Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση ανέργων και συσσιτίων σε ΗΠΑ-Βρετανία. Κατά τα άλλα η κρίση είναι ''ελληνικό φαινόμενο'' και..έρχεται ανάπτυξη!!!

Τι μας λένε οι αλήτες φασίστες νεοταξίτες της κυβέρνησης και διάφοροι κουφιοκεφαλάκηδες; H διαφθορά και η φοροδιαφυγή είναι το πρόβλημα!!!Όχι μην απατάστε...η κρίση είναι μόνο ελληνική κι όχι παγκόσμια κρίση του Καπιταλισμού. Έρχεται η ...ανάπτυξη άλλωστε!!!

Ανησυχητική αύξηση των αστέγων και των αιτήσεων για συσσίτιο στις ΗΠΑ...
Ο αριθμός των αστέγων και των ατόμων που ζητούν να τους προσφερθεί συσσίτιο αυξήθηκε το 2012 στις ΗΠΑ, ενώ στις πόλεις που δεν διαθέτουν πόρους οι δημότες στερούνται τα βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους, καθώς δεν μπορούν να βοηθηθούν από κοινωνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των αστέγων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 7% από το 2011, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τις κοινωνικές υπηρεσίες 25 μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, ύστερα από πρωτοβουλία της Διάσκεψης των δημάρχων. Η μελέτη δείχνει παράλληλα ότι σχεδόν το 19% των ατόμων που ζητούσαν βοήθεια για τη σίτισή τους δεν είδε το αίτημά του να ικανοποιείται, παρότι η ποσότητα της μερίδας μειώθηκε, ώστε να τραφεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών από τα διαθέσιμα τρόφιμα.

«Στη Φιλαδέλφεια βλέπω σε καθημερινή βάση κόσμο που πεινάει και που έχει ανάγκη από στέγη» δήλωσε ο ο Μάικλ Νάτερ, ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πενσυλβάνιας, εκτιμώντας ότι το Κονγκρέσο - που συνεργάζεται με τον πρόεδρο Ομπάμα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» - πρέπει να καταρτίσει ένα «δίκαιο και ισορροπημένο προϋπολογισμό», που να μην υιοθετεί δραστικές κοινωνικές περικοπές.

Η μεγαλύτερη αύξηση των αστέγων παρατηρήθηκε κυρίως στις οικογένειες, σύμφωνα με τη μελέτη. Επίσης, το 17% των ατόμων που ζητούσαν να φιλοξενηθούν δεν είδε το αίτημά του να ικανοποιείται, με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο ελλείψει θέσεων. Ανάμεσα σε αυτούς που ζητούσαν βοήθεια για τη σίτιση, το 37% είχε εργασία και το 9% δεν είχε στέγη. Όσον αφορά στις οικογένειες, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φθηνά ενοίκια ήταν η πρώτη αιτία που ξαναβρέθηκαν στον δρόμο, μετά τη φτώχεια, την ανεργία ή ακόμη την ενδοοικογενειακή βία.

Οι ίδιες αιτίες ισχύουν για τα άτομα που ζουν μόνα χωρίς οικογένεια. Στις αιτίες αυτές προστίθενται επίσης ψυχικές νόσοι και τα προβλήματα εθισμού που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα αυτά. Η μελέτη δείχνει ότι το 30% των αστέγων έχει σοβαρές ψυχικές διαταραχές, το 18% έχει μια αναπηρία, το 16% έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας αλλά επίσης ότι το 17% έχει εργασία.

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των αστέγων στη Βρετανία

Αξύριστος και τρέμοντας από το κρύο, ο 42χρονος Κρίστοφερ Μπερν είναι μια από τις πολλές φιγούρες που καθημερινά ψάχνουν τα σκουπίδια στην επιχειρηματική περιοχή του Λονδίνου. Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν προσοχή στον πρώην κατάδικο ή αντιλαμβάνονται ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ενός φαινομένου που παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους έχει αυξηθεί κατά 43% τον τελευταίο χρόνο, με τον Μπερν να είναι ένα από τα πολλά θύματα της οικονομικής κρίσης στη Βρετανία. «Αν δεν έχεις ένα μέρος να μείνεις, έχεις κακή εμφάνιση και δεν μπορείς να βρεις δουλειά και, αν δεν έχεις δουλειά, καταλήγεις στους δρόμους, όπως εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο Μπερν.

Η οικονομική κρίση έθεσε σε δοκιμασία την ήδη μειωμένη χρηματοδότηση των δημοτικών Αρχών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στη Βρετανία και έχει αντιστρέψει την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα περασμένα δέκα χρόνια.

Περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους το Λονδίνου, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και 3.000 την περίοδο 2006/7, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οργανώσεων και τοπικών Αρχών.

Από τους 6.000, το 62% είναι «καινούργιοι» στους δρόμους, όπως η Τσέριλ, η οποία έμεινε άστεγη μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν από τρεις μήνες. Τώρα κοιμάται κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ και λέει: «Ο κόσμος μάς προσπερνά σαν να μην υπάρχουμε. Η λέξη σκληρή δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση».

Βέβαια, το Λονδίνο είναι σε καλύτερη κατάσταση αναλογικά με άλλες πρωτεύουσες. Στη Νέα Υόρκη, οι άστεγοι είναι δεκαπλάσιοι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, είχε υποσχεθεί πως θα εξαλείψει το πρόβλημα των αστέγων μέχρι το τέλος του 2012 και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να στεγάσει τους ανθρώπους αυτούς.

Σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νέες περικοπές των επιδομάτων στέγασης, γεγονός που -όπως τονίζουν φιλανθρωπικές οργανώσεις- θα επιδεινώσει την κατάσταση.

«Η κυβέρνηση αφαιρεί το δίκτυ ασφαλείας που παραδοσιακά έσωζε πολλούς ανθρώπους από το να μείνουν άστεγοι» τονίζει η Λέσλι Μόρφι, επικεφαλής της οργάνωσης Crisis.

Οι δημοτικές Αρχές του Λονδίνου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πρόσφατα εγκαινίασαν την υπηρεσία «No Second Night Out», σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να προσφέρουν καταφύγιο στους νέους αστέγους.

Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι μια δύσκολη εποχή για όσους έχουν περάσει πολλά χρόνια σε μια τέτοια κατάσταση.

«Οι ξενώνες (αστέγων) είναι γεμάτοι λόγω του κρύου. Καμιά φορά οι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, όμως είναι μια...ακριβή περίοδος και για εκείνους» δήλωσε ο Νικ, ένας ήρεμος άνδρας ο οποίος ζει με τον σκύλο του εδώ και οκτώ χρόνια απέναντι από το ξενοδοχείο Σαβόι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP