Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Δακρύβρεχτο αρθρο υπερ λαθρομεταναστών απο την "Αυγή"

αρθρο  για γερά νεύρα και φυσικά εκτός τόπου και χρόνου το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε που αλλού στην Αυγή.

Ξενοφοβική βία στην Ελλάδα, της Εύας Κοσσέ

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε οτιδήποτε άλλο εκτός από φιλόξενη για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο τα τελευταία χρόνια, καθώς το αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα και η ξενοφοβική βία εξαπλώνεται. Τον Ιούλιο καταγράψαμε και τεκμηριώσαμε δεκάδες...
επιθέσεις σε ξένους, οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί, κλωτσηθεί, και κυνηγηθεί στους δρόμους της Αθήνας από τις συμμορίες των Ελλήνων. Στα θύματα
περιλαμβάνονται μετανάστες και αιτούντες άσυλο, παιδιά και γυναίκες, δύο εκ των οποίων ήταν έγκυες.

Υπάρχουν, επίσης, όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι τα μέλη και συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε ξενοφοβικές επιθέσεις.
"Λένε ότι είναι μια ελεύθερη χώρα, αλλά μετά με χτύπησαν, επειδή είμαι ένας μετανάστης" μας είπε ο Καντίρ Hossaini, νόμιμος Αφγανός μετανάστης, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ανθρώπων τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο Hossaini, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων, έχει ελάχιστες πιθανότητες να δει να αποδίδεται δικαιοσύνη. Βρήκαμε ότι οι επιτιθέμενοι σπάνια συλλαμβάνονται, και η αδράνεια της αστυνομίας είναι ο κανόνας. Πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά και γιατί η αστυνομία αποθαρρύνει ενεργά πολλά θύματα από την καταγγελία. Η αστυνομία λέει στα θύματα ότι δεν αξίζει τον κόπο, επειδή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους δράστες, ότι θα πρέπει να αντιδράσουν και να αντεπιτεθούν ή, στην περίπτωση των μεταναστών χωρίς χαρτιά, ότι μπορεί να κρατηθούν και να απελαθούν. Αυτοί που επιμένουν να κάνουν την καταγγελία πρέπει να καταβάλουν ένα παράβολο 100 ευρώ για να καταθέσουν επίσημη καταγγελία.

Μια θετική εξέλιξη, αν και άργησε να έρθει, ήταν η ίδρυση τον περασμένο μήνα από τον υπουργό Νίκο Δένδια των ειδικών μονάδων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. Δυστυχώς, οι μονάδες δεν έχουν σαφή εντολή να ερευνήσουν όλα τα εγκλήματα μίσους συνολικά, ανεξαρτήτως τους νομικού καθεστώτος του θύματος, και υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με το πώς οι μονάδες θα στελεχωθούν. Τα θέματα αυτά εγείρουν ανησυχίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές οι μονάδες.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για τη βία των "αυτόκλητων προστατών" ή για την αποτυχία της αστυνομίας, των δικαστηρίων και την κυβέρνηση να επιδείξει μηδενική ανοχή στην ξενοφοβική βία, εξασφαλίζοντας δικαιοσύνη για όλα τα θύματα.


* Η Εύα Κοσσέ είναι ερευνήτρια Ελλάδας για την οργάνωση Human Rights Watch
Από την Αυγή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP