Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα «φέσια» της Νέας Δημοκρατίας στη Νάουσα

Αν και τα κόμματα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, οι οικονομικές τους εκκρεμότητες προς ιδιώτες είναι πολλές.

Προ δεκαετίας, για παράδειγμα, οι τοπικοί άρχοντες της ΝΔ μίσθωσαν ακίνητο 63 τ.μ. επί της παρόδου Ζαφειράκη στη Νάουσα. Αποδείχτηκαν όμως κακοπληρωτές. Ήδη έχουν αφήσει απλήρωτα τα κοινόχρηστα τα τελευταία 2 χρόνια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να εξοφλούν τους λογαριασμούς ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας.


Επιπλέον, η τοπική ΝΟΔΕ «ξέχασε» να εξοφλήσει αρκετά ενοίκια, καθώς και... λογαριασμούς νερού.


Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα για τους ιδιοκτήτες, αν λάβει κανείς υπόψη τη δυσκολία με την οποία οι καταγγέλλοντες ανταποκρίνονται σε όλα τα υπόλοιπα χαράτσια.


Το εντυπωσιακότερο είναι ότι οι υπεύθυνοι των γραφείων της ΝΔ Ναούσης δεν δέχονται να υπογράψουν την ανανέωση του συμβολαίου μισθώματος για τον χώρο που νοικιάζουν, αρνούνται να τον εγκαταλείψουν και ορίζουν από μόνοι τους, εντελώς αυθαίρετα, το ποσό του μισθώματος.


Αναλυτικά το εξώδικο:


ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

ΚΑΤΑ

Της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νάουσας που εδρεύει στη Νάουσα, Πάροδος Ζαφειράκη 2, νόμιμα εκπροσωπούμενης από τον πρόεδρο το δ.σ αυτής Κ. Καπετανόπουλο Αναστάσιο , κάτοικο Νάουσας

Κοινοποιούμενη και στον πρόεδρο ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απαράδεκτη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας η οποία συνίσταται στα εξής :

Eίχατε μισθώσει από δεκαετίας και πλέον από τον αείμνηστο πατέρα μας Τρόμπακα Κων/νο του Ζαφειρίου ένα διαμέρισμα εμβαδού 63 τ.μ., κείμενο στον 1ο όροφο της επί της οδού Παροδος Ζαφειράκη και αριθ. 2 πολυώροφης οικοδομής το οποίο χρησιμοποιείτε ως γραφεία σας.

Ο αείμνηστος πατέρας μας απεβίωσε την 31.5.2006 οπότε και εμείς ως μοναδικοί του εξ αδιαθέτου κληρονόμοι υπεισήλθαμε στην εν λόγω μίσθωση κατ’ ισομοιρία.

Η συμπεριφορά σας είναι αχαρακτήριστη και έχει ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού μας πλέον και συνίσταται αυτή στα εξής :

Το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα έφτασε από 1.1.2010 και μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε 180 ευρώ το μήνα. Σεις από τότε μέχρι σήμερα, έχετε καταβάλλει μόλις 1.800 ευρώ από τα οποία τα 360 μόλις πρόσφατα , δια του οποίου ποσού εξοφλήσατε τους 10 μισθωτικούς μήνες του 2011 , αντί του συνολικά οφειλόμενου ποσού των 2.160 ευρώ , ήτοι μας οφείλετε υπόλοιπο από 360 ευρώ, δηλαδή τα μισθώματα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Επιπρόσθετα μας οφείλετε ολόκληρο το 2012 , ήτοι 12 μήνες προς 180 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα = 2.160 ευρώ και άρα συνολικά οφείλετε μισθώματα 14 μηνών προς 180 ευρώ το μήνα , 2.520 ευρώ , νομιμότοκα από την 1η ημέρα κάθε μισθωτικού μήνα , όπως είχε συμφωνηθεί η καταβολή.

Επιπρόσθετα οφείλετε τα κοινόχρηστα του 2010, ποσό 180 ευρώ (το τετράμηνο ανέρχονταν σε 60 ευρώ, άρα για όλο τον χρόνο 180 ευρώ).

Χρωστάτε επίσης άλλα 180 ευρώ για την ίδια αιτία για το 2011 και άλλα 189 ευρώ για το 2012 (ανέρχονταν αυτά σε 63 ευρώ το τετράμηνο,). Δηλαδή συνολικά οφείλετε για κοινόχρηστα 180+180+189=549 ευρώ και μάλιστα νομιμότοκα από την 1η ημέρα κάθε τετραμήνου οφειλής κάθε ποσού όπως ήταν η συμφωνία μας.

Από τον Αύγουστο μήνα του 2012 επιδιώκουμε το εύλογο και δίκαιο για μας και δυστυχώς αδιαφορείτε προκλητικά στην κάλυψη των οφειλών σας παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. προσωπικές και δια του υπογράφοντος και ακόμη χειρότερα ενώ σας καλέσαμε να εξοφλήσετε ολοσχερώς και αν επιθυμείτε να συνάψουμε νέα έγγραφη σύμβαση ΑΛΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ αφού μας εξοφλήσετε, σεις συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε κατά τρόπο απαράδεκτα αντισυμβατικό και επειδή έχουμε κυριολεκτικά αισθανθεί τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σας , αφού σας πούμε ότι δεν τιμά κανέναν σας αυτή η σε βάρος μας συμπεριφορά , σας καλώ όπως εντός μηνός, ως ο νόμος ορίζει, εξοφλήσετε κάθε προς εμάς οφειλή Σας από την πιο πάνω αιτία , άλλως καταγγέλουμε κατά νόμο την μεταξύ μας σύμβαση μισθώσεως για επανειλημμένη δυστροπία και ζητούμε την εξόφλησή μας και άμεση απόδοση του μισθίου μας άλλως θα επιδιώξουμε την μετά την παρέλευση των νομίμων προθεσμιών έξωσή σας και είσπραξη των οφειλομένων.

Επιπρόσθετα οφείλετε να μας καταβάλλετε και έξοδα σύνταξης και επίδοσης της παρούσας 250 ευρώ νομιμότοκα από την επομένη της επιδόσεως της παρούσας.

Την παρούσα είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε και στον αξιότιμο κ. Πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος ζητά από εμάς να είμαστε συνεπείς ως πολίτες , σεβαστό αυτό , αλλά παράλληλα η τοπική του οργάνωση μνημειωδώς είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της όταν εμείς ως πολίτες δηλώνουμε και φορολογούμαστε άγρια για μισθώματα που δεν εισπράττουμε και έχουμε φθάσει σε απόγνωση από δική σας υπαιτιότητα και μόνο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην καθής Τ.Ο Νάουσας και ταυτόχρονα να κοινοποιήσει αυτήν στον πρόεδρο της Ν.Δ και Πρωθυπουργό της χώρας αξιότιμο κ. Αντώνιο Σαμαρά, για να γνωρίσουν και για τις νόμιμες συνέπειες , αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP