Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία είναι καταδικασμένη να φάει ξανά τα μούτρα της.

Όχι γιατί συμβαίνει ιστορικά .
Θα συμβεί γιατί δαγκώνει περισσότερα απο όσα μπορεί να μασήσει.
Το σχέδιο Μάρσαλ δεν υπάρχει πια.
Η παρουσία του ευρώ μικραίνει την αγορά και δημιουργεί πληθωρισμό στο παγκόσμιο δολλάριο.
Οι Γερμανικές εταιρείες όπου βρουν πρόθυμους υπηρέτες πχ Ελλάδα εκτοπίζουν τα Αμερικάνικα συμφέροντα.
Οι Αμερικάνικες εκλογές έγιναν με μείζον θέμα την σωτηρία της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι Γερμανοί έχουν συμμαχίες με άλλες χώρες , όχι τις ΗΠΑ . Φυσικά...
πρόκειται για λυκοφιλίες .
Η Ελλάδα μοιάζει με αυτόν που πάει να χωρίσει δύο τύπους που πλακώνονται και τρώει τις γροθιές και απο τους δύο.
Στην Ελλάδα κυριαρχεί το Γερμανικό εθνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο(της Γερμανίας). Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός , η στοχοποίηση του δημοσίου είναι αποτέλεσμα της "συμμαχίας" της Ελλάδας με την Γερμανική Ευρωπαική Ένωση .
Οι ΗΠΑ ασφαλώς χτυπούν την Ελλάδα καθώς δεν είναι δικό τους φέουδο κι ας αγοράζει f16.
Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανικης Ευρωπαικής Ένωσης θα είναι σκληρή .
Ήδη φαίνονται οι πρώτες αναταράξεις .
Οι εφοπλιστές (πολύ πιο ισχυροί στην Ελλάδα απο οτι στην Γερμανία) με το 15% του παγκόσμιου στόλου θα θιχτούν αν το δημόσιο δεν στηρίζει τον εφοπλισμό (πράγμα που απαιτούν οι Ευρωπαίοι).
Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και το γεγονός πως στην εκπαίδευση στην ναυτιλία μπαίνει και ο Αμερικανικος νηογνώμονας ΑΒS τότε καταλαβαίνει κανείς πως η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη εκτός αν η Ευρώπη τους αφήσει με προνόμια που είχαν.
Η στάση του Γερμανικού τύπου είναι εχθρική καιρό τώρα απέναντι στους εφοπλιστές . Τα "σκάνδαλά" τους δεν κρύβονται πλέον .
Η Ελλάδα είναι στο μέσον συμφερόντων . 
Οι ΗΠΑ θέλουν να πουλάνε δικό τους πετρέλαιο , να μην αγοράζουμε απο το Ιράν. Η Ελλάδα αυτήν την στιγμή μοιάζει να πατάει σε πολλές βάρκες , να συμμαχεί με τους Άραβες (άξιους μόνο για ανατολίτικα παζάρια) , να ξεπουλάει τα λιμάνια της στην Κίνα και να τελειώνει με αυτήν την κίνηση την ελαφρά βιομηχανία της , την κλωστουφαντουργία της και το λιανεμπόριο.
Οι ΗΠΑ χτυπούν το ευρώ με την Ελλάδα. Στην χώρα μας υπάρχουν κύματα μεταναστών που έρχονται απο χώρες όπου έχουν συμφέροντα οι ΗΠΑ . Τα εμβάσματα που στέλνουν στις χώρες τους είναι μια διαρκής αιμορραγία . Είναι και χρηματοδότηση συμμάχων των ΗΠΑ με λεφτά άλλων ! Κανείς δεν αναλογίστηκε αραγε πως όταν η ΕΣΣΔ είχε κάνει στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν δεν υπήρχε εδώ ούτε ένας Αφγανός ; Αντι λοιπόν να χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ αυτές τις χώρες το αναλαμβάνει ο "χρήσιμος ηλίθιος" της υπόθεσης !
Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει τον πιο σωστό σύμμαχο και να βγει απο την κρίση . Η Γερμανία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αποτύχει ξανά καθώς και οι καπιταλιστές σύμμαχοί της ειναι οτι πιο τυχοδιωκτικό υπάρχει στον πλανήτη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP