Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΝΑ... ΚΕΦΑΛΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

lathraioi-aeroplanoνα τους πάρουν σπίτια τους οι αντιρατσιστές ή να πληρώσουν την επιστροφή τους απο "ταξική αλληλεγγύη"...

Περισσότερα από 1.100 ευρώ είναι το μέσο κόστος επιστροφής στη χώρα καταγωγής για κάθε υπήκοο τρίτης χώρας που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας...
Χρυσοβελώνη για το κόστος του προγράμματος αναγκαστικών και εθελούσιων επιστροφών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο πλαίσιο του προγράμματος των εθελούσιων επιστροφών που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από τον Μάιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, επέστρεψαν 4.373 υπήκοοι τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, με συνολικό κόστος 4.688.034,27 ευρώ και μέσο κόστος (ανά άτομο) 1.104,05 ευρώ.
Στο πρόγραμμα των αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τις 14.11.2012 έχουν πραγματοποιηθεί 36 απευθείας εθνικές πτήσεις (τσάρτερς) για την επιστροφή 2.507 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, με συνολικό κόστος 3.727.303,94 ευρώ και μέσο κόστος 1.486,76 ευρώ ανά άτομο -συμπεριλαμβανομένου του κόστους που αντιστοιχεί στους αστυνομικούς συνοδούς- καθώς και 12.279 επιστροφές μεταναστών μέσω εμπορικών πτήσεων, με ή χωρίς συνοδεία αστυνομικών με συνολικό κόστος 4.969.421,51 ευρώ.
«Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής καταβάλλουμε προσπάθειες για την ενθάρρυνση της εκούσιας επιστροφής αναχώρησης αλλοδαπών», αναφέρει σε έγγραφη απάντηση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής συγχρηματοδοτεί δράσεις (κοινοτική συμμετοχή 75% και εθνική συμμετοχή 25%) για την προγραμματική περίοδο 2008-2013, που μεταξύ άλλων σχετίζονται με την εθελούσια και την αναγκαστική επιστροφή των παράνομων μεταναστών».
Ο υπουργός υπενθύμισε, επίσης, πως τον περασμένο Ιούλιο υπεγράφη συμφωνία ανάθεσης-επιχορήγησης μεταξύ του υπουργείου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με σκοπό την υλοποίηση εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ. Κατόπιν αυτού, εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες, 7.000 άτομα θα επιστρέψουν από την Ελλάδα στις χώρες τους.
Με εμπιστευτικότητα οι πτήσεις
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (ΑΕΑ) απομακρύνει αλλοδαπούς τρίτων χωρών, είτε αναγκαστικά είτε με εθελοντική αναχώρηση, με εμπορικές πτήσεις (μεμονωμένων επιστροφών), αλλά και ειδικές ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ στις χώρες καταγωγής τους.
Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για τις πτήσεις τσάρτερ, ο υπουργός ενημερώνει πως τριμελής επιτροπή -που έχει συσταθεί με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του ΑΕΑ με σκοπό την έρευνα αγοράς- αποστέλλει πρόσκληση για υποβολή κλειστών οικονομικών προσφορών σε 17 αεροπορικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και που έχουν προταθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από την κάθε εταιρεία η τήρηση διεθνών στάνταρ ασφαλείας.
Ο κ. Δένδιας κάνει γνωστό, πάντως, ότι από τις 17 αυτές εταιρείες, κατά μέσο 4 καταθέτουν οικονομικές προσφορές. Από τα πρακτικά δε της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών προκύπτει η κατοχύρωση όλων των διαγωνισμών στους εταιρείες "SKY WINGS AIRLINES SA" και "AEOLIAN SERVICES MON. EPE".
«Η διοργάνωση τέτοιου είδους πτήσεων υπόκειται σε εμπιστευτικότητα και διακριτικότητα, ώστε να προστατεύονται προσωπικά δεδομένα των απελαυνομένων αλλοδαπών», αναφέρει ο κ. Δένδιας, τονίζοντας ότι «αντικειμενικός στόχος είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας των απελαυνομένων και όχι ο επαναπατρισμός με κάθε στόχο».
Οι απαιτήσεις για την ασφάλεια και το φαγητό
Στις 15 Νοεμβρίου απεστάλη στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, σχέδιο προκήρυξης για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών ναυλωμένων πτήσεων (charters), προκειμένου να ξεκινήσει στη συνέχεια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών μη προγραμματισμένων αεροπορικών μεταφορών, που σχετίζονται με την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων (οικονομικής θέσης), για τον επαναπατρισμό σημαντικού αριθμού αλλοδαπών τρίτων χωρών (μεμονωμένων επιστροφών) και των συνοδών αστυνομικών αυτών, για ένα έτος και με δικαίωμα παράτασης της σύμβασης που θα υπογραφεί για ένα επιπλέον έτος, εκτιμώμενης αξίας 6.000.000 ευρώ, δηλαδή, 3.000.000 ευρώ ανά έτος. Ο διαγωνισμός αυτός θα διενεργηθεί στις 17.12.2012.
Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται και το τεύχος απαιτήσεων-προδιαγραφών για ναύλωση αεροσκαφών. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι απαιτείται ο φορέας και το προσωπικό να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία στην οργάνωση τέτοιων πτήσεων, ο πάροχος να διαθέτει αεροσκάφος έως και 280 θέσεων, οι αεροπορικές εταιρείες να ανταποκρίνονται σε 12 ημέρες το πολύ.
Προβλέπεται επίσης ότι η επιλογή της δυνατότητας πτήσεων charter πραγματοποιείται σε περιπτώσεις άρνησης κρατουμένων (παθητική αντίσταση ή γενικά προβληματική συμπεριφορά), καθώς και σε περιπτώσεις οικειοθελών αναχωρήσεων.
Το πρόγραμμα πτήσης θα καταρτίζεται ακολουθώντας τις οδηγίες της διοργανώτριας αστυνομικής αρχής και θα βασίζεται σε παράγοντες όπως το σημείο αναχώρησης, ενδεχόμενη ανάγκη ενδιάμεσης στάσης.
Κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών, εκτός από την τιμή, θα είναι οι συνθήκες ασφαλείας, ενώ σε περίπτωση βλάβης του αεροσκάφους ο πάροχος θα βαρύνεται τη διαμονή και διατροφή των κρατουμένων και των συνοδών τους.
Θα προτιμηθούν αεροσκάφη με διπλούς διαδρόμους σε περίπτωση μεγάλων ταξιδιών, για λόγους ασφαλείας.
Επίσης θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τη διατροφή των επιβαινόντων, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Στην εν λόγω διατροφή απαγορεύεται ρητά η χρήση αιχμηρών αντικειμένων και ζεστών φαγητών, ενώ καθίσταται επιτακτικό το λεγόμενο fingerfood (σάντουιτς κ.α. ξηρές τροφές υψηλής ποιότητας)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP