Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

“Συγγνώμη” από τον Αιμίλιο Λιάτσο στον Πάνο Καμμένο για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα προ των εκλογών!

Έπρεπε να φτάσει η ημέρα του δικαστηρίου (αφού ο Πάνος Καμμένος είχε κινηθεί άμεσα εναντίον του εκδότη), για να παραδεχτεί ο Αιμίλιος Λιάτσος την μεθόδευση και να ζητήσει συγγνώμη για τον ορυμαγδό των συκοφαντιών που εξαπέλυε προεκλογικά. Το ότι η εφημερίδα έκλεισε αμέσως μετά δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Μπορεί ο κύριος Λιάτσος να ζητά... σήμερα (σσ.χτες) συγγνώμη με την δικαιολογία ότι είχε αναληθείς πληροφορίες, η αλήθεια όμως είναι ότι για τον ιδιο λόγο είχε καταδικαστεί πριν από χρόνια μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα. Το είχαμε γράψει εκείνες τις ημέρες ότι οι ίδιες συκοφαντίες είχαν χρησιμοποιηθεί κατά του Πάνου Καμμένου όταν απεκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Ας ελπίσουμε οτι το θέμα των CDS θα έχει την ίδια κατάληξη με το θέμα του Άκη.

 


Η μοίρα όμως παίζει παράξενα παιχνίδια και η ημερομηνία της δίκης συνέπεσε με την οπερέτα των αποχωρήσεων στελεχών από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Πολλοί εξ’ αυτών στις απανωτές τους εμφανίσεις χρησιμοποίησαν και τα “επιχειρήματα” τα οποία ο ίδιος ο τ. εκδότης αποκαλεί σήμερα αναληθή! Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον, εάν οι φιλόξενοι βαρώνοι επιτρέψουν στους “εκλεκτούς καλεσμένους” να αναπαράγουν τα ίδια ψεύδη, μετά την σημερινή εξέλιξη. Ειδησεογραφικό και ποινικό ενδιαφέρον.
“Δύο στα δύο”
Η σημερινή εξέλιξη έχει και άλλη μία διάσταση. Είναι η δεύτερη δικαίωση του Πάνου Καμμένου μετά την ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Τσουκάτου. Απόφαση ράπισμα που θα έπρεπε ήδη να έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε χρεοκοπία, αλλά περιέργως ουδείς ασχολείται. Διαβάστε εδώ: Απόφαση – σταθμός της δικαιοσύνης που δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο και ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή των επιχορηγήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Και έπεται η εκδίκαση της αγωγής του Ανδρίκου Παπανδρέου, που μετά τις αποκαλύψεις και την δικογραφία Πεπόνη, οφείλουμε να δικαιολογήσουμε τον αδελφό του τ. πρωθυπουργού για την μόνιμη αποφυγή του να παρίσταται στην δίκη, που “συμπτωματικά” αναβάλλεται συνεχώς.
Όλα αυτά φανερώνουν ότι υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με βαρώνους και πολιτικούς προϊσταμένους για να υπηρετήσουν το δίκαιο και την πατρίδα. Αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια…

olympia.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP