Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Οι ευθύνες αυτών που επιβάλλουν το φθηνότερο γενόσημο!

Την απαρχή μιας νέας εποχής στην ποιότητα ζωής των ελλήνων πολιτών σηματοδοτεί η αλλαγή στο σύστημα συνταγογράφησης που ισχύει αιφνιδιαστικά – και χωρίς ενημέρωση κανενός αρμόδιου φορέα - από τα μεσάνυχτα της 24-11-2012, σύμφωνα με το από 18-11-2012 ΦΕΚ Β’ 3057, το οποίο υποχρεώνει τον έλληνα γιατρό να συνταγογραφεί...

μόνο τη δραστική ουσία και παράλληλα τον φαρμακοποιό να δίνει το φθηνότερο ιδιοσκεύασμα της αγοράς στον ασφαλισμένο ασθενή: ένα μέτρο που δε συμβαίνει πουθενά σε όλη την Ευρώπη στην Α΄βάθμια περίθαλψη, ένας νόμος που κατατάσσει την Ελλάδα σε ένα κοινωνικό, επιστημονικό και υγειονομικό τριτοκοσμικό επίπεδο, που οριοθετείται από τα φθηνότερα φάρμακα τριτοκοσμικών χωρών στην ελληνική αγορά.
Το αν αξίζει η ελληνική πολιτεία να διακυβεύει κατά τέτοιο αναίσχυντο τρόπο τη ζωή και την υγεία των πολιτών της, το αν είναι επιστημονικά, δεοντολογικά και κοινωνικά αποδεκτό να μπαίνουν σε χρηματιστηριακά στεγανά και λογιστικά κριτήρια οι ζωές των ανθρώπων είναι ερωτήματα με αυταπόδεικτες απαντήσεις.
Η εφαρμογή του μέτρου αυτού από το ΥΥΚΑ αποτελεί βαρύ επιστημονικό ατόπημα διότι απομακρύνει την ευθύνη της θεραπείας από το γιατρό και τη μεταθέτει στις γκρίζες ζώνες του φθηνού εμπορίου ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών. Η αλλαγή του σκευάσματος, από τρίτους, εκτός του θεράποντος γιατρού, μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και για τη ζωή του ασθενή.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πολλάκις δημοσιεύσει τη σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομη η μετάθεση ευθύνης της φαρμακευτικής αγωγής σε μη γιατρούς διότι θέτει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Η ανταλλαξιμότητα του θεραπευτικού σχήματος μέσα από την εκάστοτε επιλογή διαφορετικού σκευάσματος, είναι όχι μόνο αντιδεοντολογική σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά μπορεί να κοστίσει την ίδια τη ζωή των ασθενών, τόσο μέσα από την έλλειψη αποτελεσματικότητας, την ακαταλληλότητα του σκευάσματος και τις ανεπιθύμητες ενέργειες.
Θεωρούμε κοινωνικό έγκλημα τη σημερινή πραγματικότητα που ξεκινάει για τη χώρα μας, μέσα από πολιτικές και πολιτικούς που βάζουν πάνω από τη ζωή του έλληνα πολίτη, τα λογιστικά κριτήρια των οριζόντιων περικοπών.
Οι γιατροί δεν είναι λογιστές ούτε πειραματιστές, είναι θεραπευτές. Και έχουν ευθύνη της θεραπευτικής αγωγής που επιλέγουν εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή τους.
Οι ασθενείς δεν είναι λογιστικά νούμερα ούτε είναι δοκιμαστικοί σωλήνες, είναι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν.
Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:
1) Καταδικάζουμε την αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος ως βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα και καλούμε όλους τους γιατρούς μέλη μας να συνταγογραφούν κατά συνείδηση και αυτό το σκεύασμα που θεωρούν το καταλληλότερο για τον κάθε άρρωστό τους
2) Αποποιούμαστε την οποιαδήποτε ευθύνη από τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που θα προκύψουν, την αναποτελεσματική θεραπεία και, τις υποτροπές, τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τέλος την ανεξέλεγκτη πορεία μιας νόσου που θα μπορούσε να ιαθεί, να προληφθεί ή να μείνει σταθερή με την κατάλληλη επιλογή του θεράποντος ιατρού
3) Καλούμε όλους τους γιατρούς μας σε επαγρύπνηση κοινωνική, δεοντολογική και επιστημονική και τους παρακινούμε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας και στην ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της φαρμακοεπαγρύπνησης ώστε να σώσουμε όσους ασθενείς μπορούμε.
4) Ξεκινούμε μελέτη για το αν η επιβολή του μέτρου αυτού στη συνταγογράφηση αυξήσει τη θνησιμότητα των πολιτών. Σε περίπτωση που θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αυτοί που εμμένουν και επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, θα φέρουν βαρύτατες ευθύνες απέναντι στη ζωή και την υγεία των πολιτών, οι οποίες θα καταγραφούν στην ιστορία της επιστήμης και της χώρας.
5) Έχουμε ήδη προσφύγει στο ΣτΕ και θα ακολουθήσει προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και ενημέρωση του ΟΗΕ για το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε μόνο στη χώρα μας και αφορά όχι μόνο στην Υγεία αλλά στην ίδια τη Ζωή του έλληνα πολίτη.

Την ίδια ώρα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνεχίζει να δίνει το ΠΑΡΟΝ για κάθε ανασφάλιστο πολίτη σε όλη την Ελλάδα
Έτσι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που διεξάγεται σε συνεργασία με το ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία»
Στον Ιερό Ναό του Αγ Χαραλάμπους στα Ιλίσια, συγκεντρώθηκαν 18 σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό σε μια συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που συνεχίζει, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής, για τη συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για ανασφάλιστους πολίτες. Η συλλογή φαρμάκων που ξεκίνησε τον Ιουνιο 2012, στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, πραγματοποιείται τώρα στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μεγάλη προσέλευση όλων των ενοριτών και όλων των κατοίκων της κάθε γειτονιάς.
Αποτέλεσμα, η συγκέντρωση ως τώρα συνολικά περισσότερων από 200.000 φαρμάκων που διατίθενται Τρίτη και Πέμπτη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήθηκε από τον, αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη τι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών. Οι 18 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.
Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πάτερ Γεώργιος και ο Πατερ Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, πλήθος εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και των εθελοντών του Ναού. "Στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφεραν σε κάθε πλατεία, σε κάθε δήμο, φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους. Ο Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος Β, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η κάθε ενορία της Αρχιεπισκοπής για αυτό αγωνίζεται: για να έχει ο διπλανός μας ό,τι έχουμε κι εμείς." δηλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας
Το μήνυμα "Ανησυχούμε για τους ασφαλισμένους - Διασφαλίζουμε τους ανασφάλιστους" απέστειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο οποίος τόνισε: "Σήμερα δώσαμε το ΠΑΡΟΝ μιας άλλης Ελλάδας στη νεα εποχή που ξεκινά για τους έλληνες πολίτες. Η εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής συνταγογράφησης που ισχύει από σήμερα, με βάση τη δραστική ουσία, αποτελεί βαρύ επιστημονικό ατόπημα διότι απομακρύνει την ευθύνη της θεραπείας από το γιατρό και μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποτροπή της νόσου, τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τελικά τη ζωή του ασφαλισμένου ασθενή. Σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγ Χαραλάμπους συλλέξαμε μεγάλης αξίας φάρμακα, μεταξύ των οποίων και μονοκλωνικά αντισώματα, βιολογικούς παράγοντες, ινσουλίνες κα υψηλού κόστους. Όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που είναι αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορούν να έρθουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής να εξεταστούν από τους γιατρούς εθελοντές μας και να λάβουν δωρεάν το φάρμακό τους. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος. Προσπαθούμε να σώσουμε από το θάνατο ανθρώπινες ζωές. Έστω και μία να σωθεί, θα έχει εκπληρωθεί η αποστολή μας."
www.markos.tv

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP