Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανέβηκε και φέτος στο θέατρο της βουλής η παράσταση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ .

Αναρτήθηκαν, στο site της Βουλής, μετά τη διενέργεια της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου, τα «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των...
βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2011.

Η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων γνωστοποίησε μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και δικαιολογητικά και εξηγεί ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε είχε ως σκοπό την διακρίβωση του εάν με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, δικαιολογείται η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων και εσόδων, σε συνδυασμό πάντα με τις δαπάνες

Σύμφωνα με την Επιτροπή, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ' αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή τέλος ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίος τυχόν επανέλεγχος των δηλώσεων, τότε αυτή διατηρεί το δικαίωμα να το κάνει, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου, ενώ επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, σημειώνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

Οι δηλώσεις θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.
Αντώνης Σαμαράς
Περίπου, 190.000 ευρώ είχε ως εισόδημα το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» που έκανε στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός έχει φορολογητέο εισόδημα 45.675 ευρώ και αφορολόγητο 66.493 ευρώ.

Τα ποσά αυτά προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ ο κ.Σαμαράς είχε και έσοδα 25.044 ευρώ από άλλες πηγές

Η σύζυγος του είχε έσοδα 53.625 ευρώ.

Επίσης ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγο του εμφανίζονται να κατέχουν εξ ολοκλήρου ή να έχουν συμμετοχές σε 13 ακίνητα μεταξύ των οποίων είναι ακίνητα στην Αττική, στην Εκάλη, στη Μεσσηνία, στην Εύβοια και στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του δηλώνουν καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έχει 12.705,79 ευρώ στην Εθνική, 225.603 ευρώ την KBC, 27.022 στην Alpha, 7.401 στη Eurobank, 3.946 στην HSBC, 1.982 λίρες Αγγλίας στη Λαϊκή και αντιστοίχως 23.137 στην KBC και 12.825 USD στην KBC Bank.

Ο Α. Σαμαράς έχει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΚ, 300 μετοχές της smartstore Ag, ενώ σε δύο αυτοκίνητα που έχει κατέθεσε τις πινακίδες

Αλέξης Τσίπρας


Λίγο περισσότερα από 82.000 ευρώ είχε ως έσοδα από την βουλευτική αποζημίωση και από άλλες πηγές το 2010 ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το φορολογητέο ποσό από τη βουλευτική αποζημίωση είναι 20.510 ευρώ και το αφορολόγητο 60.561 ευρώ, ενώ από άλλες πηγές κέρδισε 1.500 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας έχει ένα διαμέρισμα στη Φθιώτιδα το οποίο είναι 114 τετραγωνικά, ενώ σε καταθέσεις είχε το 2010 περίπου 11.000 ευρώ στην Εθνική και την Alpha bank. Δεν είχε μετοχές.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια μηχανή 650 κυβικών.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, 27 οικόπεδα και σπίτια, αλλά και δύο αυτοκίνητα έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος δηλώνει φορολογητέο εισόδημα 26.156,50ευρώ , αφορολόγητα εισοδήματα 75.747,30 ευρώ και γενικά έσοδα 60.049,80 ευρώ.

Οι τραπεζικές καταθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι 2.328.574 δολάρια και 68.894 λίρες Αγγλίας σε 27 τραπεζικούς λογαριασμούς.
Φώτης Κουβέλης
104.979 ευρώ ως βουλευτική αποζημίωση και 34.445 ευρώ ως λοιπά εισοδήματα (μη τεκμαρτά) δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ,.Κουβέλης έχει διατηρεί 14 οικόπεδα και διαμερίσματα, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις που δηλώνει 76.922,38 ευρώ σε λογαριασμό στην Εμπορική και 95.377,60 ευρώ αντιστοίχως στην Εθνική Τράπεζα.
Πάνος Καμμένος
Περίπου 188.847,131 ευρώ είχε ως εισόδημα το 2010 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο Πάνος Καμμένος έχει φορολογητέο εισόδημα 27.466,30 ευρώ, αφορολόγητο 60.561,561 ευρώ. Τα ποσά αυτά προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ από άλλες πηγές είχε έσοδα 66.0011,99 ευρώ.

Η σύζυγος του είχε έσοδα 34.844,28 ευρώ.

Επίσης μαζί με τη σύζυγο του εμφανίζονται να κατέχουν εξ ολοκλήρου ή να έχουν συμμετοχές σε οχτώ ακίνητα. Συγκεκριμένα τα ακίνητα της οικογενείας βρίσκονται σε Αττική, Καλλιθέα και Σάμο.

Ο Πάνος Καμμένος έχει εταιρεία με την επωνυμία Καμμένος Α.Ε. στην οποία έχει 55.000 μετοχές.

Ο Πάνος Καμμένος και η σύζυγός του έχουν καταθέσεις που δεν υπερβαίνουν τις 11.000 ευρώ ενώ έχει στην κατοχή του τρία αυτοκίνητα εκτός των οποίων το ένα βρίσκεται σε ακινησία εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του και ένα σκάφος ανοιχτού τύπου.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Το ποσό των 22.915,53 ευρώ είχε ως εισόδημα το 2010 ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια και βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε έσοδα 17.659,45 ευρώ. Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγή συμμετέχει με 25% σε πέντε ακίνητα (καταστήματα) στην Αθήνα, στα οποία έχει την υψηλή κυριότητα.

Η σύζυγός του Ε. Ζαρούλια κατέχει το 100% και την πλήρη κυριότητα σε τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα και ένα ακίνητο στο Γύθειο.

Οι καταθέσεις του Μιχαλολιάκου είναι 3.614,84 ευρώ. Οι καταθέσεις της γυναίκας του Ε. Ζαρούλια ανέρχονται στα 3.241,14 ευρώ.

Αλέκα Παπαρήγα

Συνολικό ετήσιο εισόδημα 119.542 ευρώ, ένα ακίνητο στην Αθήνα και κανένα όχημα δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι καταθέσεις της Παπαρήγα στην Εθνική Τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ, πιο συγκεκριμένα είναι μόλις 832 ευρώ!!!

Επιστολή Κρεμαστινού: Τέλος το θέατρο με τα Πόθεν Έσχες ( Αλλά συνεχίζει το θέατρο ότι για την κρίση φταίει η ...φοραδιαφυγή!!!)


Μετά τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών από τη Βουλή, ο καθηγητής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής συνημμένη επιστολή, στην οποία μιλά για θέατρο καθώς όπως υπογραμμίζει «όσοι έχουν εισοδήματα σε off shore δεν τα δηλώνουν».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Κρεμαστινού:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Κύριε Πρόεδρε,

Επ' ευκαιρία της δημοσιοποίησης από τη Βουλή σήμερα των Πόθεν Έσχες των βουλευτών, ειλικρινά διερωτώμαι πότε θα σταματήσει αυτό το 'θέατρο'. Η Βουλή ανακοινώνει τα Πόθεν Έσχες.

Tα ΜΜΕ φωτογραφίζουν τους βουλευτές που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, χωρίς βεβαίως να αναφέρουν αν αποκτήθηκαν και πόσα από την πολιτική. Εν συνεχεία, αρχίζουν διάφορα απίθανα σχόλια με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο πλήρης αποπροσανατολισμός του κόσμου από εκείνα που πρέπει να δει και να ακούσει.

Είναι γνωστό σε όλους, κ. Πρόεδρε, ότι κανένας δεν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Έτσι, αν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού ή έχουν αποκτήσει μέσω off shores ακίνητα ή οτιδήποτε άλλο, αυτά δεν τα αναφέρει κανένας στο Πόθεν Έσχες του. Άρα τι νόημα έχει η δημοσιοποίηση εκτός από τον αποπροσανατολισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει από τη δυσβάσταχτη φορολογία (φορολογικός νόμος υπό κατάθεση);

Τουλάχιστον, παράλληλα με το Πόθεν Έσχες, θα έπρεπε να δημοσιοποιείται η φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων και των εισφορών, τακτικών και εκτάκτων, που καταβάλλονται βάσει των εισοδημάτων. Έτσι ο πολίτης θα καταλάβει τι εισπράττει το κράτος, από τα εισοδήματα του καθενός.

Πέραν από τις νόμιμες ή παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες), το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι η φοροδιαφυγή και η είσπραξη των οφειλομένων εισφορών. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Τόσο κοινό διεθνώς που μας το λέει καθημερινά τόσο η κ. Μέρκελ όσο και η κ. Λαγκάρντ, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα, μας ειρωνεύονται λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πτώχευσε διαθέτοντας την υψηλότερη φοροδιαφυγή και τις υψηλότερες καταθέσεις πολιτών της στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια, εάν αποφασίσουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα Πόθεν Έσχες αλλά παράλληλα να δημοσιοποιείται η φορολογία με τις τακτικές και έκτακτες εισφορές που ο καθένας καταβάλλει. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που κατέχουν μόνιμες δημόσιες θέσεις, όπως π.χ. καθηγητές πανεπιστημίων, διευθυντές νοσοκομείων, δικαστικοί, κλπ., γιατί εκεί κυρίως πρέπει να αναζητηθεί το προϊόν της παρααοικονομίας εάν υπάρχει.

Η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών σήμερα, με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί προπέτασμα καπνού ώστε να μην συζητείται ποιοι πραγματικά φοροδιαφεύγουν, ποιοι δεν καταβάλλουν στο κράτος τις οφειλές τους (εισφορές προς ταμεία, ΦΠΑ, κλπ.) και ποιοι κρύπτονται πίσω από ανώνυμες εταιρείες, διαφεύγοντας τελείως ως φυσικά πρόσωπα. Έτσι αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, αναζητώντας τους .. παρανομούντες μέσω του Πόθεν Έσχες.

Τέλος, προσωπικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα εισοδήματα που εγώ δηλώνω στο Πόθεν Έσχες προέρχονται κυρίως από την επαγγελματική μου ιδιότητα και φορολογούνται με κλίμακα της τάξης του 45%. Έτσι, το σύνολο της φορολόγησής μου και των εισφορών εκτάκτων και τακτικών που έχω μέχρι σήμερα καταβάλει στο κράτος είναι υψηλότερο από την περιουσία που αναφέρεται στο Πόθεν Έσχες μου.

Τολμώ να υποστηρίξω ότι αν την ίδια συμπεριφορά υιοθετούσαν όλοι οι συμπατριώτες μας, νομίζω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων ούτε θα υπήρχαν οι περικοπές που επιβάλλονται σήμερα.

Για να μη δημιουργηθεί καμία παρανόηση όσον αφορά την επιστολή μου αυτή, σας δηλώνω ότι στις κατηγορίες των καθηγητών, διευθυντών νοσοκομείων κλπ., που προτείνω να ελεγχθούν, ανήκω φυσικά κι εγώ. Είναι πιστεύω σαφές ότι δεν έχω αντίρρηση να δημοσιοποιείται το Πόθεν Έσχες μου.

Εκείνο που προτείνω είναι να δημοσιοποιείται παράλληλα και η φορολόγησή μου καθώς και οι έκτακτες και τακτικές εισφορές που καταβάλλω κάθε χρόνο προς το κράτος.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κρεμαστινός

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP