Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ατμόσφαιρα μυρίζει …μπαρούτι

ΟΤΑΝ κατηγορείς ΕΥΘΕΩΣ την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «τρομοκρατική αποσταθεροποίηση» του καθεστώτος, ότι δηλαδή «τροφοδοτεί» τη μαζική ρίψη-ψύχωση «γκαζιών», ΤΟΤΕ δολίως και ευθέως «κατασκευάζεις» κλίμα ΑΜΕΣΗΣ και «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»: Κλίμα ανοικτής πολιτικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ.

Στον καθεστωτικό ουρανό πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα, οι βροντές και αστραπές. Μια φορτισμένη ατμόσφαιρα που...
μυρίζει μπαρούτι…

Οι πολεμικές κραυγές της ΝΔ και οι εκτεταμένες και μοχθηρές επιχειρήσεις τής αφηνιασμένης προπαγάνδας υπέρ της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ανδρεικέλων και ιδιαίτερα υπέρ του Σαμαρά αντανακλούν σχεδιασμούς ΟΧΙ μόνο αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αλλά και «γονιμοποίησης» ΑΝΟΙΚΤΩΝ πολιτικών εκτροπών: «Μαγειρέματα» ΑΝΟΙΚΤΩΝ πολιτικών ανωμαλιών.

Όταν η καθεστωτική προπαγάνδα σκούζει τόσο υστερικά, εκτεταμένα και ενορχηστρωμένα υπέρ του Σαμαρά, όταν υμνείται, το πασίδηλο ανδρείκελο της νέας γερμανικής κατοχής, σαν δυνατός και δημοφιλής ηγέτης, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πεθαίνει, η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη και ταυτόχρονα ψηφίζονται τα πιο ανελέητα και δολοφονικά φοροεισπρακτικά μέτρα στην ελληνική ιστορία, ΤΟΤΕ ένας νέος δρόμος συμφορών, για τον ελληνικό λαό, έχει ανοίξει.

Αυτός ο δρόμος καταγράφεται ολοκάθαρα αν συνθέσουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα της συγκυρίας και τα συνδυάσουμε με τις κυβερνητικές πρακτικές: Πρακτικές πλήρως υποταγμένες στη στρατηγική της κυρίαρχης κατοχικής δύναμης (Γερμανία), η οποία βρίσκεται μάλιστα και σε εμπόλεμη «διάσταση» με τον πλανητικό αυτοκράτορα (ΗΠΑ).

Ας τα δούμε με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Παρατήρηση πρώτη: Ο πραξικοπηματικός χαρακτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις σπειροειδείς πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Παραπέμπουμε ΕΔΩ:


Παρατήρηση δεύτερη: Η «Λίστα Λαγκάρντ».

Η «Λίστα» είναι ένα από τα «μέτωπα» της σύγκρουσης των διεθνών «νταβάδων» και των εσωτερικών κατοχικών παραρτημάτων τους. Συνακόλουθα μια αρένα αναδιάταξης (αναπαλαίωσης) του εγχώριου πολιτικού προσωπικού των ανδρεικέλων.

Σχετικά με τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα αυτού του σήριαλ της «Λίστας», της «κάθαρσης» κ.λπ, διαβάστε αναλυτικά, τα άρθρα:
«Λίστα Λαγκάρντ»: Η σφραγίδα των αποικιοκρατών…


Η «ΚΑΘΑΡΣΗ» από τις δυνάμεις ΚΑΤΟΧΗΣ…

Τα εμπόλεμα, λοιπόν, επεισόδια του σήριαλ με τη «λίστα» οξύνουν ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές μάχες των κομμάτων του ελληνικού προτεκτοράτου και μοιραία επιφέρουν ισχυρά πλήγματα στην ετοιμόρροπη κυβερνητική κοινοπραξία.

Συνεπώς εντείνουν και επιταχύνουν τα ανακλαστικά αυτοάμυνας και τους πραξικοπηματικούς προσανατολισμούς της τρικομματικής κυβέρνησης. Ιδιαίτερα θεριεύουν την ΠΑΓΙΑ κατασταλτική φιλοσοφία και λογική της ΝΔ, συνακόλουθα και τον Βοναπαρτισμό του αρχηγού της.

Για το Σαμαρά δεν υπάρχει πλέον άλλο μέσον άμυνας και διάσωσης από το να ανυψωθεί σε Βοναπάρτη: Αυτό καλλιεργούν και τα Μαντεία της ευρω-χουντικής προπαγάνδας, καθώς και τα εγχώρια παραρτήματά τους (ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις κ.λπ)…

Παρατήρηση Τρίτη: Η «Βίλα Αμαλία»

Η «Βίλα Αμαλία» αποτελεί την «κινητοποίηση» ενός κατασκευασμένου, επί χρόνια, άλλοθι για το ξέσπασμα ενός ΟΡΓΙΟΥ καθεστωτικής ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και φρενοβλαβούς προπαγάνδας εναντίον των κινημάτων της γειτονιάς και των λαϊκών καταλήψεων.

Χρησιμοποιείται και αξιοποιείται σήμερα αυτό το πολύχρονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από τη «Βίλα», σκηνοθετημένο παιχνίδι ανάμεσα σε καταληψίες «αντιρατσιστές» και τη Χρυσή Αυγή με δύο κύριους στόχους:

α). Να εμφανίσει η κυβέρνηση την κατοχική ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ελληνικής κοινωνίας και το δικό της ΟΡΓΙΟ καταστολής σαν «νομιμότητα»: Τη «νομιμότητα» του γύψου…

β). Να συκοφαντήσει και να αναχαιτίσει το λαϊκό κίνημα των καταλήψεων που αρχίζει να αναπτύσσεται ρωμαλέα, κάτω από τα θηριώδη εγκλήματα των κατοχικών ανδρεικέλων και ιδιαίτερα του κτηνώδους εγκλήματος που έχει γεννήσει στρατιές ΑΣΤΕΓΩΝ.

Το μέγα πλήθος των ανέργων και αστέγων αποτελούν τη σπαρακτική εικόνα της κακουργίας και κτηνωδίας των δωσίλογων ελληνικών κυβερνήσεων και της πολιτικής των «μνημονίων».

Η πείνα, η ανέχεια, η καταστροφή και το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι δεκάδες χιλιάδες άστεγοι και η ΦΡΙΚΗ των πόλεων (εγκληματικότητα, μαφίες, γκέτο, ναρκωτικά κ.λπ) έχουν εκκολάψει ισχυρά έμβρυα αυτό-οργάνωσης στις γειτονιές και συνοικίες. Ποικίλες πρωτοβουλίες των κατοίκων της πόλης: Από πρωτοβουλίες ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, μέχρι Επιτροπές σε γειτονιές και Λαϊκές Συνελεύσεις.

Οι ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ κτιρίων, από τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα, ακατοίκητα και ερειπωμένα, αποτελούν, στις σημερινές ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ συνθήκες, καθήκον πρώτης προτεραιότητας για τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ της γειτονιάς και των πόλεων που αναπτύσσονται: Πολύτιμη μαγιά αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης για ένα αυθεντικό, αγωνιστικό λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.

Αυτή τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ του λαού και ιδιαίτερα των «κολασμένων της γης», οι δωσίλογοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ εσχάτης προδοσίας, θέλουν να τη βγάλουν «παρανομία»…

Τη δική τους δωσίλογη παρανομία τη βαπτίζουν «νομιμότητα» και είναι παράνομο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των άστεγων και των πεινασμένων για «ψήγματα» ΖΩΗΣ, η απελπισμένη αυτοάμυνά τους: το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ακόμα και για να διασωθούν από την πείνα και την παγωνιά που οι ίδιοι, χωρίς οίκτο, τους έριξαν.

Δεν είναι, συνεπώς, καθόλου τυχαίο ότι ΣΗΜΕΡΑ αξιοποιείται, σαν άλλοθι η «Βίλα Αμαλία»: Η χρόνια κατάληψή της, ΟΧΙ από κινήματα γειτονιάς, αλλά από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ομάδες του «αντιρατσιστικού» φάσματος (ο νοών νοείτω) …

Τελευταία παρατήρηση: Τα «γκαζάκια» της προβοκάτσιας.

Αυτή η νεροποντή από «γκαζάκια», κυρίως εναντίον των τηλεστάρ της καθεστωτικής προπαγάνδας, εγκαινιάζει μια νέα φάση των πρακτορικών τρομοκρατικών παιχνιδιών και προβοκατσιών.

Σημείωση: Η νέα αυτή τρομοκρατική φάση κλιμακώνεται και με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας!!!
Διαβάστε ΕΔΩ:


Μια φάση που επιχειρεί να δαιμονοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ: Δηλαδή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον άλλο καθεστωτικό πόλο του κυβερνητικού οικοδομήματος, τον πόλο του στρατοπέδου των ΗΠΑ!!!

Εδώ δεν καταγράφεται απλώς η οξύτητα της εμπόλεμης «σύγκρουσης» ανάμεσα στα δύο κέντρα της νεοταξικής εξουσίας (ΕΕ-ΗΠΑ), αλλά και η ΑΝΟΙΚΤΗ απόπειρα της κυβέρνησης Σαμαρά να προετοιμάσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα, να βάλει σε εφαρμογή «συνταγές» της μακάβριας ιστορικής δεξιάς.

ΟΤΑΝ κατηγορείς ΕΥΘΕΩΣ την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «τρομοκρατική αποσταθεροποίηση» του καθεστώτος, ότι δηλαδή «τροφοδοτεί» τη μαζική ρίψη-ψύχωση «γκαζιών», ΤΟΤΕ δολίως και ευθέως «κατασκευάζεις» κλίμα ΑΜΕΣΗΣ και «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»: Κλίμα ανοικτής πολιτικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ.

Η κυβέρνηση ευρισκόμενη προ των πυλών της τελειωτικής της κατάρρευσης και στο κέντρο της εμπόλεμης οξύτητας των διεθνών, αλλά και εγχώριων αρπακτικών, οδηγείται σε κατευθύνσεις εμφύλιων διχασμών και ΑΝΟΙΚΤΩΝ πραξικοπηματικών εκτροπών.

Βεβαίως οι μάγειροι της κυβέρνησης δεν υπολογίζουν, φαίνεται, τους αρχιμάγειρες της υφηλίου: Τις ΗΠΑ…

Αλλά και όλοι οι δολοπλόκοι της Νέας Τάξης, δεν υπολογίζουν το λαό αυτής της χώρας ο οποίος ακόμα δεν έχει πει το δικό του λόγο: Αργεί βασανιστικά, αλλά θα μιλήσει…

Ρεσάλτο 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP