Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: "ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ"

tsipras-pappas

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ
Ατυχέστατη και ασεβής χαρακτηρίζεται από πολιτικούς κύκλους η δήλωση στο twiter του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα  στην προσπάθεια μη κατάταξης του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά «άκρα».
#Σαν σήμερα το 1943 συγκρούστηκαν στα Καλάβρυτα τα "δύο άκρα"# είναι το σχόλιο του Νίκου Παππά για ένα ιστορικό γεγονός που οι άμαχοι κάτοικοι των...
Καλαβρύτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ναζιστική θηριωδία. Με το σχόλιο αυτό ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί πιθανόν να αποκρούσει την κατηγορία του «ακραίου» ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στα άκρα από την μία πλευρά τον ελληνικό λαό και από την άλλη τον φασισμό. Η ατυχής τοποθέτηση του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να πολιτικοποιήσει την σφαγή των Καλαβρύτων, χρησιμοποιώντας τις ναζιστικές θηριωδίες για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, όπως σχολια΄ζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Κατά την επίσκεψή του στο βωμό της θυσίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων:
pappas- twitter
"Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο χρόνος πάγωσε, σταμάτησε τη στιγμή της ναζιστικής θηριωδίας. Οι δείκτες του ρολογιού όμως έμειναν παγωμένοι να σημαδεύουν το μέλλον. Για να διδάσκονται οι επόμενες γενιές ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ. Με αυταπάρνηση, κυρίως όμως με αξιοπρέπεια στάθηκε αυτός ο λαός στο ύψος του. Κυρίως να μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές ότι σ΄ αυτό τον τόπο δεν πέρασε ούτε θα περάσει ποτέ ο φασισμός. Και ας προσπαθούν ορισμένοι όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στη χώρα μας να παραχαράξουν την ιστορία.
Είναι στιγμές που θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ιστορία του λαού μας και με αναστοχασμό. Με στόχο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα. Αυτός ο τόπος έχει περάσει μεγάλες συμφορές, καταστροφές, κατάφερε όμως να σταθεί όρθιος. Με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση. Αυτό χρειάζεται και τώρα ο λαός μας. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, την Ελλάδα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του λαού της".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε:
"Είναι ένα θέμα το οποίο για ηθικούς κυρίως λόγους θα θέλαμε να μην το ξεχνάμε. Και ένα μάρκο να ήταν, όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου του πατριώτη και αγωνιστή Μ. Γλέζου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν ένα δυσβάσταχτο χρέος που μας ταλαιπωρεί και ψάχνουμε τρόπο να ξεφύγουμε απ΄ αυτό.
Ο λαός μας δεν έφταιξε. Οφείλουν και οι άλλες κυβερνήσεις οι σημερινές και οι άλλοι λαοί να ξεπληρώσουν το χρέος που άφησαν παλιότερες κυβερνήσεις χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Είναι κυρίως θέμα ηθικής τάξης. Και βεβαίως οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP