υπαγόμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο και οι μισθοί μας ήδη έχουν μειωθεί 38 με 50%. Λόγω της υποστελέχωσης, καθένας κάνει άλλες δέκα δουλειές, όπως φύλαξη, μεταφορά, εξετάσεις, συμβουλευτική υποστήριξη ασθενών και πολλά άλλα».

Εξάλλου, παραμένει παγωμένος ο σχεδιασμός άλλων εφτά μονάδων απεξάρτησης στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, ενώ καταργήθηκαν τρεις (σε Πειραιά, Καποδιστρίου και Ερεσού στην Αθήνα), που «φιλοξενούσαν» 1.800 ασθενείς.

«Μια μονάδα κοστίζει 50.000 με 100.000 ευρώ, ενώ στο νοσοκομείο του Ηρακλείου προχωρούν σε επέκταση μιας μονάδας απεξάρτησης με 400.000 ευρώ. Διατείνονται πως λεφτά δεν υπάρχουν, όμως από ό,τι φαίνεται υπάρχουν και δίνονται με γνώμονα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τη δημόσια υγεία» υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP