Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Δίνει τα αντιφασιστικά "ρέστα" του το κκε !

Το "αντισυστημικό", "επαναστατικό" κκε που θα συγκρουστεί με το αστικό κράτος (λέμε τώρα) πρώτο και καλύτερο στο να μοιράζει επερωτήσεις στην βουλή και να ζητά απο το αστικό κράτος να αναλάβει .
Εντάξει το καταλαβαίνουμε το να έχεις πάρε-δώσε με το κράτος, να εκδίδεις τα περιοδικά της αστυνομίας , να φυλάς και το κοινοβούλιο που και που . Αλλά απο την άλλη να λες οτι είσαι το κόμμα που κυνηγήθηκε απο το κράτος στο παρελθόν και απο την άλλη να εκλιπαρείς να κάνει συλλήψεις είναι κάτι που μόνο το θρυλικό κκε μπορεί να το κάνει ...
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ρατσιστικές επιθέσεις
Τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η ανοχή, η συγκάλυψη και η τέλεση ρατσιστικών και γενικότερα εγκληματικών επιθέσεων τόσο κατά μεταναστών όσο και Ελλήνων εργαζομένων, ζητά το ΚΚΕ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την... οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Χρήστος Κατσώτης.
Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν και γίνονται πιο σοβαρά τα κρούσματα άνανδρων ρατσιστικών - εγκληματικών επιθέσεων από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές οργανώσεις κυρίως, αλλά όχι μόνο, κατά μεταναστών.
Απέναντι σε αυτά τα ρατσιστικά - εγκληματικά φαινόμενα η Ελληνική Αστυνομία τηρεί όλο και πιο συχνά στάση ανοχής, συγκάλυψης, αποτροπής σύλληψης και άσκησης ποινικής δίωξης κατά των δραστών, φυλάκισης όσων δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα, εκτόξευσης απειλών σε βάρος των θυμάτων των επιθέσεων, μέχρι και συμμετοχής σε βιαιοπραγίες σε βάρος των μεταναστών.
Χαρακτηριστικά και εντελώς ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα πρόσφατα σοβαρά περιστατικά:
1. Στις 5 Οκτωβρίου στο Λαύριο Αττικής, όταν ομάδα χρυσαυγιτών που επέβαινε σε φορτηγό αυτοκίνητο τύπου "βαν", επιτέθηκε με λοστάρια και τραυμάτισε σοβαρά δύο αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων και κατέστρεψε το κατάστημα, η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε απλώς κατέγραψε το περιστατικό και δεν προέβη σε καμία ενέργεια σύλληψης των δραστών, παρόλο που θα μπορούσε, όπως κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.
2. Στις 7 Οκτωβρίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όταν άλλη ομάδα χρυσαυγιτών ξυλοκόπησε άγρια με καδρόνια μετανάστη μικροπωλητή και στη συνέχεια εξύβρισαν χυδαία και απείλησαν το στέλεχος του ΚΚΕ Σάββα Τσακμακίδη, που διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση, το πλήρωμα του περιπολικού που κατέφθασε, προσήγαγε στην Αστυνομία μόνο το αιμόφυρτο θύμα αντί μάλιστα να καλέσει ασθενοφόρο και παράλληλα αρνήθηκε να συλλάβει τους δράστες.
3. Στις 12 Οκτωβρίου στην πλατεία Αττικής στην Αθήνα, όταν άλλη συμμορία τους, επιτέθηκε με αλυσίδες και σκυλιά σε Ελληνοαιγύπτιο φοιτητή και του προκάλεσε μερική τύφλωση, το πλήρωμα του περιπολικού και ο αστυνομικός της ομάδας "Ζ" που κατέφθασαν, άφησαν ασύλληπτους τους δράστες, ενώ και ο αξιωματικός υπηρεσίας του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στο οποίο κατέφυγε το θύμα για να καταγγείλει το συμβάν, τον απέτρεψε έντονα να υποβάλλει μήνυση εναντίον τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
-- Να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη διερεύνηση των παραπάνω αλλά και των καθημερινών ανάλογων καταγγελιών, καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών.
-- Ποια μέτρα θα λάβει σε βάρος των Αστυνομικών που παραβίασαν τα καθήκοντά τους;
-- Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβει για να παύσει από την Αστυνομία η ανοχή, συγκάλυψη ακόμη και τέλεση ρατσιστικών και γενικότερα αντιδραστικών εγκληματικών επιθέσεων τόσο κατά μεταναστών όσο και Ελλήνων εργαζομένων;».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP