Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι έβαλαν τον ΟΠΑΠ να δώσει τα 800.000 ευρώ στον Ψυχάρη


Πολύ σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί μια σημερινή αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία ο ελεγχόμενος από το κράτος Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) προχώρησε σε μια τεράστια χορηγία προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Όλως τυχαίως, την ώρα που η κυβέρνηση εξωθεί τον ελληνικό λαό καθημερινά βαθύτερα στην….
ανέχεια, την πείνα, τις αυτοκτονίες –θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια την...
Υγεία μας- κάποιοι βρήκαν τρόπο να δώσουν στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, 800 χιλιάδες ευρώ που απαιτούσε ως χορηγία! Η ιστορία ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες. Στις 21 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Παρασκήνιο» δημοσίευσε άρθρο που σχολίαζε τον περίεργο τρόπο με τον οποίο φέρεται να χειρίστηκε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος το αίτημα του ΔΟΛ να δοθούν με τη μορφή χορηγίας 800 χιλιάδες ευρώ για την έκδοση «Το Βήμα – 90 χρόνια».
Την επόμενη ημέρα το “Newsbomb.gr” συνέχισε την έρευνα και εξασφάλισε έγκυρη πληροφόρηση ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ διέψευδε –τότε- με κατηγορηματικό τρόπο το δημοσίευμα. Οι ίδιες πηγές –που βρίσκονταν πολύ κοντά στο γραφείο του κ. Λουρόπουλου- μετέφεραν, μάλιστα, την πληροφορία ότι το διορισμένο στέλεχος της ΔΕΚΟ δήλωσε σε στενό κύκλο συνεργατών του ότι όσο θα είναι πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κανένας μεγαλοεκδότης δεν πρόκειται να πάρει 800 χιλιάρικα!
Παρά ταύτα, σήμερα το μεσημέρι διέρρευσε έγγραφο που αποκαλύπτει πως η χορηγία δόθηκε τελικά, ύστερα από εξουσιοδότηση που έδωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ στον κ. Λουρόπουλο! Τελικά, ποιος κοροϊδεύει ποιον σ’ αυτή τη χώρα;
Το ψέμα έχει κοντά πόδια
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “The Press Project”, μετά το σάλο που προκλήθηκε στις 2 Νοεμβρίου όταν συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ η απαίτηση του ΔΟΛ πάρει χορηγία 800 χιλιάδων ευρώ για να κυκλοφορήσει η επετειακή έκδοση στις 4 Νοεμβρίου, και παρά τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Αντιθέτως, πέρασαν στις 29 Νοεμβρίου σε άλλη συνεδρίαση του δ.σ. νεότερο αίτημα του ΔΟΛ με το οποίο η χορηγία έσπαγε στα τρία, λες και δεν θα το έπαιρνε κανείς χαμπάρι.
Δεδομένων των πιέσεων του «Μικροπολιτικού» εναντίον του πολιτικού συστήματος, εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί τι ρόλο έπαιξαν αυτές στην προσπάθεια του κ. Σταύρου Ψυχάρη να εξασφαλίσει για τον ΔΟΛ τις 800.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α) που χρειαζόταν. Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή 400 χιλιάδες ευρώ, πάνε στο «Βήμα της Κυριακής», ενώ από 200 χιλιάδες ευρώ θα μοιραστούν «Τα Νέα» και το «Βήμα on line».
Και, βέβαια, το ζήτημα δεν είναι ο κ. Λουρόπουλος. Ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ προφανώς και δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να δώσει μια χορηγία-μαμούθ στον ΔΟΛ. Είναι απόλυτα σαφές ότι η χρηματοδότηση του δημοσιογραφικού οργανισμού –την ώρα που δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος- εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου deal με την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά… σατανική σύμπτωση, μόλις ο κ. Ψυχάρης ένιωσε να απομακρύνεται η χορηγία, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του «αγρίεψαν». Για να ηρεμήσουν πάλι –νέα σύμπτωση…- μόλις εξασφάλισε την τεράστια χρηματοδότηση. Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην αρχή ο κ. Λουρόπουλος έλεγε no pasaran και, μετά, η χορηγία εγκρίθηκε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εύλογα συμπεραίνει, λοιπόν, και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής ότι το deal μπορεί έχει την απλή μορφή: σε σώζω εγώ από την οικονομική κατάρρευση, κάνεις εσύ ό,τι περνά από το… μελάνι σου για να πας την κοινή γνώμη όπου θέλω.
Και οι άλλοι εκδότες
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς στην κοινή γνώμη ότι μια ΔΕΚΟ, η οποία υποτίθεται ότι περικόπτει τις διαφημιστικές δαπάνες της, ικανοποιεί το επίμονο αίτημα ενός εκδοτικού συγκροτήματος για την οικονομική κατάσταση και τις απαιτήσεις του οποίου λέγονται διάφορα;
Υπήρξε διακριτική μεταχείριση έναντι του ΔΟΛ για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Γιατί, ας πούμε, δεν προέβη το Δημόσιο μέσω του ΟΠΑΠ στη στήριξη της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» που εξέδιδε την «Ελευθεροτυπία» ή του κ. Κ. Σαραντόπουλου πλην κλείσει την «Απογευματινή» και καταδικάσει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους που απασχολούνταν επί δεκαετίες στην εφημερίδα;
Δικαιολογημένα γεννιούνται υποψίες. Ήταν αναμενόμενες οι γκρίνιες που ακούστηκαν από παραδοσιακούς εκδότες στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μετά τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας κι ενώ όλοι περιμένουν τι θα γίνει με την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου θα πρέπει να αφήσει τα ραντεβού για δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες και να ξεκαθαρίσει την τακτική της κυβέρνησης απέναντι στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Διότι αν αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί τις πεπαλαιωμένες και ξεπερασμένες πρακτικές της επιλεκτικής ενίσχυσης «φιλικών» ΜΜΕ (και της πρόκλησης οικονομικής ασφυξίας στα «εχθρικά») τότε θα βρει απέναντί της τους εργαζομένους των ανεξάρτητων Μέσων που δεν ανέχονται τον έλεγχο της συνείδησης ή την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης γραμμής.
Υποτίθεται πως μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και νοιάζεται για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν λειτουργεί ως τριτοκοσμική δράκα άσκησης εξουσίας με την παροχή προνομίων σε υποτακτικούς. Αυτά για να έχουμε μια πρώτη καλή εξήγηση και αναμένοντας, βέβαια, τις εξηγήσεις του ΟΠΑΠ και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP