Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια συγκίνηση για το δράμα των ματατζήδων της Πέλλας που κουράζονται πολύ.

 Πολύ αργά για δάκρυα ματατζήδες...ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ . ΚΑΝΕΙΣ ! Όταν κάνετε τόσα αίσχη για τα οποία είσαστε περήφανοι , τα κάνετε με πλήρη συνείδηση και σας τα σκάνε κανονικά μην ζητάτε απο πουθενά βοήθεια. Είστε με το κωλοκράτος , εναντίον του λαού . Αλήθεια με...
 
 εκείνη την ομερτά που υπάρχει να μην λέτε πουθενά πόσα σας σκάνε τι θα γίνει , θα σπάσει ποτέ ;

αντιγράφουμε απο το αγαπημένο των ματατζήδων bloko.gr...

Διάβημα της Πέλλας για υπεραπασχόληση της διμοιρίας

 Με έγγραφο - καταγγελία προς τις προϊστάμενές της υπηρεσίες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας διαμαρτύρεται για την...
καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας των αστυνομικών (οι ματάδες δεν είναι αστυνομικοί , αστυνομικοί δηλώνουν για να γλιτώνουν το φτύσιμο, αστυνομικοί είναι όλοι οι άλλοι) που απαρτίζουν την Διμοιρία της Πέλλας.   Η πολιτεία αφού εξευτέλισε τους μισθούς όλων των εργαζομένων και των αστυνομικών, βρήκε φθηνά εργατικά χέρια ( α μπράβο ! Όταν λέει όλος ο ντουνιάς οτι έχετε πάρει Αλβανούς και Γεωργιανούς στα ΜΑΤ ) και τα απασχολεί χωρίς ανθρώπινο ωράριο, ως ανταμοιβή.
Όλη η καταγγεία έχει ως ακολούθως:
ΠΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. Κοιν: Υπ/γό Δ.Τ.& Πρ/σίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαος Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ κ.Παπαγιαννόπουλο Νικόλαο Γ.Α.Δ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας Α.Δ.Πέλλας & όλες Υπηρεσίες αυτής Μ.Μ.Ε

Σε καταγγελία προχωρά η Ε.Α.Υ.Ν.Πέλλας μετά την εκ προθέσεως από την μεριά του Γ.Α.Δ.Κ.Μακεδονίας καταστρατήγησης του Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας των Αστυνομικών της Διμοιρίας της Α.Δ.Πέλλας.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε στις 14-12-2012 με δ/γή του Γ.Α.Δ.Κ.Μακεδονίας να διατεθεί η Διμοιρία Υποστήριξης για λήψη μέτρων τάξης κατά την διεξαγωγή του αγώνα της SUPER LEAGUE στην Βέροια (Βέροιας-Παναθηναϊκού) ο οποίος ξεκινά στις19.30 την 16-12-2012.
Με νεώτερη διαταγή επανερχόμενος ο Γ.Α.Δ.Κ.Μακεδονίας την 15-12-2012 διατάσει την Διμοιρία της Α.Δ.Πέλλας να λάβει μέτρα τάξης και στο παιχνίδι της FOOTBALL LEAGUE στην Κατερίνη το οποίο γίνετε στις 15.00.

Επισημαίνοντας ότι η Ε.Π.Ο διεξάγει κάθε χρόνο την κλήρωση των Πρωταθλημάτων στις αρχές περίπου του Αυγούστου, τότε δεν μιλούμε για έκτακτο γεγονός μιλούμε για εσκεμμένη αδιαφορία για την εξουθένωση σωματικά και ψυχικά των Αστυνομικών Υπαλλήλων που καλούνται να στελεχώσουν την Διμοιρία από τις 11.00 το πρωί, ανακαλώντας Repo( δεν δέρνω παππούδες σήμερα , έχω ρεπό), διατάσσοντας τελευταία στιγμή τα μέτρα με αποτέλεσμα να ανατρέπετε η διάταξη της υπηρεσίας μην υπολογίζοντας τον παράγοντα Άνθρωπο με τις οικογενειακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις.Τον παράγοντα "άνθρωπο" δεν τον λαμβάνετε ουτε εσείς ποτέ υπόψιν για αυτό και βγάζετε όλα σας τα απωθημένα πάνω σε αναπήρους, δεν υπολογίζετε οχι έναν απλό άνθρωπο αλλά έναν ολόκληρο λαό.
Καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ να σταθεί στο πλευρό μας και να καταγγείλει τις ενέργειες που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση της ΕΛ.ΑΣ και στην απαξίωση του ανθρώπου από άνθρωπο." ; όταν δέρνετε τους Έλληνες ξεχνάτε οτι είναι άνθρωποι...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP