Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκός Νότος: Η αιχμή του πολέμου ΗΠΑ-Γερμανίας

το είδαμε εδώ 

Φαίνεται ότι οι εμπόλεμες δυνάμεις των νέων αποικιοκρατών θα «συνωστιστούν» στη Μεσόγειο: Εδώ υπάρχουν ανοικτά τα «Μέτωπα» των νέων ΑΠΟΙΚΙΩΝ-θυμάτων.

Στο ένα μέρος της Μεσογείου: Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτος (παράπλευρα η Μέση Ανατολή).

Στο άλλο, ο Ευρωπαϊκός...
Νότος: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Θα περιοριστούμε στο «Μέτωπο» του ευρωπαϊκού Νότου:

α) Ελλάδα: Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Τη φρίκη τη ζούμε…

β). Πορτογαλία: Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση της χώρας ψήφισε προχτές έναν προϋπολογισμό για το 2013 εξίσου εξοντωτικό για τον πορτογαλικό λαό με τον ελληνικό προϋπολογισμό…

γ). Ισπανία: Στην ίδια μοίρα. Εδώ η κοινωνική και πολιτική αγριότητα, σύμφωνα με αυτά που λένε οι ίδιοι Ισπανοί, μόνο με την αγριότητα του Φράνκο μπορεί να συγκριθεί…

δ). Ιταλία: Η κυβέρνηση του Μόντι οδηγεί τη χώρα σε συνθήκες τριτοκοσμικές, λεηλατώντας εισοδήματα, συντάξεις και διαλύοντας νοσοκομεία, σχολεία και το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος»…

ε). Γαλλία: Ξεκίνησε και εδώ ο άγριος τυφώνας της ανηλεούς λιτότητας και της εξόντωσης του γαλλικού λαού…

Ο Ευρωπαϊκός νότος «φλέγεται»!!!

Ακριβέστερα: βυθίζεται κάτω από τα βαθιά αδιέξοδα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Συνεπώς αποτελεί τον αδύνατο κρίκο αυτής της κρίσης, συνακόλουθα το «Μέτωπο» σύγκρουσης ανάμεσα στη Γερμανία (τον ηγεμόνα της ΕΕ) και τις ΗΠΑ (τον πλανητικό αυτοκρατορικό ηγεμόνα)…

Το παρακάτω άρθρο δίνει μια σαφέστατη εικόνα αυτής της πολεμικής σύγκρουσης:

inprecor
http://www.inprecor.gr/index.php/archives/227516

Πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην ΕΕ

Σε πλήρη ανάπτυξη πλέον βαίνουν οι εχθροπραξίες ΗΠΑ – Γερμανίας γύρω από το μέλλον του ευρώ.

Χρησιμοποιώντας η Ουάσιγκτον ως προσωπείο το ΔΝΤ και το Βερολίνο την Κομισιόν και την ΕΚΤ, αναμετρώνται σε μια θανάσιμη αναμέτρηση που πιθανότατα θα αλλάξει το μέλλον της Ευρώπης, όποια και αν είναι η έκβαση της.

Οι Αμερικανοί πείστηκαν από την υπερδεκαετή κυκλοφορία του ευρώ ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα συνιστά ακαταμάχητο όπλο των Γερμανών για την επέκταση της ηγεμονίας τους σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και είναι πλέον αποφασισμένοι να υπονομεύσουν το ευρώ πάση θυσία, καθώς διαπιστώνουν ότι μέσω του ευρώ η Γερμανία ουσιαστικά πετάει τις ΗΠΑ εκτός Ευρώπης.

Η τακτική της Ουάσιγκτον εμφανίζεται μέχρι στιγμής να έχει δύο σκέλη.

Πρώτον, να καταστήσει άκρως δυσβάστακτο για τη Γερμανία το οικονομικό βάρος διατήρησης της ευρωζώνης, υποχρεώνοντας την να επωμιστεί το αστρονομικό κόστος διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, αλλά και της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Γερμανικοί υπολογισμοί – έστω και αμφισβητούμενης επιστημονικής ακρίβειας – τοποθετούν το απαιτούμενο για το σκοπό αυτό ποσό που πρέπει να καταβάλει μόνο η Γερμανία στα …700 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ακριβώς στο πλαίσιο της αμερικανικής πίεσης προς το Βερολίνο εντάσσεται και αυτή η ξαφνική επιμονή του ΔΝΤ να πληρώσουν η ΕΚΤ, η Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης το κόστος για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, μέσω του «κουρέματος» των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν.

Επί της ουσίας, το ΔΝΤ έχει απόλυτο δίκιο όταν διακηρύσσει πως το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ΔΝΤ το ήξερε εξαρχής και εν πάση περιπτώσει το επαναβεβαίωσε και στην πορεία. Το γεγονός ότι το ΔΝΤ επιμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο με «κούρεμα» ακριβώς αυτή τη χρονική στιγμή είναι αυτό που αποκαλύπτει την πολιτική σκοπιμότητα των Αμερικανών.

Το δεύτερο σκέλος της τακτικής των ΗΠΑ συνίσταται στην πρόκληση της μεγαλύτερης δυνατής εσωτερικής τριβής στους κόλπους της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται τόσο το μπλοκάρισμα από τη Βρετανία της λήψης απόφασης για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία 2014-2020 κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που έγινε αυτή την εβδομάδα όσο και η σοβαρή ανακίνηση του θέματος διοργάνωσης το 2016 δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να αποφασίσουν οι πολίτες της χώρας την αποχώρηση της από την ΕΕ.

Συγκροτείται εμφανώς πλέον αμερικανοβρετανικό μέτωπο εναντίον της Γερμανίας.

Θα παραμείνει όμως το μέτωπο αυτό ελάχιστα αποτελεσματικό, αν δεν κατορθώσει να αποσπάσει τη Γαλλία από τη σχέση εξάρτησης που έχει με τη Γερμανία. Το καθήκον αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί η γαλλική αστική τάξη επί μισόν αιώνα και πλέον σιτίζεται η ίδια και διασφαλίζει τις κοινωνικές συμμαχίες της στο εσωτερικό της Γαλλίας με τα χρήματα που της παρέχει και η Γερμανία, η οποία με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιεί» με τη βοήθεια του Παρισιού την πολιτική του Βερολίνου στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων πολιτών ως δήθεν «ευρωπαϊκή» και όχι ως ηγεμονική πολιτική του Τέταρτου Ράιχ για τη γερμανική παντοδυναμία στη Γηραιά Ήπειρο.

Στο πλαίσιο των αγγλοαμερικανικών πιέσεων προς τη Γαλλία εντάσσονται π.χ. τόσο η πρόσφατη υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Μούντις όσο και το αφιέρωμα του αγγλικού περιοδικού Εκόνομιστ στη Γαλλία, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση χαρακτηρίζοντάς την ως την «ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης».

Το Παρίσι όμως δέχθηκε πιέσεις και από τη γερμανική πλευρά, καθώς ο γερμανικός τύπος αποκάλυψε ότι το Βερολίνο έχει δώσει μυστικά εντολή στην ομάδα «σοφών» του γερμανικού συμβουλίου εμπειρογνωμόνων να ετοιμάσει σχέδιο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη …Γαλλία!!!

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν δηλαδή μνημόνιο και για τη Γαλλία!!! Η είδηση διαψεύστηκε τυπικά, αλλά το μήνυμα προς τη γαλλική πολιτική και οικονομική εξουσία έχει ήδη σταλεί. Δεν πρόκειται για ανόητη επίδειξη αλαζονείας, στάση τόσο οικεία στους Γερμανούς. Όλοι οι επαΐοντες γνωρίζουν ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας είναι άθλια, κατά την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Άθλια, αλλά οι Γερμανοί την συγκαλύπτουν συνειδητά και εσκεμμένα για να έχουν τη Γαλλία πρόθυμη σύμμαχο στην προώθηση της γερμανικής επικυριαρχίας στην Ευρώπη.

Το Βερολίνο δρα κατά τρόπο που εμφανίζει το Παρίσι δήθεν ισότιμο ηγεμονικό εταίρο και ταυτόχρονα πληρώνει αδρά τους Γάλλους και μέσω των ταμείων της ΕΕ για τη συνεργασία τους. Όχι απλά ο γαλλικός λαός, αλλά πρωτίστως η γαλλική αστική τάξη έχουν να χάσουν πολλά, αν διαρραγεί αυτή η σχέση εξάρτησης και πλούσιας χρηματοδότησης από τη Γερμανία.

Οι Γάλλοι αστοί αντιλαμβάνονται ότι εδικά από τότε που κυκλοφόρησε το ευρώ οι γερμανογαλλικές σχέσεις γίνονται όλο και πιο ετεροβαρείς υπέρ της Γερμανίας.

Προσπαθούν δειλά δειλά να αντιδράσουν και να κάνουν ανοίγματα προς τις ΗΠΑ, αλλά η πολιτική ηγεσία υποκύπτει ταχύτατα στις γερμανικές πιέσεις και αναδιπλώνεται αμέσως μόλις το Βερολίνο αγριεύει.

Τι τέλος θα έχει αυτή η διελκυστίνδα, θα το δούμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP